Askıya Alınmış Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

Yazar:



Twitter'ın son zamanlarda sahte hesaplara karşı aldığı güvenlik önlemi ile bir çok şüpheli hesabı askıya aldığı biliniyor. Kimi zaman ise sahte hesap olmadığı halde bazı Twitter kullanıcılarının hesapları, Twitter kurallarına aykırı eylemlerden dolayı askıya alınabiliyor. Blogkafem'de daha önceden bununla ilgili olarak yazılar yazıldı.

Baknız :

Askıya alınan hesap demek, yarı dondurulmuş bir hesaptır aslında. Askıya alınmış bir hesapta hiçbir kullanıcı işlemi gerçekleşmez. Mesela tweet atılamaz, profil fotoğrafı değiştirilemez, güvenlik menüsü açılmaz, kimse takip edilemez vb. Bu sebeple, hesabınız askıya alınmış iken hesabınızı devre dışı da bırakamıyorsunuz. "Hesabı Devre Dışı Bırak" seçeneği profilinizde pasif hale geliyor. Bunun için ise Twitter'ın açığından faydalanarak, askıya alınan hesabı bir link üzerinden devre dışı bırakmamız gerekiyor.

Askıya alınmış bir hesabı devre dışı bırakmak için,
şu linke https://twitter.com/settings/accounts/confirm_deactivation
tıklamanız yeterli olacaktır.

Hesabınızı devre dışı bırakmadan önce bilmeniz gereken birkaç önemli bilgi var.

Bakınız :

 ".... adlı kişiyi devre dışı bırak" yazılı mavi butona tıkladıktan sonra, Twitter sizden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Twitter şifriniz doğru bir şekilde girdiğiniz takdirde hesabınız devre dışı bırakılacaktır ve karşınıza şöyle bir ekran gelecektir :


İşlem tamam! Ekran görüntüsünden de görmüş olacağınız gibi devre dışı bırakılan bir hesaba 30 gün boyunca girilmediği takdirde hesap tamamen silinmektedir. Konuyla ilgili sorularınızı aşağı kısma yorum olarak bırakabilirsiniz.

37 yorum:

  1. bir hesap beni taklid ediyordu sikayet ettim o hesabi askiya aldilar ama google de aradigim zaman hala gorunuyor tiklayinca askida diyor acaba bu hesap yakinda silinir mi ya da ne zamana kadar askida olacak bilginiz var mi tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google ile Twitter tamamen farklı şirketler. Hesabın Google arama sonuçlarında çıkmaması için Google'a da ayrıca, hesabın arama sonuçlarında gözükmemesi için şikayette bulunman lazım.

      Sil
  2. link açılmıyor devre dışı bırakma linki. açığımı bulup kapattı twitter acaba

    YanıtlaSil
  3. Devre dışı bırakmak için, askıya alınan hesaplar 1 ayı geçmişse link açılmıyor.demekki askıya alınınca hemen uygulamak gerekiyor.çok teşekkürler blogkafem süpersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Çözümü bulmuş olmana sevindim. :)

      Sil
  4. Twitterda Askıya alınmış bir hesabı takipten çıkartamıyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askıya alınmış hesaplar yarı pasiftir ve onların üzerinden hiçbir işlem yapamazsınız. Twitter sistemi buna izin vermez.

      Sil
  5. link artık çalışmıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hesabımı silmek istiyorum ama askıda oldugu için olmuyor nasıl yapabilirim? ve ayrıca yukarda verdiğiniz link twitter anasayfaya yönlendiriyor lüften yardımcı olun...

      Sil
  6. Hesabımı silmeek istiyorum fakat askıya almış diyor nasıl silebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesabına giriş yapabiliyorsan, konuda anlattıklarımı yapman yeterli olacaktır.

      Sil
  7. Meraba Benim heryerde kullanıcı aldım aynı fakat sadece twitterda farklı. Çünkü benden yasca büyük teyzemiz sanki kullanacakmış gibi gitmiş kendine twitter acmış. haliyle kullanmamış. senelerdir 3-4 tivitle öylece duruyordu. gecenlerde baktıgım kadarıyla hesabı gözükmüyodu bende kapanmış olduğunu düşüneren kullanıcı adını tekrar almayı denedim. kullanıcı adı alınmış gözüküyo ama o namede kullanıcı yok. hesabı askıya alınmış ben bu kullanıcı adını ne zaman alabilirim, hesabın kapanması için ne yapabilirim? Çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durum bende de var. Ben de yıllar önce kendi adımı almak istedim fakat alamadım. Adımı alan kişi ise Twitter'ı hiç kullanmıyor. Sonuç olarak buradan da anlayacağımız üzere bir kullanıcı Twitter'da bir kez alındıktan sonra başka hiçkimse o ismi alamıyor. Bunun tek yolu Twitter ile iletişime geçmek ve durumu izah etm. Çoğu tanınmış kişi de kendi adını alabilmek için öyle yapıyor.

      Sil
  8. Adıma açılan sahte Twitter hesabı askıya alındı ama Google arama sonuçlarında fotoğrafım duruyor ve google kaldırmayı reddediyor. Ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce Google'da oturum aç. Daha sonra Google görsellere gir ve fotoğrafını arat. Fotoğrafının üzerine tıkla. Fotoğrafın sağ tarafındaki siyah alanda "Geri Bildirimde Bulun" tarzında bir yazı çıkar. Ona tıklayın. Daha sonra da fotoğrafın Google'dan kaldırılmasını talep edin. Hemen değil ama 2-3 hafta içerisinde fotoğrafınız Google'dan kalkar.

      Sil
  9. link anasayfaya yönlendiriyor devre dışı bırak yazan sayfa çıkmıyor. askıya alınan hesabı silmek istiyorum ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter askıya alınan bir hesabı silme özelliğini devre dışı bırakmış olabilir yada giriş yapmadan hesabı silmeye çalışıyor olabilirsiniz. Normal şartlarda askıya alınan hesaba kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra konuda bahsedilen silme linkine tıklamanız gerekmektedir.

      Sil
  10. Adıma taciz içerikli hesap açıldı askıya alındı ama tamamen nasıl silebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesabın silinmesi için, askıya alınan hesaba kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptıktan sonra konuda bahsedilen silme linkine tıklamanız gerekmektedir. Eğer askıya alınan hesabın kullanıcı adı ve şifresi sizde değilse, yazıdaki linke tıklayarak hesabı silemezsiniz.

      Sil
  11. Linke tıklıyorum ama anasayfaya yönlendiriyor.Başka çare yok mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter sistemi değişmiş ve dediğiniz gibi artık silme linki çalışmıyor maalesef. Şuan için başka alternatif yok maalesef.

      Sil
  12. hesabımı devre dışı bırak çıkmıyor bu direk twitter'a yönlendiriyor başka bişey yok

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,Twitter hesabimi kapatti 2 ay önce ..O gunden sonra defalarca yeni hesap actim,yeni tel no verdim yeni nailler actim..Hepsini acar acmaz hemen askiya aldi..Ben yeni bir hesabi basil acicam?

    YanıtlaSil
  14. Askiya alinan bir heasp acaba bir sure sonra siliniyor mu yoksa sonsuza kadr o hesap askida mi kaliyor var mi bilgisi olan?

    YanıtlaSil
  15. Hicbir sucum yokken twitter amblemli bir mesaj geldi hesabiniza tekirdagdan giris yapildi die,tikladim bu esnada tum arkadalarimdan mesaj geldi surdan burdan hesabiniza giris yapildi dei,dun oldu bu olay hesabim askiya alinmis ama dun takipci sayimi ve benim takip ettiklerimi gorebiliyordum bugun kimse yok listemde,hesap kapatildimi

    YanıtlaSil
  16. benim adıma telefon numaram veya e-mail hesaplarım ele geçirilerek adıma birçok twitter hesabı açılmış. şimdi kaydolmaya çalıştığım zaman bile kaydolamıyorum bunları nasıl silebilirim. çünkü telefon numaramı veya e-mail adresimi yazdığımda başka bir hesaba kayıtlı diyor. bunun bir çözümü varmı? tüm hesaplarda askıya alınmış durumda..

    YanıtlaSil
  17. Hesabım hiçbir suçum olmadan kapatıldı hesap var fakat ama ben giriş yapamıyorum şifre yanlış diyor. Hesapta e posta ve telefon olmadığı için şifre sıfırlayamiyorum. lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  18. askıya alınmış hesap devre dışı bırak denildiği halde işlem yapılamaz diyor acil yardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynisini bana da diyor bir cozum buldunuz mu acaba

      Sil
  19. Yayınladığınız linki tıkladığım halde hiçbir değişiklik olmuyor. Askıya alındı da

    YanıtlaSil
  20. Benim adima acilmis twitter hesabi var,google da kendimi aratinca gorunuyor bundan nasil kurtulabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla ilgili Google ile iletişme geçmeniz gerek.

      Sil
  21. Selam ben numaramın üzerine 3 4 twitter acdım askıya alındı şimdi başka bi hesap acmıya calışıyom numaranız başka twitter a kayıtlı diyor bunu nasıl temizleriz telefonumu

    YanıtlaSil
  22. Merhaba yazdığınız bilgileri okudum çok aydınlatıcı ve açık bi şekilde yazılmış teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için soruma geleyim benim yaklaşık 20 gündür hesabım askıda takipçi kasarken aniden askıya alındı ilkez oldu ve bunun olacağını tahmin etmemiştim mail gönderdim itiraz dilekçesinde de bulundum geri dönüş sağlayacağız deniliyor mailime mesaj geliyor ama hiç bi şekilde dedikleri gibi olmadı cevap yok bu konuda sizden yardım istiyorum sizin attığınız linktende itirazda bulundum ve orda istenilen herşeyi sizin anlattığınızı ve yazdığını uyguladım sizce hesabım açılır mı açılması için başka ne yapabilirim yada lütfen yardımcı olurmusunuz teşekürler.

    YanıtlaSil
  23. Linke bastım ama olmadı devre dışı bırakamıyorum tekrar açamıyorum hiçbir şey olmuyor.:(

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ben de hesabımı devre dışı bırakmak istiyorum fakat app'da yanlış şifre diyor. Masaüstünde de Google'dan denedim bu sefer de bir hata oluştu sorun sizden kaynaklanmıyor diyor. Hesabımı bir türlü silemedim. Şifremi de değiştirip denedim olmadı. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Bazen Twitter kaynaklı geçici bir sorun olabiliyor. Belli bir süre sonra tekrar deneyebilirsiniz. Ayrıca belirtmem gerekir ki, Twitter hesabınızı devre dışı bırakmadan önce iyi düşünün. Çünkü devre dışı bıraktığınız hesap 30 gün sonunda tamamen silinmektedir. Dolayısıyla bu sürenin sonunda, bir daha giriş yapma ve hesabı geri alma şansınız kesinlikle olmamaktadır.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim