Belçika Charleroi Havaalanı'ndan Brüksel Merkez ve Antwerpen'e Ulaşım

Yazar:



Belçika için bilet fiyatlarına bakarken, Türkiye'den Belçika Güney Charleroi Havaalanı'na giden uçakların fiyatlarının daha hesaplı olduğunu farketmişsiniz. Bundan dolayı da Charleroi Havaalanı'na giden bir uçak bileti almış olmanız gayet normaldir. Buraya kadar her şey güzel fakat; Charleroi Havaalanı hem Brüksel merkeze hem de Antwerpen'e uzak. (Antwerpen'in diğer adı Anvers. Bunlar farklı yerler midir diye düşünmeyin.)

Antwerpen'e (Anvers) gidebilmenin birkaç yolu var. Bu yazıda benim şahsen tecrübe ettiğim bir yöntemi sizlere önereceğim. Charleroi Havaalanı'nda indikten sonra, kalabılığı takip ederek önce bavulunuzu alıp daha sonra da havaalanı dışına hareket ettikten sonra burada bir çok ulaşım aracının sizleri bekliyor olduğunu göreceksiniz.

Şunu söylemem gerekir ki, özel olarak taksi tutmak haricinde sizi direkt olarak Charleroi Havaalanı'ndan alıp Antwerpen'e götürecek hiçbir araç yok. Maalesef ki taksi tutmak da size pahalıya patlayabilir diye ben size bu işin daha uygun yöntemi önce bir otobüse binmek, ardından ise tren ile Antwerpen'e ulaşmaktır.

Flibco adlı özel otobüs şirketi, Charleroi Havaalanı'nından ülkenin belli başlı şehirlerine sizi götürüyor. Flibco'nun havaalanının hemen dışındaki yeşil beyaz gişesi gözünüze çarpacaktır zaten. Flibco'nun gişesine giderek oradan "Antwerpen için bir bilet" istemeniz gerekiyor. Oradaki görevli Antwerpen'e giden bir otobüs olmadığını ve öncelikle Brüksel'e gitmeniz gerekiyorsa, size önce Brüksel'e gitmeniz gerektiğini söyleyecektir. [Siz beli bu yazıyı okuduğunuzda Antwerpen için sefer yapmış olurlar. Siz direkt Brüksel değil de Antwerpen için bilet almak istediğinizi söylerseniz bir şey kaybetmezsiniz:)]

2018 yılın için söylemem gerekirse ben Flibco'dan 17 Euro karşılığında Brüksel biletimi, Flibco veznesinden aldım. Siz bileti alırken gişedeki görevli size, kaç numaralı otobüse binmeniz gerektiğini söyleyecektir. İlgili otobüse binerken size verilen biletin barkodunu şöföre okutup, otobüse biniyorsunuz. Yolculuğunuz yaklaşık 1 ile 1.5 saat arası sürdükten sonra otobüs sizi, son durak olan Brüksel Midi İstasyonu'na bırakacak. Zaten otobüsten inen büyük bir çoğunluk o istasyona yönelecektir. Tabelayı da gördükten sonra siz de hemen dalın içeri.

Brüksel Midi İstasyonu'ndan istediğiniz her yere gidebilirsiniz. Başka bir ülkeye bile! Bizim amacımız ise, trenle Antwerpen'e gitmek. Bu yüzden Brüksel Midi'ye geçtikten sonra, turuncu kulübeye yönelin. Orada sıraya girin. Sıranız geldikten sonra Antwerpen'e bilet almak istediğinizi söyleyin. Tek gidiş veya gidiş-geliş şeklinde biletinizi alabiliyorsunuz. Ben tek gidiş için 7.70 Euro bilet parası ödedim. Bileti aldıktan sonra, bileti size satan kişi kaç numaralı perondan trene bineceğinizi size söyleyecektir. Ben 20 numaralı perondan binmiştim. Bir değişiklik olmazsa eğer, siz de 20 numaralı perona giderek, "Antwerpen Central" istasyonuna giden treni beklemeye başlayacaksınız.

Nihayet o tren geldi! Yaklaşık 1 saat süren tren yolculuğundan sonra artık Antwerpen'desiniz!

(Özetle, bu yolculuk sonucunda toplamda 24.7 Euro harcamış olacaksınız.)

İşte o saat! İşte burası Antwerpen Central!


Tabii trenden iner inmez üstteki saat sizi karşılamaycak. Trenden indiğiniz zaman, yine kalabalığı takip edin. İki kat yürüyen merdiven çıktıktan sonra üstteki görselde yer alan saat sizi karşılayacaktır. Sola dönerek sokağa çıkabilirsiniz. Tebrikler! Antwerpen'desiniz!

Buradan itibaren ise, navigasyonunuzu açarak nereye gitmek istediğiniz artık tamamen size kalmış. :)

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim