Windows Movie Maker'da Videonun Çalışmama Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Çok öncelerden yazdığım bir yazımda Windosw Movie Maker'da sesin kötü çıkmasının sebeplerinden ve çözüm yönteminden bahsetmiştim.  Peki ya atılan video hiç çalışmıyorsa sorun nereden kaynaklanıyor?

Movie Maker'a bir video veya müzik dosyası attığınız zaman, bazı video veya müzik formatları için desteklenmediğine dair bir uyarı verirken kimleri için de herhangi bir uyarıda bulunmamaktadır.  Tüm sürümlerde bu böyle midir bilmiyorum ama benim kullandığım Movie Maker'da öyle. Örneğin .flv uzantısına sahip bir videoyu programa attığınız zaman herhangi bir uyarı vermeden kabul etmektedir. Attığınız video çalışmamakla beraber herhangi bir işlemde uygulamanıza da izin verilmiyor.

Videonun çalışmadığı durumlarda yapacağınız tek şey ise videonuzun uzantısını Windows Movie Maker programına uyumlu hale getirmektir. Uyumlu olan bu video formatı da " .wma " uzantısıdır. Çalışmanızı bu formata çevirdikten sonra video ekleme sorununuz ortadan kalkacaktır.

İnternet üzerinde video formatlarını .WMA uzantısına çevirmek için bir çok online site ve program mevcuttur. Benim size önerim "Total Video Converter" programını kullanmanızdır. Bu program ile videonuzu .WMA uzantısına rahatlıkla çevirebilir ve daha sonra da Windows Movie Maker'a atarak işinizi sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim