iPhone'da Ücret Kesintisi Olmadan iMessage'ı Etkinleştirmek [Kesin Çözüm]

Yazar:



Apple'ın, Apple cihazlar arası mesajlaşma uygulaması olan iMessage'ın en büyük problemlerinden biri de herkesin bildiği üzere etkinleştirme sorunudur. iPad cihazlara hat takılamadığı için iMessage, etkinleştirme gibi bir problemle karlaşmadan sorunsuz olarak aktif edilebilmektedir. iPhone cihazlarda ise durum farklı.


Apple'ın resmi sitesindeki açıklamalara göre iMessage ayarlarınızı yapsanız bile "Etkinleştirme bekleniyor..." problemi yüzünden, etkinleştirme işlemi gerçekleşene kadar hattınızdan 30 dakikada bir yurt dışı SMS ücreti kesiliyor. Özellikle de hattınız faturalı bir hat ise, bu durum faturanızın kabarık gelmesine sebep olabilir. Bu durumda ise tek çözüm yolu, iMessage ayarlarınız yaparken cihazınızı  uçak moduna almak olacaktır.

1) İlk önce cihazınızı uçak moduna alın. Sadece Wi-Fi bağlantınız aktif olsun. Daha sonrasında ise Ayarlar -> Mesajlar kısmından iMessage yazılı kısmı aktif hale getirin. Bunun haricinde alt kısımda bulunan "Gönder ve Al" kısmında herhangi bir e-posta adresinizin kayıtlı olduğundan emin olun. Eğer o kısımda herhangi bir e-posta adresi yoksa gerek iCloud adresinizi gerekse de GMail, Outlook, Yandex gibi herhangi bir mail adresini "Başka bir e-posta ekle" kısmından ekleyin. Eklediğiniz bu e-posta adresleri seçili olsun. Yani başında tik işareti olsun. En az 1 veya daha fazla e-posta adresi girebilirsiniz. Bunda herhangi bir sakınca yok.

2) iMessage özelliğini aktif edip, mesaj gönderip-alma işlemlerini gerçekleştirebilmek için mail adresinizi ekledikten sonra iMessage hesabı olan herhangi bir arkadaşınıza, SMS mesajı gönderilen yerden iMessage mesajı yollayın. Bunu yapmak için ise iPhone veya iPad kullanan diğer arkadaşınızın da iMessage aktif olmalı. Mesajı gönderirken ise "Kime" yazılı kısma arkadaşınızın numarasını değil, arkadaşınızın cihazındaki "Gönder ve Al" kısmında yazmış olduğu e-posta adresini yazarak mesajınızı gönderin.

3) Mesajınız sorunsuz bir şekilde karşı tarafa gönderildikten belli bir süre sonra telefonunuzu uçak modundan çıkarın. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Telefonunuzu uçak modundan çıkardıktan sonra şöyle bir uyarı mesajı ile karşı karşıya kalacaksınız :


Bu uyarı mesajında "Vazgeç" seçeneğine dokunun. Daha sonrasında ise Ayarlar -> Mesajlar kısmından tekrar iMessage kısmına girin. "Etkinleştirme bekleniyor..." yazsının kaybolduğunu ve iMessage'nin hiçbir ücret kesintisi yaşamadan aktif olduğunu göreceksiniz.

Bakınız şu şekilde :

iMessage Uyarı Penceresini Her Zaman "Vazgeç" Yapın

"Operatörünüz, iMessage'ı etkinleştirmek için kullanılan SMS mesajlarını ücretlendirebilir" yazılı iMessage uyarı penceresi geldiğinde eğer "Tamam" derseniz telefonunuz otomatik olarak ABD'ye SMS yollar hattınızdan ücret kesintisi yapılır. Bu sebeple iMessage uyarı penceresi geldiğinde kesinlikle ama kesinlikle "Tamam" yap-ma-yın. iMessage uyarı penceresi karşınıza gelince "Vazgeç" yapın. Zaten bir defa "Vazgeç" yaptıktan sonra o uyarı penceresi bir daha karşınıza çıkmıyor. Ne zaman ki telefonunuzu kapatıp tekrar açarsınız, işte o zaman o uyarı penceresi, telefon ilk açıldığında karşınıza tekrar gelir. Siz tekrar "Vazgeç" yaparak iMessagesorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Telefonunuz tamamen kapanıp açılmadığı sürece o pencere karşınıza hiçbir zaman gelmeyecektir.

52 yorum:

  1. arkadaş Allah senden razı olsun tek kelimeyle büyüksün başka ne denir bilemiyorum apple destek beni arayana kadar ben sayende sorunumu hallettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının faydalı olmasına sevindim.

      Sil
    2. Dostum çok teşekkürler telefonu aldığım günden beri uğraşıyorum allah razı olsun saol.

      Sil
  2. Eskiden telefonu kapatıp açınca bu uyarı çıkmıyordu. Son 5-6 aydır çıkıyor ve dediğiniz gibi tamam'a basınca tekrar arkaplanda ücretlendirme yapılıyor. Bunu Apple'a sorduğumda suçu Türk Telekom'a atıyor, Türk Telekom ise Apple'a atıyor. Telefonu her kapatıp açtığımızda böyle bir uyarının gelmesi saçma değil mi? Diğer hiçbir 3. parti uygulamada böyle bir şey yok. Boşu boşuna insanların faturası kabarıyor. Sadece yurtdışına sms gönderimini kapatma diye de bir şey yok. Türk Telekom diyor ki sms servisini komple kapatabilirsiniz. Onda da yurtiçine de gönderilemiyor.

    Ayrıca eşimin hattı da benimkiyle aynı (hattı yeni aldı) ama bir türlü etkinleştirme olmuyor. Her seferinde de para gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu sorunun Apple'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda ilk SMS'ten sonra bir daha SMS gitmemesi gerekiyor. Giden ilk SMS nedense bir türlü iMessage'ın aktivitesinde işe yaramıyor. Buna karşılık olarak iPhone art arda mesaj göndermeye devam ediyor maalesef. Ne zaman ki gönderilen SMS'ler sonucunda iMessage, Apple tarafından aktif hale getirilir, işte o zaman artık yurt dışına SMS gönderme olayı da sona erer. Apple'ın burada anlam veremediğim saçmalığı, iPad'lerde böyle bir sıkıntı yokken iPhone kullanıcıları sürekli olarak bu etkinleştirme sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyorlar.

      Sil
  3. allah senden razı olsun gardaş

    YanıtlaSil
  4. adamsınnnn kral yaa kafayı yemek uzereydım hattım faturalıydı 2 fatura donemımde baya baya fark vardı cozdum sayende tesekkurler sagolasın allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Faydalı olabildiğime sevindim.

      Sil
  5. Ben yaptım dediklerinizi ve hala olmuyor etkinleştirilmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda yazdıklarımı dikkatli bir şekilde tekrardan yapmayı dener misiniz? Yazılanları yaptıktan sonra, "iMessage hesabı aktif olan" herhangi bir iPhone veya iPad kullanıcısına mesaj atmayı deneyin.

      Sil
  6. Yorum atıp teşekkür etmiş olman bile benim için değerli Gökhan. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  7. DOSTUM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ GUNAHA GİRMEKTEN KURTARDIN BENİ HER MSJ GELDİGİNDE SAYDIRIYORDUM

    YanıtlaSil
  8. Ben iMessageyi açmak istemiyorum ama sürekli o mesaj ekrana geliyor sadece kapatıp açınca değil ve anlamadan tamama basıyorum bazen.. bunun için ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen iptal etmek istiyorsan ve hiç kullanmak istemiyorum diyorsan, "Ayarlar -> Mesajlar" kısmına gir. Oradan "iMessage" yazısının hemen karşısındaki ikonu pasif duruma getir.

      Sil
  9. Harbiden kafayı yemekden kurtardın çok sağol. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. kardeş ben kullanıyorum ama gonderdigimde mailim gorunuyor numaram yok ayarlara giriyorum numarayı işaretliyemiyorum nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşı tarafa mesaj atarken mail adresin yerine telefon numaran veya adının gözükmesini istiyorsan, mesaj atmadan önce mesaj atacağın kişiyi seçme aşamasında, kişinin adına dikkat et. Mesaj atacağın kişinin adı mavi renk ile yazılıysa o kişiye göndereceğin tüm mesajlarda sadece adın gözükür. Şayet mesaj atacağın kişinin adı renklenmediyse ama o kişinin iMessage kullandığından emin olduğun için kendisine mail yoluyla iMessage mesajı gönderdiysen, karşı tarafta mail adresin gözükür.

      Sil
  11. PEKİ ben 17 saattir bekliyorum ama En fazla 24 saat sürüyo diyorlar. Ama bekliyorum. Size bir sorum var bende alt kısımda gönder ve al kısmı Yok ancak üste İMessage'yi yeşile çevirdiğimde hemen bir altta İmassagela apple kimliği yarat yazıyor ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki henüz bir Apple kimliğin yok veya var olduğu halde telefonuna Apple kimliğin ile giriş yapmamışsın. Eğer varsa, Apple kimliğin ile telefonda oturum aç. Yoksa, yeni hesap açıp, sonra oturum aç. Ayarlar -> iCloud kısmından veya Ayarlar -> iTunes & App Store alanından bu işlemi yapabilirsin. Telefonuna bir kullanıcı tanımladıktan sonra iMessage ekranında bahsettiğin sorunla karşılaşmamış olacaksın

      Sil
  12. Büyük adamsın kesin çözüm helal sana

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim geçen ay gelen 334 liralık fatura yüzünden yazınızı buldum. Allah razı olsun sizden !

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler imessage oldu ama facetime etkinleştirdim sürekli sms geliyor vodafoneden sms gönderimi için yetersiz limit diye bir gelişte 3 tane atıyorlar her 10 dakikada 3 mesaj ardı ardına bu sorunu nasıl çözebiliriö

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal şartlarda iMessage için yazıda belirttiğim ayarı yapınca Facetime ayarı da otomatik olarak oluyor. Ekrana gelen mesajı reddetmek yerine yanlışlıkla onaylamış olabilirsin. Yazıda belirttiğim yöntemi Facetime için de uygulamayı deneyebilirsin.

      Sil
  15. ben de "gönder ve al" bölümüne e postam da numaram da ekli fakat e postamın yanında tik olurken numaramın yanında ne kadar basarsam basayım tik oluşmuyor,sizce sorun ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun nedeni iMessage'ın sadece epostalar için aktif olmasıdır. Eğer ki hattınızdan ücret kesintisi karşılığın telefonunuzun yurtdışına SMS yollamasına onay verirseniz, telefon numaranız da aktif hale gelir.

      Sil
  16. Teşekkür ederim. Çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
  17. Ya benim çözüldü ama benim eposta gözüküyor karşı tarafa onu numaraya nasıl cevire bilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun nedeni iMessage'ın sadece epostalar için aktif olmasıdır. Eğer ki hattınızdan ücret kesintisi karşılığın telefonunuzun yurtdışına SMS yollamasına onay verirseniz, telefon numaranız da aktif hale gelir. Ücret kesintilerini göze alıyorsan eğer ekrana, yazının 3. maddesinin görselindeki gibi gelecek olan etkinleştirme uyarısı için "Tamam" yazılı kısma tıklayabilirsin.

      Sil
  18. Eyvallah kardeşim Allah razı olsun yardımın için, hallettik.

    YanıtlaSil
  19. usta kolay gelsın herkese yardımın dokunmus bana da bır yardımcı olursan sevınırım.

    benım sorunum sadece ama sadece eşime imessage ile mesaj gönderemiyorum onun dısında herkese atabiliyorum. eşimde aynı sekılde herkese atabılıyor bana atamıyor ne yapmamız lazım kafayı yıcez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirinize mesaj gönderirken numara kısmına, iCloud hesabınız için kullandığınız e-posta adresinizi yazıp mesaj gönderirseniz birbirinize. Bu şekilde, iMessage üzerinden sorunsuz olarak mesajlaşabilirsiniz eşinizle. İlla ki numara üzerinden mesajlaşamak isterseniz eğer, cihazınızın yurtdışına, ücret karşılığı SMS göndermesine izin vermeniz gerek.

      Sil
  20. Bana da bir yardım eder misin? Benim mesajlar bölümünde gönder ve al kısmı gözükmüyor

    YanıtlaSil
  21. O sekmeye tamam dedim ama etkin şu an imessage endişelenicek bir durum var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yok. Evet dediğin zaman numaran ile beraber iMessage aktif oluyor. Ek olarak SMS ücreti kesiliyor hattından. Tamam demezsen numaran aktif olmuyor ama hattından SMS kesintisi de olmuyor. Yani, "Tamam" ile "Vazgeç" yapmanın farkları bu yazdıklarımdan ibaret.

      Sil
  22. Benimki olmuyor gönder al kısmı da YÖK ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  23. Kardesim cok sagol Allah razi olsun.bi sorum daha olacak ben bu imessagei kapali tutabilirim degil mi illa acik kalmasi gerekmiyor degil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Ahmet, kapalı bırakabilirsin. Açık olması zorunlu değil.

      Sil
  24. Ben imessage uygulamasını yeniden aktifleştirdim üç kere 80 kuruş gitti hesabımdan şimdi de bakiyemde para bitti dediklerinizin hepsini yaptım farklı olan tek şey siz ilk başta telefonunuzu uçak moduna alın demişsiniz ben ilk olarak aktifleşmeye tıkladım sonra uçak moduna aldım sizce neden olmadı

    YanıtlaSil
  25. İlk önce bilgilendirici yazısınız İçin teşekkürler. iMessage aktif kullanıcısı değilim fakat FaceTime aktif olarak kullanıyorum ve tarafımdan birleşik krallık a sürekli tarafımdan mesaj gönderiliyor ben göndermediğini halde ve bunun da iMessage ve FaceTime ücretlendirilmesne bağlı olduğunu öğrendim. Çözüm olarak ikisinide pasif hale getirdim ama FaceTime ı kullanmak istiyorum. Çözüm nedir lütfen bana yardımcı olur musunuz faturam da oldukça kabardı bu durumu nasıl durdurabilirim bilmiyorum lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  26. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  27. Allah cc senden razı olsun hocam kaç kontörüm gitti bugüne kadar.

    YanıtlaSil
  28. Valla işe yaradı, Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  29. Kraaaaaaalsın be kardeşim.. Turkcell'de bu sorun hemen çözülüyordu, Vodafone'da düzelmedi hala. Dediğin yöntem ile imessage kullanmaya başladım, ancak hala etkinleştirme bekliyor da duruyor telefon ve gönder al kısmına cep telefonu numaram aktifleşmiyor.. Mail üzerinden gidiyor olabilir mi?

    YanıtlaSil
  30. E-posta adresinize gönderebilmek için MMS mesajlaşma etkinleştirilmelidir diyor etkinleştir diyince uçak modundan çıkmaya zorluyor

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim