NGinx 500 Internal Server Error Hatası ve Çözümü (CPanel & WHM)

Yazar:



Sunucunuzdaki temp dosyanız dolduğu zaman, artık sunucunuzda barınan internet siteleri SESSION tutamaz hale geliyorlar. Sitenizin sorunsuz bir şekilde çalıştığını sanarken, SESSION veya COOKIE gerektiren işlemlerde siteniz hata vermeye başlar. Bunun sebebi ise ya sunucunuzda NGinx kurulu değildir yada temp klasörünü belli zaman aralıklarında otomatik olarak temizleyen tmpwatch adlı cron komutunuz düzgün çalışmıyordur.

Bu tür durumlarda iş başa düşer ve sunucunda yer alan temp klasörünü temizlersiniz. Bilmeden yazdığınız kod, bazen temp klasörünü de silmektedir. Temp klasörünü silince ise, "NGinx 500 Internal Server Error" hatası kaçınılmaz olacaktır. Temp klasörünün kendisini silmeseniz bile, bu klasörün içindeki "nginx_client" klasörünü sildiğiniz için bu sorundan kaçamazsınız. 



"NGinx 500 Internal Server Error" sorununu çözmek için 3 farklı işlem yapmamız gerekecektir.

1) Önce tmp klasörü oluşturulacak. Daha sonra da bu temp klaörünün içerisinde "nginx_client" klasörünü oluşturmamız gerek. Son olarak ise bu klasöre gerekli erişim izinlerini vereceğiz. Şimdi bu yazdıklarımı, konsol ekranından komut olarak nasıl yazacağınızı göstereyim. (Putty ile sunucunuzu komut ekrana bağlanmanız gerek. Daha sonrasında belirttiğim işlemleri yapmanız gerek.)



2) Üstteki adımları hallettikten sonra şimdi sıra geldi temp klasörünü otomatik olarak belli zaman aralıklarında temizleyecek olan cron komutunu yazmaya. Öncelikle, belirttiğim komutun daha önceden var oluğ olmadığını kontrol edelim. Komut ekranına



yazarak crontab komutlarını listeleyin. Listelenen komutlarda şu komutun olup olmadığını kontrol edin :



Eğer yoksa,


komutu ile



komutunu crontab dosyasına termianl üzerinden ekleyin ve dosyayı kaydederek çıkın.

3) Buraya kadar her şey tamam ise, geriye restart işlemleri kaldı. Aşağıdaki restart işlemlerini uyguladıktan sonra sorununuz çözülmüş olacaktır.



Putty ile server yöntemini konsol üzerinden yapma konusunda acemiyseniz, bu işlemleri yaparken dikkatli olmanızı veya bu tür işler hakkında bilgisi olan birinden yardım almanızı tavsiye ederim. Konuyla ilgili soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki yorum formu aracılığıyla bana iletebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim