Bellek Yetersiz Olduğundan Windows Bu Resmi Görüntüleyemiyor Hatası

Yazar:



Sebebini bilmediğim bir şekilde kendi tasarladığım bir görseli açmak isterken Windows'ta şu hatayla karşı karşıya kaldım.
Bilgisayarınızda kullanılabilir bellek yetersiz olduğundan Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi bu resim görüntüleyemiyor. Kullanmadığınız programları kapatın veya sabit diskinizin belleğinde (tamamına yakın doluysa) yer açın, sonra da yeniden deneyin.

Bellek yetersiz olduğundan windows bu resmi görüntüleyemiyor
İnternette insanlar bunu nasıl çözmüşler pek araştırmadım ama ben kendi yöntemimle bu sorunun üstesinden geldim. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki bu hata kesinlikle bir bellek hatası değil. Çünkü Windows, tüm görselleri sorunsuz açarken sadece görselllerden bir tanesini açarken bu hatayı veriyor.

Eğer üzerinde çalıştığınız fotoğraf, kişisel ve çok özel bir görsel değilse, hata veren bu görseli Pixlr.com gibi online fotoğraf düzenleme uygulamalarına yükleyin. Fotoğrafta hiçbir değişiklik yapmadan tekrardan kaydedin. Sorun çözülecektir.

Eğer bilgisayarınızda hali hazırda Photoshop varsa veya Photoshop benzeri fotoğraf editörleri varsa, bu hatalı fotoğrafı oraya yükleyin. Fotoğrafta hiçbir değişiklik yapmadan, "Farklı Kaydet" seçeneği ile fotoğrafı tekrardan kaydedin. Sorununuz çözülecektir.

Paint ile denersem olur mu diye soracak olursanız eğer, denemesi bedava. Eğer istiyorsanız deneyin fakat ben denedim ve Paint benim sorunumu çözmedi. Paint haricinde ya online fotoğraf editörleri aracılığıyla yada bilgisayarınızdaki bir fotoğraf düzenleyici yardımıyla fotoğrafta değişiklik yapmadan tekrar kaydetmek kesin çözümdür.

Yazının başlarında da dediğim gibi başkaları bunu nasıl çözmüşler diye hiç internette aramadım. Belkide benzer bir çözüm uygulayan vardır bilemem fakat, bu bahsettiğim yöntem benim kendim bulduğum, denediğim ve olumlu sonuç aldığım bir yöntemdir. Konuyla ilgili yorumlarınızı alttaki yorum formu aracılığıyla iletebilirsiniz. Kolay gelsin.

14 yorum:

  1. Dilimizde sorunun üzerinden gelmek diye bir deyim yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bahsettiğiniz ifade, "bu sorunun üstesinden geldim" olarak güncellendi.

      Sil
  2. teşekkürler sayenizde sorunum çözüldü <3

    YanıtlaSil
  3. Kral adamsın hem sorunu çözmede yardımcı oldun hem sayende online editör programları olduğunu öğrendim. Eline emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim, içeriğin faydalı olmasına sevindim :)

      Sil
    2. Tüm fotoğrafları harici uygulamalara yönlendirmek işkence. "sfc /scannow" filan işe yaramıyor. Windows'ta önceden bunlar olmuyordu. Microsoft Bence "Microsoft Windows fotoğraf görüntüleyicisi" yerine Fotoğraflar uygulamasını kullanmaya zorluyor. "Fotoğraflar" uygulaması arka planda sürekli çalışıyor. Vardır bir amaçları.

      Sil
    3. Bu problem sanırım çoğunlukla Windows 7 işletim sisteminde meydana geliyor. Eğer Windows 7 kullanıyorsanız, bir an önce kullanmayı bırakmanızı tavsiye ederim. Çünkü Microsoft, Windows 7 desteğini kesti. Bu da demek oluyor ki böyle hatalar Windows 7'de hiçbir zaman çözülmeyecek fakat; güncelleme desteği süren işletim sistemlerinde bu tür hatalar güncellemelerle düzeltilebiliyor. Güncelleme desteği biten bir işletim sistemini kullanmak da aslında tavsiye edilen bir şey değildir. O sebeple imkanınız varsa Windows 7'yi bırakın ve Microsoft'un halen güncelleme desteği sunduğu işletim sistemlerini kullanın.

      Sil
  4. Teşekkürler,sayende ben de bu sorunu hallettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. (Alıntıdır.)
    Tek bu fotoğrafta mı bu sorun yaşanıyor? Öyle ise fotoğraf dosyası bozuk olabilir. Herhangi bir resim yükleme servisine fotoğrafı yüklemeyi deneyin, gözükmez ise yüksek ihtimal fotoğraf dosyası bozuktur.

    Eğer öyleyse, düzeltmeyi deneyebilirsiniz:
    Tüm fotoğraflarda bu sorun yaşanıyorsa, başlattan CMD açın ve şu komutu girin:

    sfc /scannow

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim . makaleniz çok yardımcı oldu ve format factory de olayı hallettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Makalenin faydalı olmasına sevindim. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim