Tanınmış Büyük Teknoloji Şirketleri Stajyerlerine Ne Kadar Maaş Veriyorlar? [Google, Facebook, Twitter, Apple, Microsoft]

Yazar:



Google, Facebook, Twitter, Apple, Microsoft'un internetteki bazı sitelerde stajyer maaşlarını gördüm. Sadece bu siteler değil tabi, bunlar dışında 8 farklı büyük şirketin stajyerlerine verdikleri maaşları, aşağıda da göreceğinz üzere bir liste şeklinde derledim. Şirketlerin tablosunu yaparken rastgele sıraladım. Herhangi bir sıraya uymadığımı da belirtmek isterim.

Ülkemizde mezun olup da 3000-4000 TL civarı maaşlarla çalışmaya başlayan o kadar çok mühendis varken bu adamların henüz staj yaparken bu paraları almaları çok garibime gitti.

Bakınız :


Stajyer öğrenci oldukları için haftanın her günü, normal bir çalışan gibi de çalışmıyorlardır. Kimisi haftanın 3 günü şirkete uğrar. Kimisi de 4 günü. Çalışan pozisyonunda değiller sonuçta. Bir de burada staj yapan adam mezun olup, bir çalışan olarak işe girdiği  zaman ne kadar maaş alacağını da siz tahmin edin artık.

Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği vb. tarzlarda mesleklere ilgisi olanlar yada  üniversitede bu türler ile ilişkili bir bölümde okumak isteyen varsa veya bu mesleklere ait bölümlerin birinde okuyor olanlar, bence kolları şimdiden sıvayın. Böyle büyük teknoloji şirketlerinde staj yapmak yada çalışmak imkansız değil bence.

2 yorum:

  1. Şaka gibi bizde site yapalım arayüz tasarlayalım. aylık aldığımız maaş yukardaki en düşük maaşın 4de 1i, şikayetim yok ama ortada adil olmayan şeyler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Biz buna büyük şirket farkı mı diyelim yoksa, büyük şirketlerin yetenekli genç mühendisleri henüz okurken kapabilmek ve diğer şirketlere kaptırmamak için yaptıkları bir strateji mi desek bilemedim ama; bu kadar yüksek miktarların henüz stajerlik aşamasındayken verilmesi ülkemizde verilen paralarla kıyaslanamayacak derecede fazla.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim