Nokia Symbian Kullanıcıları İçin Opera Mini Güncellendi [Opera Mini 8]

Yazar:



Her ne kadar Symbian kullanıcıları günden güne daha da azalsa da azımsanmayacak kadar çok Symbian işletim sistemine sahip Nokia telefon kullanan kullanıcı halen mevcut.

Özellikle Nokia'nın orta sınıf telefonları olan Asha modellerinde halen Symbian kullanıldığını biliyoruz. Asha telefonlar teknoloji delisi olmayan fakat; sosyal medyayı takip eden kişilerce ilgi gören bir cihazlar olduğunu belirtmemde fayda var.

Opera şirketi de Symbian kullanıcılarının piyasadaki çokluğunun farkında olsa gerek, yıllardır Symbian işletim sistemlerinde Opera Mini 7.1 olarak hizmet veren tarayıcı bir zaman önce Opera Mini 8.0 'a güncellendi. Özellikle Asha model telefonlarda direkt olarak bu güncelleme ile eski versiyon telefondan kalkıp 8.0 versiyonuna güncellenirken; Nokia'nın E Serisi veya N Serisi tarzı eski modellerde Opera Mini 7.1 telefondan kaldırılmadan Opera Mini 8.0 sanki başka bir tarayıcıymış gibi yüklenebiliyor. Bunun böyle olmasının sebebi ise Mini 8.0 tarayıcısı yeni Symbian telefonlarda sorunsuz bir şekilde çalışırken; bazı eski model nokia telefonlarda hafif kasmalara sebep olmasıdır. Dolayısıyla Nokia'nın eski Symbian telefonlarında kullanıcı, bu tarayıcılardan istediği birini kullanabilecek.

Opera Mini 8 başlangıçta bizi, gözle görülür bir tasarım değişikliği ile karşılıyor.


Opera Mini 8.0 İle Gelen Yenilikler :
  • Tarayıcıyı Gece Modunda Çalıştırabilmek : Böylece internette gezinirken bataryanız her an bitebilir derdi olmadan, pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Ayrıca geceleri ışıksız ortamlarda internette gezinir iken gözlerinizin çok çabuk yorulup, kamaşmasını engelliyor.
  • Özel Gezinti : Bilgisayardaki tarayıcılarımızda olan "Gizli Mod" özelliği artık Opera Mini'de de var. İnternette gizli ve arkanızda hiçbir iz bırakmadan gezinmek istiyorsanız bu özelliği aktif ederek internette gezinebilirsiniz.
  • Bağlanmadan Önce Mevcut İnternetleri Aramak :  Daha önceki ağ kısmından seçtiğimiz bir erişim noktası ile ağ üzerinde gezinebilirken artık bir internet sitesine bağlanacağınız sırada o an aktif olan erişim noktaları karşınıza geliyor ve o an aktif olan ağlardan herhangi biri ile internete giriyorsunuz. Bunun iyi yanı eğer internet paketiniz önceden tarayıcıda seçili ise daha sonradan tekrar internete girmek isterken önceden paketinizin seçili olduğunu unutup internete bağlanmak isterken boş yere hattınızdan TL gidiyordu. Bu şekilde bunun önüne geçilmiş oldu. 
  • Paylaş Özelliği :  Gezinti yaptığınız sayfaları menüden anlık olarak Fbook, Twitter, Google Plus adreslerinizde paylaşabiliyorsunuz hatta eğer isterseniz e-posta yoluyla arkadaşınıza da gönderebiliyorsunuz.  
  • Tam Ekran Düzenleme Özelliği : Gelişmiş ayarlar kısmından ayarlanabilen bu özellik sayesinde, Opera kullanımlarınızda telefonunuz Türkçe karakter özelliğini desteklemiyor ise, "Tam Ekran Düzenleme" seçenek sayesinde bu sorunu ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Opera Mini tarayıcısını telefonunuza yüklemek için, cep telefonunuzdaki mevcut tarayıcınızdan m.opera.com adresine girerek Opera'nın telefonunuzla uyumlu olan sürümünü cihazınıza indirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim