NOKIA Telefonlarda Whatsapp'ın Aşırı Şarj Tüketimi Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:




Son zamanlarda, özellikle de Android kullanıcı sayının da artışı ile Whatsapp'ın da popülerliliği günden güne artmaktadır. Bildiğiniz üzere Whatsapp, internet üzerinden ücretsiz olarak mesajlaşmayı sağlayan bir cep telefonu programıdır.

Uygulama geliştiricileri güncellemelerle aşırı şarj tüketimini bir nebze de olsa azaltsalar da NOKIA kullanıcılarını bu konuda halen memnun edebilmiş değil. IOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlar bu konuda biraz daha şanslı diyebiliriz.

Bu anlık mesajlaşma uygulaması NOKIA marka telefonlarda aşırı derecede ısınma ve şarjın çabuk bitmesine sebep olmakla beraber 3 gün giden şarjınız bu program yüzünden artık 1 gün zor dayanır hale gelmiş olabilir. Ben de bir NOKIA kullanıcısı olarak bu sorunu daha önceden de sizlere tanıtmış olduğum  Mobile Guard uygulaması ile hallettim.

Eğer Mobile Guard uygulaması telefonunuzda yok ise bir an önce indirmenizi tavsiye ederim. MGuard programının indirme, kurulum ve kullanım için buraya tıklayarak konuyu incelemenizi tavsiye ederim. MGuard programını indirdikten sonra da uygulamadan çıkış yapmak oldukça da basit bir hal alıyor. Eğer program telefonunuza kurulu değil ise ilk önce kurup daha sonra bu yazıya incelemeye devam etmenizi tasiye ederim.

Şimdi ise ben, programın telefonunuza kurulu olduğunu varsayarak resimli anlatımlarla Whatsapp programını nasıl kapatacağınızı göstereyim. İlk önce Whatsapp uygulamasını arka plana alarak Mobile Guard uygulamasını açın. Diğer adımların açıklamalarına ise fotoğrafların altından takip edebilirsiniz.

MGuard uygulamasını açtıktan sonra "Clean Spam" yazan kısma tıklıyorsunuz.

Açılacak olan kısımdan "Memory Cleaning" seçeneğine tıklayın.

Whatsapp programının üzerine gelerek "Options"a tıklıyoruz..

"Close app" yaparak da Whatsapp'ı tamamen kapatıyoruz..

***Ekleme : Whatsapp güncellendikten sonra bir defa "Close App" yaptıktan sonra program kapanmayabiliyor. Bunun için aynı işlemi kapanana kadar tekrar etmenizi öneririm.

Avantajları
Whatsapp uygulamasını her kullanımınızdan sonra yeniden bu işlemleri yaparak kapatmanız gerekiyor. Bu şekilde yaparak hem şarjınız daha uzun süre dayanır hem de telefonunuzun ısınma sorununu da engellemiş olursunuz. Ayrıca 100 MB gibi sınırlı kotaya sahip internet paketleri kullanıyorsanız, uygulama boş yere kotanızdan yemeyecektir. Sadece kullanmak istediğiniz zaman açıp, işiniz bittiği zaman da aynen bu şekilde kapatırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız şarj tüketimi ile ilgili.

Dezavantajları
Size gelen mesajları görmek için Whatsapp'ı kendiniz açmanız gerekiyor. Bu çok önemli bir dezavantaj değil aslında ama ben yinede belirtmek istedim.

NOT (Önemli) : WhatsApp'ın, telefonu her açışınızda otomatik olarak açılmasını engelemek için Mobile Guard programının, ana menüsünde bulunan Boot Mgr. kısmından WhatsApp programını, hatta eğer isterseniz tüm programları Disable olarak ayarlayın. (Eğer o kısma daha önce dokunmamışsanız büyük ihtimalle o kısımda Enable yazar. Siz hepsini Disable yapın.) Böylece telefonunuz daha çabuk açılacaktır. WhatsApp otomatik olarak açılmayacak, manuel olarak da sürekli kapatmak zorunda kalmayacaksınız. Telefonunuzun şarjı daha çok dayanacak, telefonunuz daha az ısınacak ve eğer internet paketiniz yoksa hattınzdan boş yere TL gitmeyecektir ama dezavantajlarda da belittiğim gibi size gelen mesajları bildirim olarak alamayacaksınız. Mesaj gelip gelmediğini anlamak için kendiniz WhatsApp'ı açıp, kontrol etmeniz gerekecektir. Her WhatsApp'a girişinizden sonra, işiniz bittiğinde ise yukarıdaki resimle anlatımları uygulayarak Clean Spam kısmından WhatsApp programını kapatmayı unutmayın. ;)

Anlatım ve içerikte kullanılan fotoğraflar tamamen bana aittir. Konu ile ilgili aklınıza takılan soruları aşağı kısma yorum olarak bildirirseniz size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

10 yorum:

  1. Nokia'yı bilmiyorumda Android telefonumda bu uygulama çok feci olarak şarjı yiyor. SMS'i olmayan burdan mesaj atıyor ee haliyle herkes yükleniyor. Doğal olarak telefon susmadığı için bu kadar şarjı yemesi normal. :)

    YanıtlaSil
  2. @tinlamazmodunda
    Haklısın dostum ama NOKIA telefonlarda aşırı şarj tüketiminin yanında telefonun çok fazla ısınma yapması söz konusu oluyordu. Bu anlattığım yöntem ile bu sorunun ortadan kalkmasının yanında bir de şarj artık daha uzun süreli gidebiliyor. Android telefonlarda ise ısınma problemi yok ama senin de dediğin gibi şarj sorunu her telefonda olduğu gibi Android işletim sistemine ait telefonlarda da var.

    YanıtlaSil
  3. @Kadir Şahin
    Yorumun için teşekkür ederim Kadir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

    YanıtlaSil
  4. çok faydalı bilgiler var elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiğime sevindim. Her zaman beklerim.

      Sil
  5. bende nokia 603 var.eski hattım ile whatsapp yüklemiştim. yeni hatta geçtim aynı telefon , ancak yeni hat bilgilerimi girmeme rağmen hala eski bilgiler görünüyor. programı sildim tekrar yükledim yine değişen birşey olmadı..ne yapabilirim..hesabımı tamamen silmek için..teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayıt edilen numaralar ya telefon hafızasına yada SIM kart hafızasına kayıt olurlar...

      WhatsApp telefon hafızasını kullanır, SIM hafızasını değil. O yüzdendir ki telefon hafızasında hangi numaralar kayıtlı ise, WhatsApp'ta da onlar gözükür. SIM hafızasındaki numaraları telefon hafızasına kopyalarsanız WhatsApp onları da görmeye başlar. Yani sonuç olarak telefon hafızasındaki tüm numaraları size gösterir WhatsApp. Kişi listenizin, hat ile ilgisi yoktur.

      Sil
  6. programı nasıl indiriyoruz linkini yazar mısınız rica etsem teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu içindeki linke tıklayarak, uygulamanın bulunduğu sayfaya gidebilirsin dostum. O sayfada indirme linki bulunmaktadır.
      Bakınız >> http://www.blogkafem.net/2013/01/mobile-guard-ile-cep-telefonunuzun.html

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim