Şike Döneminde Taraftar Olmak

Yazar:




Takımınız şike ile suçlanıyorsa, takım taraftarı için çok sıkıntılı bir durumdur bu. Yıllardır gönül verdiğin takım şike yapmış diyorlar. Bıraksan bırakamazsın. Atsan atılmaz, satsan satılmaz hesabı. İnanmak istemez insan ama yapmış işte, bulaşmış pisliğe bir defa. Burada Fenerbahçeli arkadaşları az çok anlamak gerek. Adamlar sıkıntılı bir dönemdeler ve ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Başkanı Desteklemek Niye?
Ne zamandır aklımda ama bu sefer bloga yazma kararı verdim. Herşeyi anladık. Takımınızı savunmak istiyorsunuz, inanamıyorsunuz bu duruma vs. peki başkanı desteklemek ne lan? Niye böyle bir saçmalık yapıyorsunuz? Takımınızın adını 2 paralık eden adamı Metris'te desteklemek niye? Neden omuzlarda o adam? Takımınızı bu hale sokan kendisi değil miydi? O adamı bir daha kulubün binasının önünden bile geçirmemeniz gerek.



Ama Takıma Hizmet Yaptı !
Fenerbahçeli arkadaşlarımdan da ençok duyduğum laf bu. Eğer Fenerbahçeliysen bu yazımı buraya kadar okuduysan büyük ihtimalle seninde aklından bu geçmiştir. Hemen buna da cevap vereyim.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi çok seven bir adam. Bunu herkes açıkça görmekte. Bayağı da hizmet yaptı kulübe orası da tamam ama; adam bu hizmetleri zaten karşılıksız yaptı, takımını sevdiği için yaptı. Yani ben bu hizmetleri yapayım taraftarın gözüne gireyim onların beni desteklesinler diye değil. Bunları yaparken adam taraftardan karşılık beklemeden yaptı. Siz neden adama karşı kendinizi borçlu hissediyorsunuz ki? Başkandır bu, hizmet yapacak tabi. Gelen her başkan hizmet yapmıştır zaten. Kişiler gelip geçicidir arkadaşlar. Kalıcı olan takımdır. Siz eğer takımınızı gerçekten seviyorsanız sizin için en önemli unsur Fenerbahçe ve Fenerbahçelilik olmalı. Aziz Yıldırım cezasını çekip, çıkacak ama bu şike olayları Fenerbahçe'nin tarihine girdi ve artık bu Fenerbahçe için bir leke olacak. Spor tarihinde Fenerbahçe şike yapmış bir kulüp olarak anılacak. Eğer bu süreçte halen ısrarla Aziz Yıldırım'ı destekliyorsanız kusura bakmayın ama sizde takım sevgisi değil, Aziz Yıldırım sevgisi vardır ancak.

Peki Ya Başkana Suçlama Yapmışlarsa?
Belki yukarıda yazdıklarımdan tatmin olmadınız ve "peki ya başkanımız suçsuzsa, ona bu destek vermemek ayıp olmaz mı?" diyorsunuzdur belki. Kesinlikle ayıp olmaz! Sonucu bekleyin, ona göre destek verin o zaman. Adam belli ki işin içine girmiş. En ufak bir şüphede bile o adamı defterden silmeniz gerekirdi çünkü bu takımın geçmişine işleyecek bir leke olacaktır. Eğer takımına gerçekten güvenen biri olsaydı bu tür işlere hiç bulaşmaz, takımına bu lekeyi sürmezdi. Gerekirse onuruyla ligi orta sıralarda bitirirdi ama adam hırsının kurbanı oldu.

Sonuç olarak Fenerbahçe spor tarihine, şike yapmış bir takım olarak tescillenerek yazıldı. "Diğer 4 büyük takımlar da yapmış zamanında" denebilir onlar taraftarların kendi aralarındaki söylentilerdir ama Fenerbahçe'nin durumu farklı çünkü bu durum şikeci bir takım olarak tarihine işlemiştir artık.

14 yorum:

  1. Fenerbahçe'li olmak hele daha zor. Herkes sana bir şikeci gözüyle bakıyor

    YanıtlaSil
  2. Evet, son 1 yıldır bu durum böyle Fenerbahçeliler için ama anlam veremediğim konu bu şike etiketini Fenerbahçe'ye yapıştıran başkanın halen omuzlarda taşınıyor olması. Fenerbahçelilerin, Fenerbahçeliyim diyecek yüzü kalmadı Aziz Yıldırım yüzünden bu neyin sevgisidir anlamadım. Aziz Yıldırım'ı destekleyenler Fenerbahçeli değil Azizci'dir bence.

    Bu arada ben Fenerbahçeli değilim ama malesef şuanki durum öyle bazı Fenerbahçeliler için.

    YanıtlaSil
  3. Daha hiçbir şey kesinleşmedi bu yüzden kimseyi asıp kesemeyiz.Bu yüzden herşey netleşene kadar taraftar takımının arkasında.

    YanıtlaSil
  4. Hiçbirşey kesinleşmedi demek yanlış olur bence. Bana göre %70 kesinleşti ve artık bu bu şekilde biliniyor. İleride de artık bu böyle bilinecektir. Çünkü mahkemenin kararına göre 6 maçta şike, 3 maçta teşvik varmış ve zaten Aziz Yıldırım hakkında 6 yıl hapis istemi var. Bundan sonra Fenerbahçe adına alınacak olumlu kararların hiçbir samimiyeti olacağına inanmıyorum. Tamamen takımı kurtarma amaçlı olur olsa olsa.

    YanıtlaSil
  5. her zaman duyguları önplana çıkarmamak en iyisidir türk futbolu için

    YanıtlaSil
  6. Türkiyede taraftar olmak zor. Aslında taraftar olmak kolay ama Türk ligleri o kadar pis ve berbat ki. Biz Türkler futbola, basketbola her türlü spora pisliği karıştıran kişileriz bunu yapan kişiler sadece bilmem kim başkan , bilmem nespor değil bunu içlenin takımı ilçesporda yapıyor mahallenin takımı cennetsporda yapıyor hatta sokak maçında ali komşunun oğlunu kenara çekip " 2 tane gol ye sana çikolata" diyerek yapıyor. Yani diyeceğim bu sporu biz bu hale getirdik.

    YanıtlaSil
  7. Bunca olaylara adı karışarak sonra dünya çapında türkiyeyi temsil etmek için mücadele veren bir takımı hayal edemiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çok hakılısınız çok güzel yazı teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Benimde anlam veremedim, kosakoca bir kulüp bir başkanın peşinden koşuyor, taraftarı peşinden koşuyor. Adam suçluysa cezasını çeker gider. Başkanlar gelip geçicidir ama; kulüp kalıcıdır.

    YanıtlaSil
  10. @HAKAN TURAN
    Bencede çok saçma bir durum oldu ama UEFA henüz net bir karar vermiş değil o konuda.

    @Gupse Kul
    Asıl ben teşekkür ederim. Her zaman beklerim.

    @bymadak
    Bencede öyle olmalı hocam. Size katılıyorum bu konuda. Benim yazdıklarıma paralel şeyler yazmışsınız. Bu konuda ikimizde aynı düşüncedeyiz. Bir başkanın peşinden tüm kulübün koşması ayrı bir rezillik zaten.

    YanıtlaSil
  11. Aziz yıldırım çıkmıştı dimi... Çok karışık bir durum. Konu hakkındaki düşüncelerin çok doğru.

    YanıtlaSil
  12. türkiyede her şey siyaset bunlarda gündemi halkı oyalamak için yapılan oyunlar siz takmayın kafanıza

    YanıtlaSil
  13. @Tolgahan Uzun
    Evet Tolga. Ayrıca yorumun için teşekkürler..

    @Sercan Aktay
    Sercan, bence oyun falan değil. Çünkü ortaya atılan iddaalar çok ciddi iddaalardı.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim