Virtualbox Misafir Eklentileri Kalıbının Sanal Makinedeki İşletim Sistemine Eklenmesi

Yazar:



 

İlk defa Virtualbox kullanıyorsanız veya sanal makine ile ilk defa bir Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanıyorsanız, %100 karşılaşacağınız sorunlarından birkaçının sebebi de "Misafir Eklentileri CD Kalıbı" eklentisinin kurulmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Eğer virtualbox sizde ingilizce ise, ingilizcesi "Guest Additions" olarak geçiyor.

İşletim sistemi açıkken üstteki fotoğrafta gösterdiğim işlemi yaptıktan sonra, eğer bilgisayarınıza şifre koymuşsanız, karşınıza şifre isteyen bir pencere gelecektir. O kısma VirtualBox'a yüklü olan işletim sisteminize ait şifrenizi yazmanız gerekiyor. Şifre koymamış iseniz zaten direkt olarak karşınıza terminal penceresi gelecektir. Açılacak olan pencereye hiç dokunmayın ve bilgisayar işini bitirene kadar o pencereyi sakın kapatmayın taaa kii "close this windows..." yazısını görene kadar. 

Bakınız şu şekilde :


"Close this window..." yazısını gördükten sonra pencereyi kapatabilirsiniz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey bilgisayarınızı yeniden başlatmak olacaktır.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim