Opera Mini Yasaklı Sitelere Nasıl Giriş Yapabiliyor?

Yazar:



Symbian, iOS, Android, Windows başta olmak üzere hemen hemen her platformda uygulaması olan Opera Mini tarayıcısını kullanarak tüm yasakları aşabildiğinizi biliyor muydunuz? Gerek tabletinizden gerekse de telefonunuzdan hiçbir ayar yapmadan ve ekstra bir program kullanmadan sadece Opera Mini tarayıcısını kullanarak tüm yasakları aşmanız mümkün.

İnternet yasaklarının giderek arttığı günümüzde yasaklar, kimi zaman sosyal medya sitelerini etkileyebilmektedirler. Durum böyle olunca çeşitli yöntemler ile insanlar yasaklı sitelere giriş yapmanın yöntemlerini ararlarken Opera Mini kullanıcıları hiçbir ayar yapmadan ve hiçbir ek program indirmeden cep telefonlarından sorunsuz bir şekilde tüm yasaklı sitelere nasıl girebildiklerini merak ettiniz mi hiç?



Opera Mini'nin bu "yasağı aşma" özelliğinin ardında yatan sebep ise Opera'nın, Opera kullanıcılarına özel olarak sunduğu veri merkezidir. Bu veri merkezinde dünyadaki tüm sitelerin IP adresleri mevcuttur. Siz bir internet sitesine bağlanacağınız sırada Opera, arkaplanda size hissettirmeden ilk önce kendi sunucularına bağlanır. O sunuculardan istediğiniz websitesini alır, bu websitesini veri sıkıştırma teknolojisi ile sıkıştırıp size verir. Opera'nın bu veri merkezini kullanmasıyla aslında, web sitelerinin yüklenirken ki boyutlarını minimize ederek, internet paketimizden tasarruf yapmayı sağlamak ve aynı zamanda daha az veri yükleyerek internette daha hızlı sörf yapmak amaçlanmıştır.

Kısacası bir internet sitelerine bağlanacağımız zaman internet sitesi Opera'nın veri merkezi süzgecinden geçiyor. Girmek istediğimiz internet sitesine biz ISS'den değil, Opera Mini'nin sunucularından bağlanıyoruz. Hâl böyle olunca, Opera kullanıcıları herhangi bir internet sitesine girmek istedikleri zaman, girmek istedikleri sitenin IP adresine ve dolayısıyla o sitenin kendisine ulaşmak için bölgedeki Internet Servis Sağlaycılarının (ISS) DNS sunucularını kullanmaya gerek duymuyorlar. Yasakların da ülkemizde direkt olarak DNS sunucuları üzerinden yapıldığını düşündüğümüz zaman, Opera'nın farklı amaçlar için geliştirmiş olduğu veri merkezi sunucuları aynı zamanda internet kullanıcılarına, hiçbir engele takılmadan internette özgürce sörf yapma imkânı tanıyor.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim