Programsız Online Olarak Masaüstünüzü Videoya Çekin (Twitter + Screenr İşbirliğiyle)

Yazar:






Masaüstünüzün, hiçbir program kullanmadan üstelik de ücretsiz bir şekilde online olarak videosunu çekebilirsiniz!

Twitter.CoM ve Screenr.CoM işbirliği ile gerçekleştirilen bu çalışmadan sadece Twitter üyeleri faydalanabiliyor.Twitter hesabınıza ait kullanıcı adı / mail adresiniz ve şifrenizle Screenr.CoM'a hiç üye olmadan giriş yapabilirsiniz.

Bu sistemin ücretsiz olmasının yanında, çektiğiniz videonun linkini anında arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz ayrıca video'ya ait özel embed koduyla videoyu sitenizde de paylaşabilme kolaylığı da sağlıyor.Dilerseniz videoyu bilgisayarınıza indirip facebook gibi sosyal paylaşım veya video sitelerinde paylaşabilirsiniz.Eğer youtube hesabınız varsa videoyu anında youtube'de de paylaşabilme imkanı sunan bu sistemin görüntüyü HD olarak gösterme özelliği de mevcut.Ayrıca ister sesli isterseniz sessiz olarak videoyu çekme özelliği de var.Eğer sessiz birşeyler yapmak istiyorsanız video çekerken sesi kapatmazsanız kendi sesiniz yada bişeyler yaparken klavyenizin sesi de video da çıkabilir araya farklı farklı sesler de girer rezil olursunuz bütün çalışmanız boşa gider aman dikkat... (: Ama videoyu çekmeden önce de sesi kaydetmesini istemezseniz ayarını da yapabilirsiniz tabiki.. (eğer bilgisayarınızın mikrofonu varsa sadece ses kaydı yapabilirsiniz.)

Anlattıklarım ağzınızı mı sulandırdı?? (: O halde vakit kaybetmeden hemen sistemi nasıl kullanmaya başlayacağınızı anlatılım.

Sistemi kullanmak için ilk önce bir Twitter hesabına sahip olmanız gerekiyor.Twitter hesabınız yoksa buraya tıklayarak anında kendize bir twitter hesabı çıkarabilirsiniz.

Twitter hesabınız zaten var ise, hemen screenr.com'a giriyorsunuz ve sağ üst köşeden "Sign in with Twitter" 'a tıklıyorsunuz.Eğer giriş yapmanızı isterse twitter hesabınızla giriş yapın.

Karşınıza çıkacak olan sayfa da allow yapın.Sayfa kendiliğinden screenr.com adresine yönelecek.Oradan da kendi twitter adınızla giriş yapmış oluyorsunuz.Örneğin; hesabınız http://twitter.com/blogkafem bu şekilde ise sağ üst köşede blogkafem yazar.Artık twitter uzantınız ne ise o yazacak.Bundan emin olduktan sonra demekki sisteme giriş yapmışsınız ve artık videonuzu çekip sisteme kaydetme işleminize başlayabilirsiniz.


resmi büyütmek için üzerine tıklayın

Sağ üst köşeden record ' a tıklıyorsunuz ve video çekimi için bir pencere açılacak o pencerede de record yaptıktan sonra (kırmızı tuşa basarak) video için geri sayım başlar ve geri sayımdan sonra da çekim başlar.Çekimi bitirmek için de done ' ye basıyorsunuz.Daha sonrada screenr.com da video altına bir açıklama yazarak Tweet It! ' e tıklayarak videoyu sisteme kaydediyorsunuz.İlk başta video bulanık gibi gözükebilir ama tamamen kaydettikten sonra çok net olduğunu göreceksiniz.Bütün kaydettiğiniz videolar Myscreencasts'ta kaydolmaktadır.Public Stream kısmından da diğer kullanıcıların videolarını izleyebilir ve yorumlayabilirsiniz.


[screenr2.jpg]

Bir hatırlatmada bulanayım.Videoyu çekerken İnternet Explorer kullanın.Çünkü mozilla firefox'ta açmak için eklenti indirmenizi isteyecek.Ama yinede benim gibi mozilla firefox'tan vaz geçemeyenlerdenseniz istedikleri eklentiyi 40-50 saniyede mozilla firefox'a kurarak çekimlerinizi mozilladan yapabilirsiniz.Unutmayın eklentiyi kurduktan sonra mozillayı kapatın tekrar açın.

Screenr.CoM ile çektiğim Örnek Video Çekimi..

Videodaki Play in HD'ye tıklayarak videoyu tam ekran HD olarak izleyebilirsiniz.Videoyu sitenizde paylaşmak isterseniz de share'den embed kodunu sitenize ekleyerek videoyu sitenizde paylaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. tam aradığım şeydi,umarım denediğimde yardımcı olur
    ayrıca gülme işaretini tersten yapmanız pek hoş (:

    YanıtlaSil
  2. Başkalarından farkımız olsun dedik.Ama hoş duruyor.. (:

    YanıtlaSil
  3. Eyvallah teşekkür ettik blogumuzu dikizlediğiniz için..(: Bu arada yukarıda yazmış olduğum konuyla ilgili takıldığın yerler varsa sorabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. profilden baktımda kitap seçimi konusunda hemfikiriz gibi görüyorum ((: sergüzeşti okuyan kişi sayısı biraz az olduğu için şaşırmış gibiyim ((:

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim