MSN Dönemi Sona Erdi, Hadi Skype'a!

Yazar:



İlk defa 1999 yılında Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan MSN (Microsoft Network), gelişen teknolojiye daha fazla ayak uyduramadı ve yetkililerce, artık bu mesajlaşma servisinin geliştirilmeyeceğini hatta kapatacaklarını bile kullanıcılara uzun zamandır duyuruluyordu. MSN'in kapanması ile, halen Messenger'den kopamayan kullanıcıların mağdur olmaması için Microsoft, Skype ile anlaşmaya vararak artık kullanıcılarına mail yoluyla bir an önce bu yeni nesil mesajlaşma servisine geçmelerini öneriyor. Facebook popülerleşmesi ile en büyük darbeyi alan ünlü mesajlaşma programı, 2013 yılı mayıs ayı itibariyle yerini artık yerini Skype'a bırakacak.

Buraya tıklayarak Skype'ı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Yetkililer, 30 Nisan 2013 tarihinden itibaren Çin dışında arıtk MSN'in kullanılmayacağını belirtiyorlar.

Eğer bilgisayarınızda Skype yoksa, üstteki linkten bir an önce indirip kurmanızı tavsiye ederim. İşin iyi tarafı ise, Skype'ı kullanmak için ayrıca bir hesap açmanıza gerek yok. MSN adresiniz ve şifrenizi kullanarak, Skype üzerinden rahatlıkla oturum açabilirsiniz.

Teknolojinin gerisinde kalan ve kendini yeteri kadar ilerletemeyen MSN yerini daha işlevsel ve daha çok özelliğe sahip olan Skype aldı. Bu yeni servisin, MSN'e göre en büyük artılarından bir tanesi de bana göre, programın kendi yetkilileri tarafından yazılmış olan, her telefona uygun olan Skype Mobile desteği olması.. Mobile internetin kullanımı her geçen gün giderek artarmasıyla MSN'deki bu açık, bu yeni servis tarafından kapatılıyor. (MSN için başka şirketler tarafından üretilen uygulamalar vardı.) Sadece mobile ile sınırlı kalmayıp şuanda hemen hemen her türlü işletim sisteminde tabletlerde ve telefonların bir çoğuna da yüklenebiliyor olması ve bunların yanı sıra playstation ve bazı televizyonlarda bile kullanılabiliyor olması sayesinde kullanıcılara, her yerden rahatlıkla mesaj atma, dosya paylaşma vs. gibi özellikler tanıyan Skype, yeni nesil mesajlaşma programı olmayı çoktan hak etmiş durumda.

Not : Facebook'un görüntülü görüşme özelliği, Facebook & Skype iş birliği ile kullanıcılara sunulan bir özelliktir.

Yani anlayacağınız Skype bu konuda işin ehli olmuş durumda. Microsoft yetkilileri de göz bebekleri olan messengeri programını bir kenara bırakıp bize bu yeni nesil mesajlaşma servisini önerdiklerine göre bize de sadece kullanmak düşer.

Skype hakkında daha fazla bilgi için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim