ScreenSnap ile NOKIA Telefonlarda Ekran Görüntüsü Almak

Yazar:




Nokia telefonların yeni çıkanlarında bu tür bir özellik var mıdır bilemiyorum ama eski Symbian işletim sistemine sahip telefonlarda mevcut olmayan bir özelliktir bu ekran görüntüsü alma olayı. Gerek Facebook gerekse de Twitter'da mesajlaşmalarının ekran görüntülerini alan kişilerle mutlaka karşılaşmışsınızdır. O arkadaşlarınızda büyük ihtimalle Samsung gibi Android işletim sistemine sahip telefonlar kullanıyorlardır veya iPhone kullanıcısıdırlar.

Bu yazımda da yaklaşık olarak 1 ay önce keşfetmiş olduğum ScreenSnap uygulamasını sizlerle paylaşmak istedim. Muhakak ki merak edenleriniz vardır. Yani diğer telefonlarda olurda NOKIA'da bu iş olmaz mı diye. Ben de merak sonucu keşfettim zaten bu programı.

Screen Snap programını cep telefonunuza OVI mağazadan indirebilirsiniz. Cep telefonunuzdan OVI mağazaya girerek, arama kısmına programın ismini yazıp arattığınız zaman, rahatlıkla bulup saniyeler içinde telefonunuza kurabilirsiniz. Boyut olarak da sadece 0,09 MB yer kaplıyor. Bu da 92kb gibi bir değere denk geliyor ki bu da oldukça küçük bir değer.

Programı OVI mağazada aratırken şu şekilde aratın :  screen snap

Ben başlıkta programın ismini bitişik yazdım ama siz bitişik yazarak aratmayın. Programı bulamayabilirsiniz. OVI mağazada bu uygulamayı üstte belirttiğim şekilde arattığınız zaman Best Screen Snap şeklinde bir başlık karşınıza gelecek ki bu da bizim aradığımız program.

Buyrun şöyle de ekran görüntüsünü ekleyeyim :

1. adımda programı arama kısmında, resimde görüldüğü gibi yazarak aratıyoruz...




2. adımda ise bulduğumuz programın üzerine tıklayıp indirme sayfasını şu şekilde görüntüleyerek "indir" butonuna tıklıyoruz.



Program içeriği İngilizce'dir fakat bu kullanımda size herhangi bir zorluk çıkartmaz. Çünkü program oldukça basit bir programdır ve ben de program ile ilgili gerekli açıklamaları yapacağım. Uygulamayı telefonunuza indirip kurduktan sonra açın. Program ekranında sadece işinize yarayacak kısımları açıklayacağım.

Delay (sec) : Bu kısım geri sayımdır. Siz oraya 5 yazar iseniz, "Capture now" yaptıktan 5 saniye sonra ekran görüntüsü alınacaktır. Benim siz tavsiyem orayı 5 saiye ile 10 saniye arası yapmanızdır. Geri sayım çok önemlidir. Mesela telefonun mesajlar kısmının ekran görüntüsünü almak istediğinizi varsayalım. Programdaki "Capture now" seçeneğini seçtikten sonra "Screen Snap" programını arka plana alıp hemen mesajlar kısmına girmeniz gerekmektedir. Geri sayımı 7 saniye olarak ayarlamış iseniz, 7 saniye dolmadan ekran görüntüsü alacağınız yeri açmış olmanız gerekmektedir. Çünkü geri sayım biter bitmez program, o anda ekranda olan her ne ise, onun görüntüsünü alacaktır. Siz o kısma 7 saniye yazdınz diyelim ama ekran görüntüsü alacağınız yeri 4 saniyede açtınız 3 saniyede de geri sayımın bitmesini beklemelisiniz. Ekranda geri sayım gösterilmeyecektir ama ekran görüntüsü alınana kadar, görüntü alınacak ekranda beklemeniz gerekmektedir. Ekran görüntüsü alındığı zaman da denklanşör sesi duyulacaktır zaten. Böylece ekran görüntüsü alma işleminin yapıldığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Storage : Buradan ise, ekran görüntüsü alınan fotoğrafların hafıza kartında mı yoksa telefon hafızasında mı saklanması gerektiğini seçebilirsiniz.

Action : Be seçeneği "Save" olarak ayarlayın. Böylece ekran görüntüsünü alır almaz, elde edilen görüntü otomatik olarak galeriye yani görüntüler/fotoğraflar arasına kayıt olacaktır.

Image Type :
Hem görüntü kalitesinin hem de görüntü formatının ayarlandığı kısımdır. Benim önerim daha iyi bir görüntü elde etmek açısından o ayarı "Jpeg - High quality" olarak ayarlamanızdır. Hem görüntü kalitesi olarak iyi resimler elde edersiniz hem de BMP dosyalarına göre bellekte daha az yer kaplarlar.

Gerekli açıklamaları yaptıktan sonra da programda yapmanız gereken ayarları da şu şekilde yapmanızı öneririm.


Program için sadece üstteki resimde gösterdiğim ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Diğer ayarlara hiç dokunmanıza bile gerek yok.

Ekran Görüntüsünü Nasıl Alacağım?

İster ekran görüntüsü değin isterseniz de ekranın fotoğrafını çekmek deyin her neyse.. :) Bunu nasıl yapacağım derseniz bu da oldukça basit. Yazıyı dikkatli bir şekilde okuduysanız zaten olayı çözmüşsünüzdür ama ben bir daha olayı toparlayayım.


Screen Snap programını açtıktan sonra "Options"a tıklayıp,"Capture now" seçeneğine tıklıyorsunuz. Daha sonra ise "Hide" yazan kısma tıklıyorsunuz ve ekran görünütüsü almak istediğiniz yeri açıp, daha önceden sizin tarafınızdan belirlenen geri sayımın bitmesini bekliyoruz. (Geri sayımı üstteki ayarlarda ben 7 saniye olarak ayarladım. Siz kendi kafanıza göre o değeri değiştirebilirsiniz.) Geri sayım bittikten sonra denklanşör sesi gelecektir zaten. O anda da zaten ekran görüntünüzün alındığını hemen anlayalayabiliyorsunuz. Almış oldğunuz ekran görüntüsü ise otomatik olarak görüntüler kısmına kayıt ediliyor. Medya->Galeri-> Görüntüler kısmına girerek, almış olduğunuz ekran görünütüsüne bakabilirsiniz.

Program ile ilgili yazacaklarım bu kadar. Gördüğünüz gibi sistem olduka basit işliyor. Konu ile ilgili sormak istediğiniz soruları veya görüşlerinizi aşağı kısma yorum olarak yazabilirsiniz...

67 yorum:

  1. kardeşim bende bunu arıyodum çok sağol anlattığın gibi kullanmak gerçekten çok basit

    YanıtlaSil
  2. Yardımcı olabildiğime sevindim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim telefonum 5228 dediğiniz adımları aynen uyguladım ama galeride ekran resmini göremiyorum

      Sil
  3. uygulamaya girip WhatsApp konuşmalarını nasıl görüntüye alıcaz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok basit. Anlatacaklarımı yaparken biraz seri olman gereiyor. Eğer seri olamıyorsan Delay(sec) ayarını 15 olarak ayarla.

      Anlatıma geçeyim.
      İlk önce uygulamayı açıp "Capture Now" yapacaksın. Daha sonra ise "Hide" yapıp uygulamadan çıkacaksın. Ekran görüntüsünü almak istediğin WhatsApp sohbetini açacaksın ve 4-5 saniye bekleyeceksin. Flaş sesi gelince ekran görüntüsünün alındığını anlarsın zaten. Telefonundaki resimler kısmından da ekran görüntüsü aldığın fotoğrafa bakabilirsin.

      Ayrıca ben zaten yazının içerinde "Ekran Görüntüsünü Nasıl Alacağım?" başlıklı kısımda bunu anlatmışım.

      Sil
  4. screen snap internet gerektiriyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece indireceğiniz zaman internet gerekiyor ama kullanımı için internet gerektirmeyen bir program.

      Sil
    2. ovi magzası calısmıyo kardes npcz

      Sil
    3. OVI mağaza artı yok. Kapatıldı. İnternette Screen Snap uygulamasını paylaşan siteler var. Google'a "nokia symbian screen snap download" yazarak, Screen Snap uygulamasını bulup telefonuna indirebilirsin. Eğer istersen de ilk önce bilgisayarına indirip, oradan da telefonuna atıp kurabilirsin.

      Sil
  5. C3-00'a bu program inmiyor? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz araştırdım ama malesef ki Screen Snap programı NOKIA C3-00 programı ile uyumlu bir program değilmiş. O yüzden OVI üzerinden indirilemiyor.

      Programı bir de buradan indirmeyi deneyin ==>> http://best-screen-snap-s603rd.en.softonic.com/symbian/download

      Free Download yazan kısma tıklayın. Bilgisayarınıza indirin. Daha sonra ise telefonunuza atın ve kurun. Program telefonunuz ile uyumlu olmadığı için kurulmama gibi bir ihtimal de var ama siz yinede deneyin. Hiçbir şey kaybetmezsiniz.

      Sil
  6. Kardeş programı kurdum, dediklerini yaptım, 2 saniyeye ve kamera tuşuna ayarladım, ama kamera tuşuna bastıkdan sonra 2 saniye bekliyorum ve ses gelmiyor, ' Fotoğraflarım ' adlı dosyaya yönlendirdim, 2 saniye sonra baktığımda göremiyorum, yardımcı olabilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesi duymak için telefonunuz sessizde olmaması gerekiyor. Ekran görüntüsü alamıyorsanız, muhtemelen bir yerlerde yanlışlık yapıyorsunuz demektir.

      Ekran görüntüsü almak için programı açtıktan sonra, "Capture Now" yazan kısma tıklamanız gerekiyor.

      Capture now yaptıktan sonra ise ekran görüntüsü almak istediğiniz yerde, belirlediğiniz zaman kadar beklemeniz gerekiyor. Bu sebeple 2 saniye çok az. Geri sayımı 7 saniye olarak ayarlayın. Program içinden "Capture now" yapın. Daha sonra ise, menünün ekran görüntüsünü almak istiyorsanız eğer, "capture now" yapar yapmaz, Capture programını arka plana alın ama sakın kapatamayın. Sadece arka plana alın ve menü üzerine gelerek 5 saniye bekleyin. Hepsi bu!

      Sil
  7. admin çok sağol bu bilgiler süper :)

    YanıtlaSil
  8. admin süpersin çok sağol :)

    YanıtlaSil
  9. süpersinn yaaa 3 gündür bunu arıyorum :D

    YanıtlaSil
  10. Asha 302 hiçbir şeyi kabul etmiyor. Ben nabıcam???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ScreenSnap programının Asha 302 ile uyumlu olmamasından kaynaklanıyordur. OVI'den ScreenSnap programıyla benzer işlevi yapan daha başka programları indirebilirsiniz telefonunuza. OVI'ye "Screen", "Capture" vs. gibi anahtar kelimer yazıp aratmanızı öneririm.

      Sil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. "Shortcut key" kısmından kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü benim telefonumda da o kısımda "No key" yazıyor ve program sorunsuz olarak çalışıyor. Telefonda çok fazla fotoğraf var ise, yeterli yer kalmadığından telefonunuz kayıt yapmıyor olabilir. Ayrıca "Action" kısmının "Save image" olması gerekiyor. Ona dikkat ediniz.

      Bunların dışında program içindeki "Storage" kısmını siz ne olarak ayarlamışsınız? O kısımdan, çekilen fotoğrafın nereye kaydedilmesi gerektiğni kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. İlk önce telefon hazfızası olarak ayarlayın. Çekim yapmayı deneyin. Eğer olmazsa, hafıza kartı olarak ayarlayın o kısmı ve o şekilde çekim yapmayı deneyin.

      Sil
    2. admin key secme bolümüne yazı yazmayacan oraya gelip hangi tuşu sececeksen ona basıyosun ve oluyo teşekkürler

      Sil
    3. Güzel bir bilgi. Ekran görüntüsü almak için de alternatif bir yöntem. Teşekkürler.

      Sil
  12. bende ki programın dili farklı çıktı ama zar zor toparladım olayı, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olabildiğime sevindim. Her zaman beklerim. :)

      Sil
  13. turkcell T20 kullanıyorum onun için yapabileceğim bir şey var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkcell T20'nin işletim sistemi Anroid olduğu için, cep telefonunuza bu tarz uygulamaları Google Play üzerinden indirebilirsiniz. Aynısı olmasa bile buna benzer programlar orada da var. "Screen, capture... vs." gibi anahtar kelimeleri Google Play'de aratarak, bu tarz bir program bulabilirsiniz.

      Sil
  14. ya benim telefonumda Options kısmında Capture Now diye bişey yok optionsa giriyorum Hide-Help-About-Exit var ama capture now yok ben napıcam?

    YanıtlaSil
  15. C603 de nasıl ekran yakalıyoruz :/

    YanıtlaSil
  16. Nokia 500e uyumlu degil ? Bide kamera tuşu yok nokia500 de onu ne yapacaz :D ?

    YanıtlaSil
  17. Nokia Asha 311kullanıyorum ama olmuyor :(

    YanıtlaSil
  18. Arkadaşlar,
    Kullandığınız NOKIA telefonunuz ScreenSnap ile uyumlu değilse, ScreenSnap benzeri işlev yapan başka programlar indirebilirsiniz. Aynısı olmasa bile buna benzer programların olup oladığını. "Screen, capture... vs." gibi anahtar kelimeleri OVI'de aratarak, bu tarz bir program olup olmadığına bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  19. ben bu uygulamanın sesini nasıl kapatabilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Program için öyle bir seçenek eklenmemiş malesef. Telefonunuza sessize yada toplantı moduna alarak deneyin siz. Ben denedim fayda etmedi ama cihazdan cihaza farkedebilir belkide. Çünkü aynı ses, kamera ile fotoğraf çekiminde kapanıyor.

      Sil
  20. Adamsın laan çok sağol :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah, sen de sağolasın. Değerli yorumun için teşekkür ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

      Sil
  21. Noki magazasinda bulamiyorum bu programi telefonum asha 302

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NOKIA mağazasında bulamıyorsan eğer, program telefonun ile uyumlu değildir. Daha önce de yorumlarda, üst taraflarda, bir arkadaşa dediğim gibi : "ScreenSnap programının Asha 302 ile uyumlu olmamasından kaynaklanıyordur. OVI'den ScreenSnap programıyla benzer işlevi yapan daha başka programları indirebilirsiniz telefonunuza. OVI'ye 'Screen', 'Capture' vs. gibi anahtar kelimer yazıp aratmanızı öneririm. "

      Sil
  22. çok sağ ol admin, çok işime yaradı

    YanıtlaSil
  23. kardes cok saolllllllllllllll cok isime yaradı adamın dibisin dddd:

    YanıtlaSil
  24. kardes ovı magazası lınk atarmısın ve rootsuz baska warsa ekran kaydedıcı atarmısın sımdeden tesekkurler tablet model GALAXY TAB 3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Galaxy Tab 3 kullanıyorsanız bu tarz programlara hiç ihtiyacınız yok. Ekranın hemen altındaki "home" tuşu + açma-kapama tuşlarına aynı anda bastığınız takdirde ekran görüntüsünü kolay bir şekilde alabilirsiniz.

      Eğer yinede Screen Snap programının OVI linkini istersen, şu linkten programa ulaşabilirsin : http://store.ovi.com/content/1540

      Sil
  25. kardeşim bitanesin... Çook işe yaradı anlattıkların. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Yardımcı olabildiğime sevindim. Her zaman beklerim.

      Sil
  26. opera mini ve diger tarayicilarda calismiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışması gerek. Bizzat denedim çünkü.

      Sil
  27. ilk olarak teşekkürler
    internetten video izlerken program görüntü alamıyor bununla ilgili bir bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Shortcut Key" kısmından tuş ataması yap. Tuş ataması yaptıktan sonra artık ekran görüntülerini o atayacağın tuşlar yardımıyla yapabileceksin. ScreenSnap arkaplanda çalışırken video'yu aç ve atadığın tuşlar ile ekran görüntüsü almayı dene.

      Sil
  28. e71'de oluyormu cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  29. admin ne internetten programı indiremiyorum bir de telefon oviye giriş yapmıyor neden olabilir bir bilgin var mı acaba ? ovi mağazaya tıklıyorum ama operaya bağlanıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nokia, Ovi mağaza desteğini kaldırmış olabilir. Zaten tarayıcı desteğini çok önceden kaldırmıştı. Artık Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarında Opera Mini varsayılan tarayıcı olarak kabul ediliyor.

      Sil
  30. ücretli mi bu uygulama faturalı kullanıyorum ama wifi den indirsem para girermi bana ?

    YanıtlaSil
  31. nokia c6.01 de oluyor mu durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim ama olur diye düşünüyorum.

      Sil
  32. Yorumunuzu girin...ben anladım anlattıklarn n8 Telefnda nasl kullanılıyor bu

    YanıtlaSil
  33. kardeş bende c7-00 var ovi arıyom screen snap die bişe çıkmıyoo yardmcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'a "best screen snap for s60 5th edition" yaz. Karşına gelecek olan sitelerden indir uygulamayı. İlk çıkan siteye baktım ben. Orada vardı. Uygulamayı masaüstüne indirdikten sonra telefonunun hafıza kartına at uygulamayı. Daha sonrada telefonun içinden, hafıza kartına attığın uygulamanın kurulum dosyasının üzerine tıkladığın zaman kurulum başlayacaktır.

      Sil
  34. abi ben oviye(mağaza) giremiyom bi tavsiyede bulunurmusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OVI mağaza artı yok. Kapatıldı. İnternette Screen Snap uygulamasını paylaşan siteler var. Google'a "nokia symbian screen snap download" yazarak, Screen Snap uygulamasını bulup telefonuna indirebilirsin. Eğer istersen de ilk önce bilgisayarına indirip, oradan da telefonuna atıp kurabilirsin.

      Sil
  35. Abi nokia n8 ovi yok opera mobile store var oradan da inmiyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki yorumumda gerekli açıklamayı zaten yapmıştım "Adsız" dostum. :)

      Sil
  36. Nokia Asha 'ya indiremiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Model Asha 501

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirttiğim program Nokia'nın Asha'dan önceki Symbian telefonları içindir. Asha serisinde çalışıp çalışmadığı hakkında bir bilgim yok. Yinede şansınızı denemek isterseniz, Google'a "nokia symbian screen snap download" yazarak, Screen Snap uygulamasını bulup telefonuna indirebilirsin. Eğer istersen de ilk önce bilgisayarına indirip, oradan da telefonuna atıp kurabilirsin.

      Sil
  37. Yorumunuzu girin...Ben uygulamayı yükledim güzel açıldı ama capture yazısı yok bi türlü ekran görüntüsü alamadım yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim