Twitter'daki Magic Tap Eylemi Nedir?

Yazar:



iOS cihazlarda bulunan Twitter uygulamasının ayarlar kısmını kurcaladıysanız eğer magic tap eylemi adı verilen bir özellik sizin de dikkatinizi çekmiştir.

Twitter'ın magic tap eylemi adını verdiği bu özellik araştırdığım kadarıyla şuan için sadece Apple cihazlarda var. Çünkü magic tap eylemi sadece, iPhone ve iPad'lerde bulunan Voice Over özelliği ile aktif oluyor.

Voice Over bir ekran okuyucusudur. Apple'ın, iPhone veya iPad cihazlarının sesli olarak kullanılabilmesi için geliştirmiş olduğu bir özelliktir. Yani cihazınızın ekranını görmeseniz bile telefonunuzu veya tabletinizi ekran okuyucusu ile kullanılabilmesini sağlıyor.

Voice Over ile ilgili detaylı bilgiyi Apple'ın sitesinden edinebilirsiniz.
Bakınız : Voice Over

Kısacası, Twitter'ın magic tap eylemini kullanabilmek için öncelikle telefonunuzda Voice Over'ın aktif olması gerekmektedir. Voice Over özelliğini ise cihazınızın Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik kısmından aktif edebilirsiniz.

Twitter'ın iOS uygulamasında yer alan magic tap eylemi ise Ayarlar -> Erişilebilirlik  bölümünde yer almaktadır. Twitter ayarlarında yer alan magic tap eylemi kullanıcılara 2 farklı seçenek sunuyor. Bunlardan biri "Tweet Oluştur" diğeri ise "Tweet eylemlerini göster" seçeneğidir.

 
Voice Over aktif ve bu özelliklerden herhangi bir seçili iken, double tap yaparak seçili işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, seçenekler arasından "Tweet Oluştur" seçeneği seçili iken ekrana çift parmağınız ile iki defa tıklamanız halinde karşınıza "tweet oluşturma ekranı" gelecektir. Şayet "Tweet eylemlerini göster" seçeneği seçili ise cihazınızın ekranına çift parmağınız ile iki defa tıklamanız halinde karşınıza seçili olan tweet ile ilgili detaylar gelecektir.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim