1 avans 3'te Biter !

Yazar:




[477161024.jpg]

Kasımpaşa belkide 6 haftanın en iyi oynunu oynadı denilebilir.Çünkü bu maça çok iyi motive olmuşlardı.Kasımpaşa takımı maçtan 3-4 gün önce kendi web sitelerinde 2007 yılında Galatasaray'ı yendikleri maçın özetini koymuşlardı ve gerçekten de bu motivasyonları işe yaradı.Tabii tek motivasyonları değildi çünkü maçtan önce kendilerinden bayağı emin bir şekilde sahaya çıktılar ve neticede Galatasaray takımını bayağı bir zorladılar.

Herkesin de tartışığı pozisyon Elano'nun şutunda Ali Güneş'in topu eliyle kaleci gibi çelmesini kalecinin görmemesi oldu tabii.Maçla ilgili bir kaç tartışmalı pozisyonun dışında kulupler arası da bu bilet olayını da anlamış değilim zaten.

Dakikalar 26'yı gösterene kadar Kasımpaşa atak yapan bit takımdı fakat dakika 26'da Moritz'in attığı gol ile öne geçen Kasımpaşa takımı skoru korumak için geri yaslanması ile Galatasaray'da tek kale maça başladı.Bence Kasımpaşa'nın mağlup olmasının sebebi de bu.Çünkü Galatasaray hem iyi bir takım hemde Galatasaray'da maçı çevirecek kaliteli oyuncular mevcut bari ilk yarıyı bu şekilde bitirseler belkide 2. golü bulurlardı.Ama şöyle bir boyutu daha var tabi.Defans yapmalarına rağmen 3 gol yediklerine göre defans yapmasalar fark da yiyebilirlerdi.

Galatasaray takımı tek kale saldırmanın faydalarını 62. dakika Nonda'nın golü ile gördü.Ama durum 1-1 iken Kasımpaşa aynı oyunu oynamaya devam ediyor 3 puan gitmiş olabilir adamlarda ama skor böyle biterse de 1 puan alacaklar ki Galatasaray gibi bir takımdan sezonun başından beri 1 takım bile 1 puan alamazken bu Kasımpaşa için büyük bir başarı olur.Zaten Kasımpaşa'da ligde 0 puanla sonuncu sırada yani 6 maçta bir puan bile alamamış bir takım.

Dakilar 89'u gösterdiği sırada Nonda 2.golü attığı zaman Kasımpaşa'nın yıkıldığı an ve artık kaybedecek birşeyleri yok diyerek artık ataklara başlıyorlar defansında 2. golden sonra açılması ile beraber Galatasaray'ın da 3. golü bulması kaçınılmaz oluyor.

Nonda'ya da biraz değinecek olursak Nonda sürekli oynamamasına rağmen ligde 5 golle gol kralı ve 2. sırada 4 golle Baros onu takip eden oyuncu.Rijkaard'ın Nonda'yı oyuna geçirdiği maçlarda mutlaka goller bulmasının sebebi de sürekli oynamıyor olması da olabilir.Eğer Nonda'nın ilk on birdeki yeri garanti olsaydı aynı performansı kendisinden göremeyebilirdik.Yani Nonda'nın kendini gösterebilmesi için 20 dakika bile kendisi için çok önemli.Zaten oynadığı zamanlarda da elinden gelenin en iyisini yapıyor tam gönderilecekken vazgeçilmesi iyi olmuş bu sene oynadığı maçların hemen hemen hepsinde gol attı.Hatırlayacağınız gibi Avrupa'da ön eleme maçında Galatasaray Netenya takımını 6-0 yendiği zaman 4 bu maçta Nonda 4 gol 1 de asist yapmıştı.Tabii o maçta Nonda'nın başarısı kadar 3 golde de asisti bulunana Aydın'ın hakkını yememek gerekir.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim