Mail Gönderiminde “Username and Password not accepted" Hatası ve Çözümü

Yazar:



Herhangi bir programlama dili aracılığıyla bir mail uygulaması yapıyorsanız ve bu uygulamanızdaki gönderici mail adresi Gmail uzantılı bir mail adresi ise, bu tarz bir hata ile karşılaşmanız normaldir.

"Username and Password not accepted" ile başlayan ve
 "Expected response code 250 but got code \"535\", with message \"535-5.7.8 Username and Password not accepted. Learn more at\r\n535 5.7.8 http:\/\/support.google.com\/mail\/bin\/answer.py?answer=14257 ....."
şeklinde devam bu hatanın sebebi GMail'in güvenlik ayarlarından kaynaklanmaktadır. Yazdığınız kodların doğruluğundan kesinlike eminseniz, gönderici olarak belirlediğiniz Gmail hesabınızdaki şu 3 ayara dikkat etmeniz gerekmektedir.

1) Öncelikli gönderici olan Gmail hesabınızda oturum açın ve şu linke tıklayın : https://myaccount.google.com/security?pli=1#connectedapps Daha sonrasında ise açılacak olan sayfadan "Daha az güvenli uygulamalara izin ver" kısmını açık konuma getirmeniz gerekmektedir. Olur da siz bu yazıyı yıllar sonra görürseniz ve belirttiğim link çalışmazsa eğer, bahsettiğim ayara Google ayarlarından, "Oturum Açma ve Güvenlik" kısmındaki "Bağlı Uygulamalar ve Siteler" kısmından erişebilirsiniz.

daha az güvenli uygulamalara güven

2) Bir diğer adım ise Captcha özelliğini kapatmanız gerekiyor. Bunun için ise şu linke tıklamanız gerek : https://accounts.google.com/b/0/DisplayUnlockCaptcha Linke tıkladıktan sonra "Devam" butonuna tıklayın ve hesaba erişimi etkinleştirin.


captcha google hesabına erişim izni verme

3) İlk iki adımda bahsettiklerimi yaptıysanız, sorununuz çözülecektir. Eğer halen sorununuz çözülmediyse Google ayarlarından, "Oturum Açma ve Güvenlik" kısmına girin, sonrasında ise"Şifre ve oturum açma yöntemi" kısmından "İki Adımlı Doğrulama" seçeneğinin aktif olup olmadığına bakın. Bu seçeneğin aktif olması, sizin yazmış olduğunuz sistem üzerinden mail gönderimi yapmanızı engeller. Bunu çözmenin  2 farklı yolu. Bunlardan bir tanesi, "2 Adımlı Doğrulama" özelliğini kapatmaktır. Bu özelliği kapatmak istemiyorsanız eğer, yine bulunduğunuz sayfadan bir adet geçici uygulama şifresi oluşturmanız gerekmektedir. Bu uygulama şifresini, kendi yazmış olduğunuz uygulamanızdaki şifre kısmına yazdığınız taktirde, "2 Adımlı Doğrulama" özelliği aktif olsa bile, sorunsuz olarak sisteminiz üzerinden mail gönderimi yapabileceksiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim