Twitter'da Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

Yazar:



İlk olarak Facebook tarafından kullanıcılara sunulan videoların otomatik olarak oynatılması özelliğinden bir çok kişi şikayetçi olmuştu ve Facebook'ta Otomatik Olarak Başlayan Videolar Nasıl Kapatılır? başlıklı bir yazı yazmıştım.

Son derece gereksiz ve rahatsız edici olarak gördüğüm bu durum, sosyal medya sahiplerinin pek bir işine geliyor olacak ki Twitter da bunu benmisemiş. Facebook'tan sonra Twitter'a da otomatik video oynatma özelliği geldi. Twitter'daki otomatik video oynatma özelliği de aynen Facebook'ta olduğu gibi bir kaç adımda kapatılabiliyor.

Bu özelliği kapatabilmek için ise Twitter'a cep telefonu veya tabletinizden değil, bilgisayarınızdan girmeniz gerekmektedir.

1) Bilgisayarınızdan Twitter.com adresine girerek kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın.
2) Sağ üst köşeden profil resminize tıklayın ve "Ayarlar" seçeneğine tıklayın.

Ayarlara tıkladıktan sonra karşınıza şöyle bir sayfa gelecektir :


3) Ayarlar sayfası açıldıktan sonra, üstteki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere, kırmızı daire içerisine almış olduğum "Video otomatik oynatılıyor" ifadesinin başında bulunan tik işaretini kaldırın ve "Değişikliklere Kaydet" butonuna tıklayın.

Değişiklikleri kaydettikten sonra Twitter sizden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Gelecek olan ufak pencereden Twitter şifrenizi girip tekrardan "Değişiklikleri Kaydet" yapın ve işlem tamamdır. Artık Twitter'ın masaüstü sürümünde gezinirken videoları gereksiz yere kendiliğinden oynatılmayacaktır.

3 yorum:

  1. Andiroit telefonlarda nasıl değiştire bilirim otomatik vidiyo oynatmayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter uygulamasını açtıktan sonra, Twitter uygulamasının içinden "Ayarlar" kısmına girin. Otomatik video seçeneğini pasif hale getirin Erkan bey.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim