Blogger Ücretli Domainlere Erişim Sorunu ve Çözüm Yöntemi - 2

Yazar:




28 Aralık 2010... Ve blogger kullanıcıları tekrardan aynı blog sorunuyla karşı karşıya kaldılar : "ücretli domainlere erişilememe sorunu." Bu konu hakkında daha önce yazmıştım bu blogda hatta çözüm yöntemini de paylaşmıştım.

Daha önceki yazıya gitmek için buraya tıklayınız.

Bu yazı da ise bu sorunu aşmak için uygulamanız gereken ikinci bir çözüm yöntemi anlatacağım size.Yalnız şunu da belirtmek istiyorum bu çözüm yöntemlerini sakın aynı anda uygulamaya çalışmayın sonuç alamazsınız.Bu problemden kurtulmak istiyorsanız ya şurada (tıkla) anlatılanları yaparsınız ya da aşağıda anlatılanları tercih sizin tabi ki..

İlk başta siteme girilemiyor diye çok fazla telaşa kapılmayın herşey birbirine girer sakin olun derim. Anlatacağım yöntem çok basit bir yöntem. :))

Blogger kontrol panelinden yayıncılık kısmına giriyoruz ilk önce ve etki alanınızı ücretsiz etki alanı olan *.blogspot.com olarak değiştiriyorsunuz.Yani sitenize artık sadece *.blogspot.com uzantılı adresinizden girilecek artık..

2.adım da ise (ben isimtescil kullandığım için isimtescil üzerinden anlatacağım diğer domain sitelerinde mantık aynıdır ama) domaininizin kontrol paneline giriyorsunuz ve "Domainimi Başka Bir Adrese Yönlendirmek İstiyorum" şeklinde bir ibare gördük mü hemen giriyoruz.

İlgili sayfaya geçtikten sonra; yönlendirilecek url olarak sitenizin blogspot.com uzantılı olan adresini yazıyorsunuz. Yönlendirme şeklini de maskeli yönlendirme yapın. Maskeli yönlendirmeyi seçerseniz sitenize ücretli domaininiz ile bağlanıldığı zaman blogspot.com uzantılı adresiniz gözükmez yani site yönlenir ama üstte yazılan url değişmez.

5 - 10 dk. bekledikten sonra artık hem ücretsiz domaininiz ile hem de ücretli domaininiz ile sitenize sorunsuz bir şekilde girileceğini göreceksiniz.

Bir sorun olursa yorum olarak yazın yardımcı olmaya çalışırım. Konunun resimli anlatımını da daha sonra ekleyeceğim. Anlatım ve çözüm yöntemi tamamen bana aittir. ;)

1 yorum:

  1. bloggerin domain sorunu ile alakalı açıklayıcı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim