2014 Yılında Çalışılabilecek En İyi Yerler Belli Oldu, Twitter İlk Sırada!

Yazar:



Kariyer sitesi Glassdoor , bu sene ile beraber 6'ncısı olan, yıllık Employees’ Choice Awards araştırmasını yayınladı. Araştırma sonucuna göre 2014 yılında çalışılacak en iyi 50 yer listelendi.

Glassdoor'un yayınladığı listede Twitter 1 numaralı teknoloji şirketi seçilerek, Facebook'u yerinden etti. Hatta Facebook ikinci sırada bile yer almadı. Twitter'ın birinci, LinkedIn sitesinin ikinci olduğu listede, Facebook 3. sırada yerini aldı.

Son 3 yıl içinde Twitter'ı bu kadar iyi seviyelere getiren ne idi acaba? O kadar büyük şirketler varken Twitter'ın birinci olması beni de gayet şaşırttı. Hani dereceye girebilecek bir şirket olabilir ama, Apple, Google, Facebook gibi şirketler arasından kendilerinin birinci olması benim açımdan süpriz oldu. Bilmiyorum benle aynı fikirde misiniz. :)

Bunlar hepsi değil tabiki. Yani sadece en iyi 50 yerin olduğu bir liste çıkarılmadı. Ayrıca, en iyi 50 yer arasından yapılan değerlendirmeler sonucu da 22 teknoloji şirketi seçildi. Bu listede diğer endüstri şirketlerinden çok, teknoloji şirketlerine yer verildi.


İşte, en iyi 50 yer listesi içinden seçilen EN İYİ 22 TEKNOLOJİ ŞİRKETİ :
 "2014'te Çalışılacak 50 En İyi Yer" arasındaki teknoloji şirketlerine dayanarak Employees’ Choice Awards'ın kazananlarıdır. Şirketlerdeki en az 1000 eleman baz alındı. Kazananlar, Glassdoor'un kullandığı özel algoritma ile belirlendi. Şirket değerlendirmeleri 5'lik puan baz alınarak yapılmıştır. Metadolojiyi tamamlamak için : bestplacestowork@glassdoor.com



Geçen sene Facebook ve Google çalışanlarına iyi para ödediklerinden dolayı onlar için ilk 10 süpriz olmamıştı. Bu sene, Google çeşitli projelerle dikkat çekmesine rağmen yinede geçen seneye göre bir ilerleme kaydedemediler ve bu sene de yine 6. oldular.

Asıl garip olan, son zamanların en dikkat çeken markalarından biri olan Apple'ın listenin alt sıralarında kalması. Üstelik de bu sene, geçen seneye göre bir adım daha gerilediler. Geçen sene  34. sırada olan Apple bu sene 35. sırada.

Microsoft şirketi ise, ne geçen sene ne de bu sene listeye giremedi.


İşte,  2014'TE ÇALIŞILABİLECEK EN İYİ 50 ŞİRKET :

https://cdn2.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2013/12/Glassdoor-50-Best-Places-to-Work-2014.jpg
 "2014'te Çalışılacak 50 En İyi Yer",  "Employees’ Choice Awards"ın kazananlarıdır. Şirketlerdeki en az 1000 eleman baz alındı. Kazananlar, Glassdoor'un kullandığı özel algoritma ile belirlendi. Şirket değerlendirmeleri 5'lik puan baz alınarak yapılmıştır. Metadolojiyi tamamlamak için : bestplacestowork@glassdoor.com


Onlar için, onlarla samimi olan değil, Employees’ Choice Awards online bir anonim şirketinin, çalışanların verdiği bilgiler, hangi çalışan seçiminde mesleği ile ilgili geri dönüş sağlamış, çalışma ortamları ve şirkete dayanarak yaptıkları anket incelemesidir. Glassdoor'un oluşturduğu özel bir algoritma sayesinde, araştırmanın kalite ve tutarlılığı baz alınarak puanlamalar belirlenmektedir.

Başka bir deyişle bu çalışma, çalışanların anonim bir şekilde, işverenleri hakkında ne söylediklerine dayanıyor. Bu araştırmaya göre Twitter mühendisleri bir sürü iyi şeyler söylemiş olabilirler ama; görüşleri sonradan farklılaşabilir. Çünkü Twitter'ın halka açık bir şirket olarak henüz ilk yılı.
 TNW

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim