Derbiye Doğru

Yazar:



TURKCELL SÜPER LİG
10. HAFTA

FENERBAHÇE - GALATASARAY

Hakem
: BÜNYAMİN GEZER

Tarih :
25.10.2009 20:00

Yer
: Ş. SARACOĞLU STADI



Rijkaard'tan motivasyon

Teknik direktör Rijkaard, derbi öncesi motivasyon konuşmalarında Fenerbahçe'nin sahasındaki üstünlüğünü kullanıyor. Hollandalı teknik adam, "Hepinizde kazanma hırsı ve takım ruhunu gördüm. Benim inancım tam"şeklinde oyuncularını biliyor.

Spor Yorumcularının Yorumları ..
Gürcan Bilgiç (Saracoğlu cehennemi):
Rijkaard dahil tüm Galatasaraylılar 9 yıldır süren galibiyetsizliği bitirmekten bahsediyor. Ama bu sonuçların neden oluştuğuna kimse dikkat etmiyor. Herkesin gözü Galatasaray'ın bol gollü gövde gösterilerinde. Esas gerçek; Saracoğlu'nun bu maçlarda sahadaki oyuncular için gerçek cehennem olduğudur. Bu maçlarda ne Ali Sami Yen'in güvenli gölgeleri vardır ne de başka deplasmanların konukseverlikleri. Aynı şekilde formsuz, güçsüz veya isteksiz olsalar da Fenerbahçeli oyuncuların bu ortamı bulduklarında 180 derece değişmeleridir. Bu nedenle eğer Rijkaard dediğini yapar takımını da ofansif oynatırsa sezonun en keyifli, tadından yenmeyecek, son dakikaya kadar heycanı zirvede kalan bir maç izleriz ve ibre Fenerbahçe'den yana döner.
Osman Tanburacı (İbre G.Saray'dan yana):
Galatasaray Avrupa'da lider, ligde Fener'i yenerse yine lider. Galatasaray'ın korkusu yok! Fenerbahçe de öyle. O da Avrupa grubunda lider. Demek ki pazara güzel bir maç olacak. Bence ibre Galatasaray'dan yana! Neden' Fener'in morali sıfır! 8'de 8 macerası bitti. Gaziantep maçında Daum'un korkak olduğu tescillendi. 1-0'ın üzerine yatmaya kalınca iddiayı kaybetti! Fenerbahçe kendi sahasında Twente'ye de yenildiği için artık Saracoğlu'nun da tılsımı yok! Carlos'u da Keita'nın karşısında düşünemiyorum! Ayrıca Rijkaard + Neeskens iki beyinken, Daum tek başına kalmış, maçı Galatasaray daha oynamadan kazanmış! Neyse? Ne Alex ne ötekiler? Ne Emre ne Kazım? Hepsi bir yana. Rijkaard'ın takımından çekincem tektir; rakip Fenerbahçe! Dökülse de Galatasaray'ı yeniyor. Ancak; Galatasaray'ın forvetleri gibi forveti de nu sezon Fener hiç görmedi. Sağlı sollu değişken ataklar Fener savunmasını esir alır maçı Galatasaray kazanır.
Esat Dergi (Kadıköy'de top yuvarlak değildir):
Rijkaard derbiyi iki purolu adamın sözleri ile yattığı yastıkta düşünür mü bilinmez ama mavi gözlü, tavlabaz Daum'un futbolcularına aşılayacağı derbi motivasyonu iki hoca kıyaslandığında dağ ve inektir. Bu söylenenler gerçek değil midir? Derbilerden önce büyük sayfaların büyün puntoları 'şifreler' başlığı altında süslenir fakat hepsi ilkokulda 23 Nisan kutlamalarında sınıfların süslenmesi gibidir, boştur, geçicidir. Derbide evet oynanan futboldur ama sahada futbol değil renklerin üst üste gelişi vardır. Arda da önemli değildir bu derbide, Alex de, bu derbide önemli olan tribünlerin bağırdığıdır.
Futbol dersek bu maçın 90 dakika öncesi özeti Fenerbahçe'nin haftalalardır, inatla, bağırarak söylediğimiz, isabetli pas yüzdesi, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi düşündüren sağ kanatıdır. Bir cümle bile derbi için futbola fazladır, fazlasını söyleyenler kukladır, derbide meşin yuvarlağın mafya babası olduğunu sananlardır. Peki derbi futbola değil renklere dayalıdır da nedir? Derbi Kadıköy'dür. İki kelime ile dünyanın keşfi bu olsa gerek. Milan Baros'un üç ayağı, Harry Kewell'a ait on beste, sekiz kolu da olsa Kadıköy'deyse derbi oynanan futbol değil Fenerbahçe'nin istediği, istediği kadar oynanan dakikadır. Her ne kadar büyük TL'li bilet fiyatlarına rağmen elleri balık kokan da o derbidedir, maçtan saatler önce dolar saymış paralı amca da. Derbide tribünde de sahada da Fenerbahçeli vardır.
Emre Uğurlu (Beraberlik kimseyi üzmez):
İşin futbol, teknik, taktik konularını ne kadar tartışırsak tartışalım, maça damga vuran Saracoğlu'ndaki Fenerbahçe'nin inanılmaz psikolojik üstünlüğü oluyor. Geçen seneye kadar herkes Galatasaray'ın erken bir ilk gol bulması ile işin renginin değişebileceğini savunurken; bu durumun yeterli olmadığı görüldü. Bu maçta da psikolojik faktörler etkili olabilir. İki takımda da kırmızı karta mutlaka dikkat edilmeli. Eksik kalanın işi çok zor olur. Beraberlik her ik hucum gücü olan Galatasaray'ı durdurup ve liderliğe devam etmesi Christoph Daum'u hiç üzmeyecektir. Camiaların galibiyeti büyük bir arzuyla bekledikleri maçta, teknik direktörler beraberlikle de mutlu olurlar. Beklentim beraberlik, skor olarak da 1-1.
Serhat Ulueren (Kırmızı kart olur):
Çok farklı bir derbi olacak. İki takım da son UEFA Avrupa Ligi maçlarında iyi performans ortaya koydu. İki takımın forvetlerinden çok kaleci ve defans oyuncuları derbinin kaderini belirleyecek. 10 yıldır kazanamayan Galatasaray kazanabilir mi?Kolay görmüyorum.Çünkü Sabri, Arda, Servet, Ayhan gibi çabuk sinirlenen ve o atmosferi çok iyi bilen oyuncular sinirlerine ne kadar hakim olursa, Galatasaray o derece başarılı olur. Düşüncem o ki Fenerbahçe 3 puana yakın ve Galatasaray bu maçı 11 kişiyle tamamlayamaz.
Ziya Şengül (Favorim Fenerbahçe):
Fenerbahçe'nin kendi sahasında 9 senedir kaybetmiyor olması futbolcular açısından büyük moral. Saracoğlu'nda taraftarının desteğini arkasına alan Fenerbahçe, büyük ihtimalle Alex ve Guiza'nın oynayacağını sayarsak karşılaşmada favorim. Ayrıca iki takımda da kaleciler çok önemli. Kalecilerin yapabileceği bireysel hatalar karşılaşmanın gidişatını etkileyebilir. Ayrıca Fenerbahçe'de Alex, Galatasaray'da ise Arda Turan'ın ön plana çıkacak isimler olacağını düşünüyorum. Favorim ev sahibi Fenerbahçe.
Barbaros Çıdal (Psikolojik üstünlük):

Hafta içinde Avrupa Ligi'nde iki takımın da kazanması ve formda görünmesi derbinin kaliteli gideceğine işaret. Fenerbahçe'nin psikolojik olarak Kadıköy'de sağladığı üstünlük bu maçtaki en büyük avantajları. Daum bu maçta fazla risk almadan ve rakibin çok üzerine gitmeden sonuç almak isteyecek. Fenerbahçe'deki eksiklerin hangilerinin maçta oynayacağı sonucu mutlaka etkiler. Galatasaray cephesinde ise Rijkaard'ın 9 yıllık hegamonyaya son verme isteği her halinden belli oluyor. Hollandalı bu isteğinden vazgeçmeyecek ve 3 forvetle oynayacak. Ben maçın gollü geçmesini ve Daum'un oyun içinde mecbur kalacağı için daha fazla hücumu düşünmesini bekliyorum. Maçın kilit oyuncuları Fenerbahçe'de Mehmet Topuz, Galatasaray'da ise Keita olur.

Ali Şen (Bol gollü geçecek):
Fenerbahçe'nin bu maçta işi gerçekten zor. Maçın çok gollü geçeceğini düşünüyorum. Bir tarafta iyi bir defansa sahip olmayan ancak forvet hattı iyi olan Galatasaray, diğer taraftar ise savunması sağlam ancak bu maçta ofansif özellikleri iyi olmayabilecek Fenerbahçe var. Ama Kadıköy'de de Fenerbahçe'nin bileği yıllardır bükülmüyor. Galatasaray'da en çok çekindiğim oyuncu Keita. Keita iyi gününydeyse Fenerbahçe'nin işi zor.
Turgay Şeren (Hakeme çok iş düşecek):
Her Fenerbahçe - Galatasaray maçı önemlidir. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları için bu maç bambaşkadır. İki takımın da alacağı galibiyet şampiyonluk gibi birşey. Bizim zamanımızda yabancı oyuncular çok fazla yoktu. Artık büyük takımlarda hep yabancılar var. Yabancıların bu derbi havasını ne kadar soluyabileceği önemli. Bizim tek amacımız maçı kazanmaktı. Yabancı oyuncuların performansı da bu maç açısından çok önemli. Hakeme de çok büyük iş düşecek. Hakem her çaldığı düdükte dikkatli olmalı. Farkında olmadan yalnış düdükler çalar ve maçın gidişatını etkilerse hakem en kötü insan bile olabilir.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim