Sahibinden.com Sitesinin İlgi Çekici Çalışma Ofisi : Sahip Pleks

Yazar:



Girişmcilik adına yazılar barından Webrazzi blogunun "Girişimcilik Ofisleri" adı altındaki programlarında, konuk oldukları internet girişimcilerinin arasında en çok dikkatimi çeken Sahibinden.com sitesinin çalışma ofisi olduğunu söyleyebilirim. Sahibinden.com ofis yapısı itibariyle çok geniş bir alana sahip olması haricinde tamamen çalışanlara odaklı bir ofis ortamı oluşturmaları sebebiyle diğer ofislerden ayrılıyor.

Çalışanların oturacakları sandalyeden, günlük spor faliyetlerine kadar bir çok şey çalışanlar için düşünülmüş. Çalışanların yaptıkları işten daha iyi verim almaları adına Sahibinden.com ofisinde resmen bambaşka bir yaşam alanı oluşturulmuş.


Sahibinden.com'a ait olan ve Sahip Pleks adını verdikleri çalışma ofisi 5000 metrekareye sahip. Çalışma ofisinde, Playstation salonundan spor salonuna, masa tenisi salonundan basketbol sahasına kadar, hatta yürüyüş parkuru da dahil olmak üzere birçok şirketin bünyesinde barındırmadığı spor faliyetleri SahipPleks'te mevcut.

Uzun bir zaman önce çekilen bu videoyu ben yeni farkettim diyebilirim. Sahibinden.com'un çalışma ofisi ile ilgili daha bir çok detay için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.



Sahibinden genel müdürü Burak Ertaş, çalışma haricindeki onca alternatif için; asıl amaçlarının sıcak bir atmosfer yaratmak olduğunu söylüyor. Çalışma dışı faliyetler konusunda sınır koymadıklarını belirten Burak Ertaş konuşmasında; " Sahibinden.com ekibi olarak ne zaman mola verip eğleneceğimizi ve ne zaman çalışacağımızı çok iyi biliyoruz. Önemli olan işe dört elle sarılmaktır. O olduktan sonra yapılan sınırlamalar pek doğru değil. Bizce, işine dört elle sarılmış bir ekip her şeyi hakeder. " diyerek çalışma ortamının neden bu kadar renkli olduğunu belirtiyor.

Sahip Plex'in ilgi çekici ortamı ilgili son olarak ise, " Verimli olmak, üretken olabilmek, yaratıcı olabilmek için kapanıp sürekli çalışmak anlamına gelmiyor. İnsanların rahatça konuşabileceği, iletişebileceği, sosyalleşebileceği ortamlar daha iyidir. İş sonuçlarımızda da bunu görmeye başladık ama, bunun daha da iyisini göreceğimize inanıyorum. " diyerek konuşmasını sonlandırıyor.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim