Blogger Temalarındaki W3C Hatalarını Düzeltmek, Nasıl Düzeltilir?

Yazar:



Her geçen gün kendinie yenileyen ve giderecek geliştiren HMTL versiyonlarıyla, her gelişim sonrası yeni yeni özellikler eklenerek, HTML/CSS alanındaki esneklik günden güne artmaktadır.

Bir çoğunuz, kaç senesinde ve hangi HTML versiyonu ile yazılmış olduğunu bilmeden sitelerinize farklı şablonlar giydiriyorsunuz. Daha sonraları ise çeşitli kodlar veya gadgetler ile eklediğiniz kodlar, siz farkında olmadan kullandığınız HTML versiyonu desteklemeyebiliyor.

Şuandaki HTML 5.0 ve giderek artan HTML versiyonlarına ayak uydurmak ise, şablonlarınızdaki hataları en aza indirgemenize yadımcı olacaktır. Sitenizdeki HTML/CSS desteğini en güncel standarda göre güncellemek için ise ihtiyacımız olan ufak ama etkili kod ise, alttaki DOCTYPE kodudur.

*Kodu fareniz ile seçip CTRL+C ile kopyalayabilirsiniz.



Bu anlatacağım şey sadece Blogger'e özel bir şey değil. Alt yapı olarak farklı platformlar kullanıyorsanız, yine benzer değişikliği yapabilirsiniz. Anlatımı Blogger üzerinden yaptığım için, yazıya bu tarz bir başlık atmayı daha uygun gördüm.

Anlatıma geçecek olursam;

Blogger Kontrol panelinizden, Şablon kısmına girip temanıza ait kodları açın. Şablonun en tepesindeki gri renk tonuyla yazılı olan kodu silerek, yukarıdaki kodu yapıştırın.

Resimli olarak anlatım :

Bu sayede artık sitenizi büyük ölçüde W3C standartlara uyumlu hale getirdiğiniz için, arama motorları tarafından daha çok önemsenebilirsiniz. Zira W3C standartlarına uygun olarak tasarlanmış ve hataları az olan bir websitesi, SEO açısından önemli olan kriterlerden bir tanesidir.

 Test ettiğim bir sitemdeki farkı şu ekran görüntülerinden de görebilirsiniz :


Burada bizim için önemli olan "Error" yazan kısımlardır. Gördüğünüz gibi bunu 14'e kadar indirgedik. Kalan hatalar ise temanızdaki ufak tefek kodlama hatalarından kaynaklanmaktadır. Onları da http://validator.w3.org/ sitesinden tespit edip, ortadan kaldırabilirsiniz.

Konu ile ilgili tüm yorumlarınız için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Çoktandır W3C'de hata azaltmayı arıyordum. Hatalarımı 101 'den 54'e indirmeme yardımcı olduğunuz için Teşekkür Ederim.

    Ayrıca şunu da söylemek istiyorum;
    Verdiğiniz kod "Chorome" tarayıcıda kopyalanmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına sevindim Servet.

      Uyarı için teşekkürler. Kodu textarea içine aldım. Artık CTRL+C ile kopyalanabilir.

      Sil
  2. Bende kalan hatalar şu şekilde;
    "&" ve ">"

    Bunları kırmızı ile göstermiş. Bunlar düzeltilmez mi? Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O karakterlerin HTML karşılıklarını yazarak bu sorundan kurtulabilirsin.

      "<" işaretinin HTML karşılığı = &lsaquo ;
      ">" özel karakterinin HTML karşılığı = &rsaquo ;
      "&" karakterinin HTML karşılığı = amp;

      Sil
    2. bu şekilde bir düzeltme yapmak zorunlu mu acaba? Değiştirmezsek site performansına etkisi var mıdır? blogger kullanıyorum ve blogger kendi şablonlarında dahi html karşılıkları yerine normal karakterleri kullanmış. bilgi verirseniz sevinirim.

      Sil
    3. Hayır, amaç performansı arttırmak değil. Buradaki amaç, güncel HTML standartlarına uyum sağlamak sadece. Bunu da SEO için yaparlar genelde. Bu şekilde Google'ın o siteye daha çok önem vereceği düşünülür fakat; bu "Google'ın daha fazla önem verdiğine dair" bilgi ne derece doğru bilmiyorum.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim