Twitter'daki Terimler ve Anlamları

Yazar:




Twitter kullanan arkadaşlarımın sayısı giderek artıyor ama; yeni oldukları için pek çok şeyi bilmiyorlar. Tweet nedir, tweetlemek nedir, ReTweet nedir, follow nedir, unfollow nedir, favoriye almak nedir, TT nedir vs. gibi bir sürü soru geldi. Aslında bunu yazan internet siteleri çok var. Bir baksa öğrenecek ama sormak her zaman daha kolay geliyor. Ben de blogda tek tek listeleyim dedim özet olarak.

Açıklamaları yaparken Facebook üzerinden örnek vermeye çalışacağım. Maksat anlaması daha kolay olsun diye.

Tweet nedir? / Tweetlemek nedir?
Facebook'taki duvar yazısı veya durum güncelleme dedikleri şeye, Twitter'da Tweet diyorlar. Bu eyleme de Tweet atmak yada Tweetlemek deniyor.

Follow nedir? / Unfollow nedir?
Eskiden Twitter'da Türkçe dil desteği yoktu. Takip et yerine, "takip et" kelimesinin ingilizcesi olan "follow" yazardı. Twitter'da eski olan arkadaşlarda da ağız alışkanlığı olmuştur biraz da artistlik olsun diye "takip et" kelimesi yerine "follow" kullanırlar. Eğer Twitter'da gezerken "follow" kelimesi geçen bir Tweet görürseniz "bu ne lan?" diye telaş yapmayın.

Unfollow ise "follow"un tam zıttı olan bir kelimedir. Bu da "takipten vazgeçmek" anlamına geliyor.

ReTweet nedir? / RT nedir?
Adında da çok net anlaşılmakta. Hani müzik dinlerken "RePlay" diye bişey vardır. Tekrar dinlemek anlamına gelir. Twitter'da da "ReTweet" vardır. Bunun kısaltmasına da RT denmekte. Facebook'taki "beğen" butonunun farklı bir versiyonudur. Beğendiğiniz bir tweeti, Tweetin hemen altındaki butondan RT yaptığınız zaman onu tekrardan ama bu sefer kendi profilinizde ve kendi takipçilerinize paylaştığınız için buna Re Tweet deniyor.


Favoriye Almak Ne Demek? FAV Nedir?
İsminden de görüldüğü gibi anlaşılması zor olmayan bir kelime. Beğendiğiniz bir Tweet'i profil sayfanızdaki favorilerinize almanızı sağlıyor. Üstteki fotoğrafta da gördüğünüz gibi her Tweet'in altında "Favorilere ekle" diye bir buton bulunmaktadır, bu işlemi yapmak için. 

FAV kelimesi de "Favoriye Almak" anlamına geliyor. Yani, Favori'ye kısaca FAV deniyor diyebiliriz. Twitter'da karakter sınırlaması olduğundan dolayı kullanıcılar uzun uzun "favoriye ekle" yazmak yerine, attıkları Tweetlerde bu kelimeyi kısaca; "FAV'la, FAV'a ekle, FAV'a at" vb. tarzda kullanırlar.

TT Nedir? / TT oldu ne demek?
Trend Topic anlamına gelmektedir ve kısaca TT olarak yazılmaktadır. Trend; popüler demek. Topic ise konu demek. Twitter'da o gün en çok konuşan konu ne ise o konu Trend Topic  olur ve Twitter'da xxxx adlı konu TT oldu derler. Örneğin 4 Temmuz 2012'de Türkiye'de çok konuşulan konular şunlarmış.


Ben Türkiye gündeminin fotoğrafını ekledim. Siz isterseniz "Gündem değiştir" yaparak dünya gündemini veya İngiltere, İspanya gündemini falan takip edebilirsiniz. O size kalmış.

Hashtag nedir?
Bazı yerlerde hastag olarak görsenizde aynı şeyden bahsediliyordur. Hashtag etiket anlamına geliyor ve etiketlemek istediğimiz kelimenin önüne  #  işareti eklenerek bir etiket oluşturulması işlemidir.

Örnek :
#FF
#FridayFollow
#kemalsunalreplikleri
#MustafaKemalAtatürk
#takipedenitakipederim

vs. şeklinde yazılır. Bu etiketlerin yapılma amacı çoğu zaman topluluk olarak bir konuya dikkat çekmek için yapılır yada ortak konuya değinen insanları bir başlık altında toplamak amaçlanmıştır.

Örnek :
#benimderdim hayat.
#benimderdim sensin.
#hayalimdekikomsu wirelles şifresi olmayan komşudur.
#hayalimdekikomsu Adriana Lima.
#MustafaKemalAtatürk çok büyük bir liderdir.

vs. Twitter'ın genelinin aynı hashtagı kullanması ile bazen TT olduklarını da görürsünüz.

DM nedir?
DM'nin açılımı "Direkt Mesaj"dır.  Twitter'da karakter sınırlaması olduğundan dolayı kısaca DM olarak yazanlar vardır. Twitter'da karşılıklı olarak birbirini takip edenlerin özel olarak mesajlaşmalarını sağlar.

Mentions Nedir?
Türkçe olarak "bahsedenler" demektir. Tweetinde sizden bahsedenler, sizin kullanıcı adınızı yazanların yaptığı eylemdir. Twitterlerinizden herhangi birine yazılan cevaba veya @kullanıcıadınız yazılarak Tweet atanları gösteren kısma da mentions denmektedir. Aynı şekilde siz de birine mentions atmak isterseniz; tweetinizi yollamak istediğniz kişinin kullanıcı adını tweetinizi içinde @kullanıcıadı şeklinde yazarak tweetlerseniz bu da mention olur ve karşı taraftaki mentions kısmında görünür.  İlk önce bağlan, daha sonra da bahsedenler kısmına tıklayarak, mentionslarınıza bakabilirsiniz.

#FF nedir?
Bu hashtag artık Twitter'ın bir parçası gibi oldu o yüzden açıklamalar yaparken bunu da açıklamak istiyorum. Açılımı "Friday Follow"dur. Cuma takibi anlamına gelir. Çünkü Twitter'ın en yoğun olarak Cuma günü kullanıldığı söylenmektedir. Kullanıcılar, arkadaşlarının daha çok takipçiye ulaşmalarını sağlamak için #FF etiketini kullanarak diğer Twitter takipçilerine kendi arkadaşlarını önerirler.

Örnek :   #FF @aliarslan10 Bu arkadaş çok iyi Tweet atıyor takip etmenizi öneririm.

Şeklinde örnek bir Tweet verilebilir bu konuyla ilgili.

#takipedenitakipederim Nedir?
Bu da Twitter'ın bir parçası haline gelmiş. Daha çok takipçiye ulaşmak için başvurulan bir yöntemdir. Bu etiketi kullananlar, bu etiketin olduğu başlıkta bir araya gelerek birbirlerini takip ediyorlar.

Twitter'da "SHOUTOUT" Ne Demek?
Twitter'da insanlar birbirine yardımcı olara takipçi sayılarını arttırmak için ürettikleri başka bir metoddur. Twitter'da "Shoutout etmek"  demek; kendi takipçilerinize başkasını önermek anlamına gelmektedir.

Örneğin; ben bir Tweet'im de şöyle bişey yazdım diyelim :

"Shoutout ---> @aliarslan10"

Ben burada "aliarslan10" adlı kullanıcıyı shoutout etmiş oldum. Yani Tweet atarak, herhangi bir arkadaşımın takipçilerini arttırmak için beni takip edenlere önermiş oldum. Aynısını arkadaşım da benim için yaparak, beni "Shoutout"lamış olur. Bu şekilde önerme usulü ile karşılıklı olarak yardımlaşılarak her iki taraf da takipçilerini arttırmaktadır.

Takipçi Sayılarındaki K, B ve Mn İfadeleri Ne Anlama Geliyor?
Çok fazla takipçisi olan kişilerin takipçi sayıları Twitter'da B yada Mn gibi ifadelerle belirtiliyor. Bin ifadesi B şeklinde ifade ediliyor. Örneğin takipçi sayısı olarak 550B yazarsa 550 bin anlamına gelir. Mn yazarsa eğer, milyon anlamına geliyor. Örneğin 5 Mn yazarsa eğer 5 milyon anlamına gelir veya 3,2 Mn yazarsa 3 milyon 200 bin takipçi anlamına gelir.

Twitter'da K ifadesinin kullanıldığını daha görmedim ben ama yinede ne anlama geldiğini yazmak istiyorum. Normal şartlarda 1K = 1000'e denktir.
1K ifadesi her yerde 1000'dir. Twitter'a özel bir şey değildir. Twitter'da veya başka bir sitede 1K şeklinde bir ifade görürseniz 1000 anlamına geldiği aklınızda bulunsun.

124 yorum:

  1. Herseferinde bunlar ne demek istiyor diye düşünüyordum. Teşekkürler bu faydalı yazınız için

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  3. professionalist6 Temmuz 2012 15:18

    Twitterı yeni kullananlar için gayet bilgilendirici açıklayıcı bir konu olmuş.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim. Yorumunuzu esirgemeyip düşüncelerinizi yazdığınız için asıl ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Şahsen twittere bugüne kadar hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum. Gereksiz birçok sosyal ağ sitesi çıktı bunların hiçbirine üye değilim. Terimleri yine de okudum ama bilgi sahib olmak güzel bir şey:)

    YanıtlaSil
  6. bu sağlam konuyu bizlerle paylaştığın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Twitter'a ilk kayıt olduğumda kafam çok karışmıştı bu terimlerden ama zamanla öğrendim neyin ne olduğunu :)

    YanıtlaSil
  8. Bende TT ne olduğunu merak ediyordum. Aradığım buldum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürler bu bilgiler işime yaradı

    YanıtlaSil
  10. Twitter 'da insanlar bilmedikleri halde sürekli yanlış yerlerde ve dogru olmayan biçimlerde paylaşımlarda bulunuyorlardı. bu bilgiler çok açıklayıcı ve özgün olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık çok güzel anlatım.R10.

    YanıtlaSil
  12. güzel yazı olmuş bilmeyenler için. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Bende hep merak ediyordum. Bilmediğim terimler konusunda arkadaş yardımcı oldun. :) Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  14. Valla bende twitterın acemisiyim. İlk başta o kadar saçma gelmişti ki bana. Ve resmen kendi içerisinde bir dünya. Alışmak zaman alıyor. Ama + sı çok twitterın. Site sahiplerinin kesinlikle bir twitter hesabı olmalı bence

    YanıtlaSil
  15. terimler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Twittere bir türlü ısınamadım, nasıl yazacak bişeyler buluyorlar hayret ediyorum. Firmalar için çok faydalı sistem ama kişisel kullanıcılar bazen abartıyorlar..

    YanıtlaSil
  17. Isınman için biraz zaman geçirmen lazım dostum. İnan bana web siten varsa twitterda kesinlikle etkin olman gerekiyormuş bende bunu öğrendim...

    YanıtlaSil
  18. Evet hocam. Eğer bir websiteniz varsa Twitter önemli. Ayrıca bolca da takipçiye sahip olmak gerek. İlgi çekici yazılarınızın linklerini Twitter'da paylaşarak, insanları websitenize yöneltebilirsiniz mesela.

    YanıtlaSil
  19. site sahibi olduğumuz için mecburen twitter ve facebook kullanmak durumunda kalıyoruz. yeni başlayanlar için güzel twitter açıklamaları yazman bizlere faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  20. şu tweetere hiç kanım ısınmadı arkdaş :S millet hasta oluyor nedense

    YanıtlaSil
  21. Twetter kullananların bilmesi gereken bilgiler teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Aradığım bilgilerdi bilinmesi gerekiyor sağolun.

    YanıtlaSil
  23. @Güncel Bilgiler
    Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Her zaman beklerim.

    @Mehmet Yaşar
    İyi sitedir Twitter iyi. :) Ama alışmak gerekiyor işte. Ben de ilk başlarda sevmezdim ama şimdi alıştım mesela.

    @smhcnyldz, @ExpLasioN
    Rica ederim arkadaşlar. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  24. shoutout ne?bunu da açıklarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Adsız, Twitter'da "Shoutout etmek" demek, kendi takipçilerinize başkasını önermek demektir. Bunu konuya da ekledim.

    YanıtlaSil
  26. twitter hiç kullanmadığım için bilmiyorum hep görüyorum bune bune diyorum eyvallah öğrenmiş oldum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  27. Teşekkürler Sercan. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)

    YanıtlaSil
  28. şimdi de millet birbirine shoutout yapıyor :)

    YanıtlaSil
  29. Açıklamalar için teşekkürler. Yararlı oldu.

    YanıtlaSil
  30. Yardımcı olabildiğime sevindim Kadir.

    YanıtlaSil
  31. shout out'un anlamını bir türlü çözememiştim. Tşkler...

    YanıtlaSil
  32. Rica ederim Kübra. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  33. cansın ya :D çok aramıştım

    YanıtlaSil
  34. Rica ederim "Adsız" arkadaşım.

    YanıtlaSil
  35. twitter hakkında bilgi veren onlarca sayfaya girdim senin sayfan kadar detaylı bilgi veren görmedim cidden her konuyu ayrıntılatı ile açıklamışsın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  36. Yardımcı olabildiğime sevindim "Adsız" arkadaşım. Memnun kalman beni de mutlu etti.

    YanıtlaSil
  37. SÜPER ATANAMIYORUZ DİYE TWETER A GELİN DEDİLER TWET ATALIM DEDİLER GELDİK TE BİŞEY ANLAMAMIŞTIM.. HAY ALLLAH RAZI OLSUUNN.OH BE DÜNYA VARMIŞ ,TEKNOLOJİYİ ARAŞTIRMADAN OLMUYOR .. var oll

    YanıtlaSil
  38. Merhaba "Adsız" arkadaşım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yorumunu esirgemediğin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  39. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Çok işime yaradı twitter'i yeni kullanmaya başladığım için çoğu şeyi bilmiyordum. Tekrar teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  40. @Adsız
    Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim Adsız arkadaşım.

    YanıtlaSil
  41. Çok teşekkürler. gerçekten yeterince bilgilendirici olmuş çok sağolun

    YanıtlaSil
  42. @Scientist
    Özenle hazırlamış olduğum makalemin işine yaramasına sevindim Scientist. Her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  43. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  44. @Chat
    Rica ederim. Yorumunuzu esirgemediğiniz için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  45. Tşk ederim ama ben cabuk unutuyom alışmam zaman alıcak gbi gözüküyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Unuttukça siteye gelip bakarsınız veya sitenin adresini bir yere kaydederseniz. (yer imleri vs.) :)

      Sil
  46. Yazınız bilgilendiricidir.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

      Sil
  47. peki geri takip nedir söylermisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni takip edenleri sen de takip edersen, geri takip yapmış olursun.

      Sil
  48. teşekkürler çok işime yaradı.

    YanıtlaSil
  49. twet atma yerının yanında bazen yukarı doğru ok gibi bişey cıkıyo o nedır rıca etsem söyler mısınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bir Tweet'in kaç tane RT, kaç tane Favori veya o bağlantıya ne yorum yapıldığını görmek için üzerine tıklarız ve Tweet açılarak sana yukarıda saydığım şeyler hakkında bilgi verir. O dediğiniz işarete tıkladığınız zaman ise, açtığınız tüm Tweetleri tek tek kapatmakla uğraşmamak için o OK yardımıyla otomatik olarak hepsini kapatabiliyorsunuz.

      Sil
  50. Teşekürler :-) Terimler ve anlamları candır .

    YanıtlaSil
  51. çok iyi olmuş her şeyi öğrendik çok tşkler ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  52. Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Aradığım bilgilerin hepsini burada doğru bir şekilde buldum paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  53. Twittin popiler olmasi ne demek hic begeni yokken ve takipcisi 1210 ken

    YanıtlaSil
  54. Popüler twit nasıl olur yani takipçisi 1210 olup rt ve fav yokken twit popüler olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TT olayından bahsediyorsanız eğer, RT ve FAV ile alakalı bir durum değildir. En çok bahsedilen konu popüler konu oluyor. Mesela Twitter'da bir anda milyonlarca kişi Tweet'inin içinde "BLOGKAFEM" kelimesini kullanıyorsa eğer, o zaman "BLOGKAFEM" kelimesi TT olur. Yani popüler konu olur.

      Popüler Tweet olayında ise RT ve FAV'ı bol olmalı. Takipçi sayısıyla alakası yok tabiki.

      Sil
  55. acaba # işareti olmayan taglara nasıl yazacağız onu da söyler misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları kullanıcı kendisi yapamaz. Örneğin "Türkiye" kelimesini ele alalım. Türkiye kelimesinden belli bir zaman dilimi içerisinde milyonlarca kişi tarafından kullanılırsa o kelime TT listesine en çok bahsedilen kelime olarak geçer. Sen o kelimeyi içeren bir Tweet atınca ise senin Tweet'in de otomatik olarak "Türkiye" etiketi içinde yer alır. Yani en popüler konular ve kelimeler # işareti olmadan otomatik olarak sistem tarafından TT listesinde yer alıyor.

      Sil
  56. Merhaba bir sey soracağım twitter actigimda aktivasyon maili geliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geliyor tabi ama eğer şifrenizi unutmuş iseniz ve daha önceden mail adresinizin aktivasyonunu yapmamışsanız eğer, "Şifremi Unuttum" yapsanız bile şifre kurtarma maili gelmez.

      Sil
    2. Teşekkürler....

      Sil
  57. fav'ın açılımı nedir lütfen? tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FAV demek, favoriye almak demek. Favori'ye kısaca FAV deniyor yani.

      Sil
  58. teşekkürler çok faydalı oldu

    YanıtlaSil
  59. cahıllık basa bela ıste cıdden cok faydalı oldu cok tsk edrm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. :)

      Sil
  60. ya bide yorum yapıyorlar o nasıl yapılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapmak istediğiniz Tweet'in altındaki seçenekler arasında "Yanıtla" diye bir seçenek var zaten. Oradan istediğiniz Tweet'e yorum atabilirsiniz.

      Sil
  61. Teşekkürler tam aradığım bir web sitesi :)

    YanıtlaSil
  62. çok güzel ve yalın bir açıklama olmuş, emeğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  63. Kolay gelsin ali :)

    YanıtlaSil
  64. Güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Elinize, yüreğinize, emeğinize sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  65. Twitter´deki #VB ve #CT ne anlama geliyor? Bir cok kullanicinin adinda görüyorum bunlari

    YanıtlaSil
  66. Admin bi konuda yardim istiyorum birileri benim twit adresimden surekli paylasimlar yapiyolar defalarca sifre deismeme ragmen engwlleywmedim bunu yardimci olurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlar--> Uygulamalar kısmından tüm uygulamaları kaldır. Bir daha kimse senin yerine Tweet atamaz. Kullandığın uygulamardan dolayı atılıyor o tweetler.

      Sil
  67. ya durmadan bana instagramda fotoğraflarımın altına sfs? yazıyolar bu ne anlama geliyo ?

    YanıtlaSil
  68. cok yardimci oldu tewekkurler

    YanıtlaSil
  69. cok faydali oldu saolun :)

    YanıtlaSil
  70. shootout'u daha iyi açıklasan iyi olur ama yine de sağol (::

    YanıtlaSil
  71. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  72. Yanıtlar
    1. "GT" kısaltması "Geri Takip" anlamına gelmektedir.

      Sil
  73. Atılan twettlerin sağ alt köşesindeki +insan figürü var..anlami nedir? Bir de bildrm geliyr ya şu kişi sizi takip etti diye bu sadece takipcinin takip et diye tıkladgnda mi geliyor yoksa favladıgi zaman ya da retweet ettigınde mi geliyr bu bildirm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan figürü diyerek neyi kastediyorsunuz anlayamadım. Çünkü ben Twitter'ın masaüstü sitesinde şuana kadar öyle bir şeye rastalamadım. Cep telefonu uygulamanız üzerinden öyle bir şey ile karşılaşmışsanız eğer muhtemelen uygulamaya özel bir şeydir.

      Ayrıca bildirim konusuna gelecek olursak... Evet, her türlü aktivitede bildirim gelir. Yani biri sizi takip ettiğinde, tweetlerinizden biri başkası tarafından favorilere alındığında yada tweetiniz retweet yapıldığında bildirim alırsınız. Ayrıca retweet yaptığınız bir tweeti, sizin retweetiniz üzerinden başka biri tekrar retweet yapsa veya favorilere alsa bile bildirim gelir.

      Sil
  74. Teşekkrlr admin cevap için..evet twettra telefndndn giriyorum.bahsettgm isaret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

      Evet tahmin etmiştim çünkü Twitter'da öyle bir şey yok. Önceden dediğim gibi dediğiniz işaret Twitter ile ilgili değil daha çok telefon uygulaması ile ilgili bir şeydir. O yüzden onu bilemeyeceğim. Twitter'ın masaüstü versiyonu, yani internet sitesi olan www.twitter.com'daki 3 nokta ikonu gibi bir şeydir belkide...

      Sil
  75. Admin ben sana neden bi türlü ulaşamıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.facebook.com/aliarslan10 adresi üzerinden Facebook'uma ulaşabilir, beni eklemeden, bana mesaj atabilirsin.

      Sil
  76. İyi bir çalışma çok yararlı oldu teşekür ederim..ülkemizde bilgiyi paylaşmaya çok ihtiyaç var teşekür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  77. Yanıtlar
    1. Twitter'da öyle bir terim yoktur. İnsanlar güldüklerini belirtmek için "asdfg:SFS:gh" tarzında yaptıkları bir saçmalıktır sadece.

      Sil
  78. Hay Allah razı olsun dört yıldır anlayamamıştım. Böle anlatmıyolar ki

    YanıtlaSil
  79. Magic Tap eylemi nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apple cihazlarda "Voice Over" adlı özelliği aktif olarak kullananların yararlanabildiği bir özelliktir. Örneğin, Voice Over açık bir şekilde Twitter'da gezerken ekrana çift parmak ile iki kere art arda tıklayınca karşına "tweet oluştur" ekranı gelir veya senin belirlediğin ayara göre "tweet eylemlerini gösterme" ekranı da gelebilir. Bu eyleme "Magic Tap eylemi" deniyor.

      Sil
  80. ben bir şey soracaktım cevaplarsanız sevinirim. bazı sayıları belirtmek için B,Mn,K gibi şeyler kullanılıyor örn. takipçiler bölümünde 14K vs yazıyor bu harfler ne anlama geliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bin ifadesi B şeklinde ifade ediliyor. Örneğin 550B yazarsa 550 bin anlamına gelir. Mn yazarsa eğer, milyon anlamına geliyor. Örneğin 5 Mn yazarsa eğer 5 milyon anlamına gelir veya 3,2 Mn yazarsa 3 milyon 200 bin takipçi anlamına gelir.

      Twitter'da K ifadesinin kullanıldığını daha görmedim ben ama normal şartlarda 1K = 1000'e denktir. Bu K ifadesinin 1000 olduğu her yerde aynıdır.

      Sil
  81. Yazınız çok güzel ama bir sorum var. Magic tap eylemi nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apple cihazlarda "Voice Over" adlı özelliği aktif olarak kullananların yararlanabildiği bir özelliktir. Örneğin, Voice Over açık bir şekilde Twitter'da gezerken ekrana çift parmak ile iki kere art arda tıklayınca karşına "tweet oluştur" ekranı gelir veya senin belirlediğin ayara göre "tweet eylemlerini gösterme" ekranı da gelebilir. Bu eyleme "Magic Tap eylemi" deniyor.

      Sil
  82. Allah razı olsun birader baya faydalı oldu teşekkürler...

    YanıtlaSil
  83. Tesekkur ler
    peki twitterdeki ++ ne anlama gelmektedir , bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıcılar, Twitter üzerinden anlatmak istedikleri şeyin 140 karakterden uzun olması durumunda, "++" işareti koyarlar ve anlatmak istedikleri şeyin devamını bir sonraki Tweet'te anlatmaya devam ederler. Yani kısacası bu işaret, "art arda atılan Tweetler arasında bir bağlantı var" yada "bu attığım Tweet'in devamı var" anlamına gelmektedir.

      Sil
  84. Faydalı bilgiler için teşekkür. Twitter'da mesaj attıktan sonra. Ö S ne anlama geliyor

    YanıtlaSil
  85. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (http://www.blogkafem.net/2012/07/twitterdaki-terimler-ve-anlamlar.html​​​​​​​ buradan) Twitter takipçi arttırma hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/twitter) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil
  86. güzel bir bilgi paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  87. Peki pp ne demek??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Profile Photo" kelimelerinin baş harfleridir. Yani, profil fotoğrafı anlamına gelmektedir.

      Sil
  88. Herseyi cok guzel yazmisiniz cok faydali oldu ama benim twiteerim de favofilere ekle butonu yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter ayarlarından Tweetlerimi gizle seçeneğini kaldırmayı deneyin.

      Sil
  89. Tebrikler gerçekten hoş ve anlatımlı bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  90. Yanıtlar
    1. Blog kelimesinin Türkçe'deki kelime anlamı internet günlüğü gibisinden bir anlama gelmektedir. Blog kelimesi de onun çoğuludur.

      Sil
  91. tebrikler güzel anlatımdı

    YanıtlaSil
  92. çok teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  93. PH hesabı dedikleri şey nedir, böyle bir tabir var, acaba sadece takipleşmek veya tag'lere katılmak için kullandıkları bir hesap mı? Emeğiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim