Sitene Facebook Abone Ol Kodu / Butonu Ekle

Yazar:




Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un 3 ay önce Twitter'aın "Takip Et"benzer bir özelliğe sahip olan "Abone Ol" butonuyla kullanıcılarına bir sürpriz yapmıştı.Daha çok ünlüler, blog sahipleri, web site sahiplerinin ilgisini çeken bu uygulama kısa sürede yayıldı.

Facebook şimdi 135 milyon kişinin kullandığı Abone Ol uygulamasını, Facebook dışındaki blog ve web sitelerine taşıyan eklentiyi devreye soktu. Bu eklenti ile artık gazetecilerin, köşe yazarlarının, sanatçıların veya daha fazla takipçi sayısına ulaşmak isteyen herkesin 'Abone Ol' butonunu kendi blog veya web sitesine yerleştirmesine olanak tanıyor.

Buraya tıklayarak sizde kendinize özel kodunuzu üretebilirsiniz. Ürettiğiniz kodu web sitenize ekleyerek daha çok aboneye ulaşabilirsiniz.

Kendi kodumu nasıl oluşturabilirim?

Kendi kodunuza yaratabilmek için ilk önce Buraya tıklayınız.
Açılacak olan sayfada "Profile URL" yazan yere kendi profilinizin linkini yazıyorsunuz. Width kısmından da sitenize ekleyeceğiniz kodun boyutlarını ayarlamıza yardımcı olur.

Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra ise "Get Code"ye tıklıyorsunuz. Karşınıza gelecek olan kod çeşitlerinden sitenize uygun olanı alıp sitenizin istediğiniz bir yerine ekleyebiliyorsunuz.



Ayrıca bahsetmediğim diğer kısımlar ise, sadece teferruatlardır. Onları siz kendi kafanıza göre değiştirebiliyorsunuz. Örneğin; font kısmından yazı tipini değiştirebilirsiniz.

Kodu Nasıl Alabilirim? Siteme Nasıl Ekleyebilirim?

"GET CODE" yazan kısma tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.  Buradan sonra geriye 2 adım kalıyor. Onları da resimli olarak ekledim. Bakınız :


Resimleri büyütmek için üzelerine tıklamanız yeterli.

Arkadaşlar yorumlarda ençok bu soru sorulduğu için bunu da konuya eklemek istedim.. İlk önce şunu belirtmek isterim ki bu yöntem; TR.GG ve Blogger dahil birçok websitesinde de çalışmaktadır. Kodu alana kadarki herşeyi ben açıklarım. Gerisini yapmak size kalmış bişey. Çünkü her sitenin yönetim paneli farklıdır. Kodu nereye ve nasıl ekleyeceğiniz size kalmış..

Ama Blogger için söylemem gerekirse, Tasarım --> GADGET ---> HTML / Javascript ekle kısmına kodu eklemeniz gerekiyor..

Konuyla ilgili aklınıza takılan sorular var ise yorum olarak belirtebilirsiniz..

Abone sayımı nasıl arttırırım diyorsanız, bir diğer yazımı okumanızda fayda var.

Abone sayınızı arttırmak için buraya tıklayınız!

53 yorum:

  1. bence çok güzel bir gelişme hemen ekledim siteme tşkler

    YanıtlaSil
  2. Yardımcı olduysam ne mutlu bana her zaman beklerim. :)

    YanıtlaSil
  3. yaa siteme nasıl eklicem yardım !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salam .bu kodlardan once body yi yazmaginizi unutmayin yazmazsaniz kod isleme

      Sil
    2. salam .bu kodu isletmemismen evvel kodun evveline body yazzniniz yoxsa kod ilemez

      Sil
  4. Sitenizde HTML kodlarını hangi kısma ekliyorsanız, facebooktan da belirttiğim şekilde aldığınız kodu sitenizin kod eklenen uygun bir kısmına ekleyeceksiniz. Örneğin, siteni Blogger alt yapılı bir site ise, Gadget ekle kısmından HTML ekleyi seçerek o kısma yapıştırıp kayıt edince kod sorunsuz çalışıyor. Her sitenin calısma prensibi farklı olması dolayısıyla sizin sitenizde kodu hangi kısma ekleyeceğinizi en iyi sizin bilmeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. Arkadasim sana Cok buyuk Tesekkur Ederm :)

    YanıtlaSil
  6. BEN KODU YAPTIMDA GERİSİNİ NASIL YAPACAM

    YanıtlaSil
  7. Oluşturduğunuz kodu sitenizin uygun bir yerine ekleyeceksiniz. Onu nasıl ekleyeceğinizi de sizin bilmeniz lazım.

    Bu arada teşekkürde bulunan arkadaşlarım, sizlere yardımcı olduysam ne mutlu bana. Her zaman sizleri siteme beklerim.

    YanıtlaSil
  8. kardeş bu .tr.gg sitelerine de eklenir mi ?

    YanıtlaSil
  9. kardeş bu abone ol butonu .tr.gg sitelerine de eklenebiliyor mu ?

    YanıtlaSil
  10. Evet, tr.gg sitelerine de eklenebiliyor.

    YanıtlaSil
  11. BEn profil url yazan yere kendi url mi yapıştırdım get code yaptım kodu siteme yapıştırdım olmadı...

    YanıtlaSil
  12. ben hala kodu siteye taşıma olayını çözemedim html kodlarını eklediğiniz yer demişsiniz orası neresi onuda bilmiorm facebookta yapmak istiorm bunu tam olarak nereye taşıcaz bu kodu ????

    YanıtlaSil
  13. Abone ol kodların sitenize uygun olan kodu kullanmanız cok önemli. Daha öncede belirttim.Sitenizde HTML kodlarını hangi kısma ekliyorsanız, facebooktan da belirttiğim şekilde aldığınız kodu sitenizin kod eklenen uygun bir kısmına ekleyeceksiniz. Örneğin, siteni Blogger alt yapılı bir site ise, Gadget ekle kısmından HTML ekleyi seçerek o kısma yapıştırıp kayıt edince kod sorunsuz çalışıyor. Her sitenin calısma prensibi farklı olması dolayısıyla sizin sitenizde kodu hangi kısma ekleyeceğinizi en iyi sizin bilmeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  14. bu tr .gg deki sitelere nasıl ekleniyor yardım edermisin

    YanıtlaSil
  15. tr.gg sitelerinde ayarlardan HTML'yi aktif ettikten sonra kodu siteye eklerseniz, kod çalışır.

    YanıtlaSil
  16. Ya Kardesm Tam Bilgi Versen tr.gg. Sitelerine nasıl konusldugu hakkından html'yi yaptkdn snra ne ypcz felan cok makbulu gecer valla smdiden tskkur ediyorum paylasımın ıcın :)

    YanıtlaSil
  17. Sercan Bey, ilk önce tr.gg sitenizin kontrol paneline girin ve aşağıda yazdıklarımı adım adım takip edin.

    1.Ayarlara giriyorsunuz. Oradan da; "Profesyonel ayarlar" yazan kısma geliyorsunuz.

    "HTML editorü gösterilmesin mi (Şart: HTML biliyor olman lazım!)"

    şeklinde birşey yazması lazım orda. İşte bu yazının hemen karşısındaki kutucuğu işaretleyin. Daha sonra ayarlarınızı kaydedin.

    2.Bu ayarları kaydettikten sonra "Sayfalarımı Değiştir" kısmından sayfa editörü yazan yere gelin. Anasayfanıza yada hangi sayfaya eklemek istiyorsanız, Facebook abone ol kodunuzu o sayfaya ekleyip ayarlarınızı kaydedin.

    İşte hepsi bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  18. Kardeşim Oldun Oldun Ama Hata Diyor Abone Ol'a Tıklayınca ?

    YanıtlaSil
  19. sayın admin ben siteme bu kodları koydum tr.gg sitesinden benim sitem

    fakat butonlar yanyana değilde alt alta geliyo bunu nasıl yanyana getirebilirim? lütfen yardım edin sitemin url'si http://begenimerkezi.tr.gg

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşım, tr.gg siteleri hakkında pek bilgim yok. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. O dediğin sorun da nasıl halledilebilir bir bilgim yok. Sistemi daha önceki ayara tekrar çevirip kodu eklediğiniz kısımdan düzenleyebileceğinizi düşünüyorum. Eğer olmaz ise, tr.gg sitesinin paylaşımlarının yapıldığı forum sitesilerinden bilgi alabilirsiniz. Konu açarsanız büyük ihtimalle yardım edenler de olacaktır. İlginiz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. tr.gg için bi video çekip paylaşırsan linkini burda cok makbule qecersin :)

    YanıtlaSil
  22. Hocam, o dediğiniz videolu anlatımlar kolay yapılmıyor. Bayağı bir uğraş gerektiriyor. Benimde bu aralar bu böyle bişeyle uğraşacak kadar vaktim yok malesef. Size daha öncede dediğim gibi, tr.gg hakkında daha çok bilgiye sahip olmak için tr.gg konulu forum sitelerinde takılmanız gerekmektedir. Yada varsa bedava-sitem.com sitesinin forum kısmından eminim konu hakkında benden daha cok bilgiye sahip arkadaslar sana yardımcı olacaklardır. Ben tr.gg yerine blogspot.com' u kullanıyorum. O yüzden tr.gg siteleri hakkında yeterince bilgiye sahip değilim. Size blogspot.com'u kullanmanızı öneririm. İlginiz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  23. bende bedava .php msql uzatılı bı host var..
    sımdı face kodu aldımmm benım obane ol butonu falan qelııı fakat abone old edıqımde hata verıyoo hata ya tıkladqımda url enqellemıs gıbı hata verıoo nasıl yapabılırımm ?

    YanıtlaSil
  24. Seni seviyom admin cok güzel olmuş eline koluna saglık ben yapabildim

    YanıtlaSil
  25. tr.gg Sitelerine Eklemek İçin Sayfalarımı Değiştir>Sayfanı Seç>Url Kodunu Kopyala>Seçeneklerden Kaynak'ı Seç>Kodu Kopyala>Kaydet Ve Başardın :)

    YanıtlaSil
  26. Arkadaş ben Tr.ggli site kurdum abone ol butonu eklemek istiyorum ekleyemiyorum yardımcı olurmuusunz.

    YanıtlaSil
  27. Kardeş Ben Kodu Kopyaladım Ama OLmadı :S

    YanıtlaSil
  28. tr.gg sites kullananlar sadece yapmanız gereken adminin bize verdiği sitede gerekli ayarlamaları yaptıktan getcode ye tıkladıktan sol üst tarafta HTML5 XFBML IFRAME olarak verilmiş biz ıframeye tıklıyoruz ve sadece karşımıza bir kod çıkıyor. o kodu alıp sitenize ekleyin sorunsuz çalışıor.

    YanıtlaSil
  29. tr.gg de dediklerini yaptm ama hata düşü geldi ona tıklıyorm boş sayfa açılıo .ss

    YanıtlaSil
  30. helal olsun admin

    YanıtlaSil
  31. kod nereye gidiyor. admin allah rızası için doğru düzgün biri söyLesin


    AdRoN

    YanıtlaSil
  32. SaoL Kardesim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  33. bloggerde nasıl yapılor anlatt snba

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Ferhat, yukarıda anlattığım işlem tüm siteler için. Get Code ile kodunu oluşturduktan sonra gelen ekranda "IFRAME" yazan kısma tıkla. Kutucuk içindeki kodu kopyala ve bloggerde gadget olarak ekle.

    YanıtlaSil
  35. GÜNCELLEME : Arkadaşlar şuan itibariyler kodu nasıl alaibleceğinizi de resimli olarak ekledim. Umarım daha faydalı olur. İlginiz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  36. ya ben kopyaladım nereye yapıştırcam de nolur yaa.

    YanıtlaSil
  37. Sitenizin barındığı host yada alt yapısı nedir? Mesela blogger ise gadget olarak ekleniyor.. Ekleme işlemi siteden siteye degisir. Cunku her sitenin barındığı host aldığı alt yapı hizmeti farklı.

    YanıtlaSil
  38. çok sağ ol teşekkür ederim oldu :))

    YanıtlaSil
  39. Kardeşim burada bilen biri varmı bi sorunum var tr.gg sayfama ekledim iframedende html5 den de bir çok yöntem denedim siteye ekleniyor fakat abone olu tıklayınca direk olmuyor onayla diye birşey çıkıyor 3-4 hesapdan denedim hepsinde aynı lütfen yardımcı olurmusunuz mail adresim oguz.ustun@hotmail.com facebook : www.facebook.com/paraglidingg

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar, hocam o onaylamanın gelmesinin sebebi sizin abone sayınızdan kaynaklanıyor. Size abone olan kişi sayısı 100 kişiyi geçince, "Onayla" dediğiniz olay otomatik olarak ortadan kalkacaktır.

    YanıtlaSil
  41. Çok teşekkür ederim Kardeşim saoasın... Oğuz Üstün.!

    YanıtlaSil
  42. Rica ederim Oğuz. Her zaman beklerim. Soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  43. Abone sayımı 100 yapmak kalsı sırada karşılıklı abone olabiliriz isteyenler abonem olun görünce bildirimi hemen olurum :) www.facebook.com/paraglidingg

    YanıtlaSil
  44. Oğuz dostum, abone sayını arttırmak istersen "şu yazıma" göz atmanı tavsiye ederim.

    Ayrıca linki istersen; http://www.blogkafem.net/2012/08/facebookta-abone-saysn-arttrmak.html

    YanıtlaSil
  45. ya ben bi şey anlamadım kodu kopyaladım sayfada nereye yapıştırıcam ? yardım edin

    YanıtlaSil
  46. Merhaba Adsız arkadaşım. Kodu Facebook'tan alıp, kendi sitenin HTML kısmına yapıştıracaksın. Sitene HTML kodlarının nasıl ekleneceğini bilmiyorsan, kullandığın sitenin alt yapısı ne her ne ise, onu Google'dan araştırarak bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  47. mrb.cok guzel uygulama uyguladım oldu ama ben bunu degıl de kendı bloguma blogu takıp et butonu ekleyemıyorum.yanı eklesem de bozuk yazısı cıkıyor.acılen bana yardımcı olurmusunuz. BLOGUM :http://an4stek.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger gadgetler kısmından eklenen "İzleyiciler" gadgetinden mi bahsediyorsunuz acaba? Eğer ondan bahsediyorsanız, "Yerleşim --> Gadget Ekle --> Diğer Gadgetler" yazan kısımdan ekleniyor. Blogger'in kendi hizmeti olduğu için bunu eklemeye çalıştığınız takdirde sorunsuz bir şekilde blogunuza eklenmesi gerekiyor.

      Sil
  48. Kodu aldım ama nereye yapistircam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenin kontrol panelinden HTML kodlarını eklediğin kısma.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim