FotoFlexer İle Online Banner Yapımı

Yazar:





Eğer bir iş online yapılabiliyorsa, kesinlikle program kullanmak istemem. Çünkü bilgisayar için boş yere amelelik oluyor. İşlerimi online olacak şekilde bir programın görevlerini kısmen de olsa üstlenebilecek siteler ararım.

Yaklaşık bir yıl önce arkadaşımı zorlaya zorlaya sitenin ismini öğrenebilmiştim. Kendi sitesine bir logo yapmıştı ve beğenmiştim. Adını da sürekli saklardı. Ne siteymiş arkadaş dedim kendi kendime.  Mahmut arkadaşıma burdan sevgiler.. :)

Geçenlerde temayı değiştirince madem temayı değiştrdim siteye de güzel bir logo/banner yapayım dedim. Şuanda da sitenin tepesinde görmüş olduğunuz logoyu da FotoFlexer'den yaptım. Yazda geldi diye öyle biraz renkli falan olsun dedim ve ortaya güzel bişey çıktı. Ben de belki başka arkadaşlara da lazım olur diyerekten siteyi tanıtmak istedim. Zaten İnternet Siteleri kategorisine uzun zamandır yazmaya değecek şekilde tanıtacağım bir site bulamıyordum.




Belki online bir tasarımcıdan öyle kaliteli bannerler falan beklenemeyebilir hatta bir program kadar iyi şeyler de beklenemez ama Fotoflexer online bir sitenin yapabileceğiyi ne varsa sonuna kadar sınırlarını zorlamış bence. Eğer sizde de yaratıcılık varsa, ilgi çekici bannerler oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca işin iyi yanı da sitenin Türkçe dil desteği de var ve kavraması gayet kolay.

Buraya tıklayarak siteyi Türkçe olarak açabilirsiniz.

Sitede banner yapacağınız zaman size boş alan temin edip istediğiniz  gibi oynamanızı sağlamıyor. Bence bu çok iyi birşey en azından istediğimiz ebatlarda boş bir fotoğraf ekleyebiliriz. Yani kağıdı siz evden getirin, burda isteğiniz gibi kurcalayın diyor adamlar.

İstediğiniz ebatlarda bir boş sayfa kesip siteye ekliyorsunuz.. 250X250 mi? 468X60 mı? 800X800 mü? Nasıl isterseniz. Boş sayfa derken; hani Paint'i açınca bomboş bembeyaz bir sayfa çıkar ya karşınıza hah işte o şekilde boş bir sayfadan bahsediyorum. İstediğin ebatları ayarlayın masaüstüne .jpg olarak kaydedin ve FotoFlexer'e yollayın.

Site Türkçe dil desteğine sahip olduğu için siteyi çok fazla tanıtmaya gerek yok. Kullandıkça daha da kavrayacağınızı düşünüyorum. Mesela siteyi açar açmaz  "Görüntü Ekle" diyecektir. "OK"a tıklayarak bilgisayarınızdan görüntü ekleyebilirsiniz. Üzerinde oynamak istediğiniz bir fotoğraf varsa fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz. Yanlış yaptığınız bir işlem olursa "Geri Al" özelliği sayesinde yaptığınız işlemi geri alma imkanı da sağlıyor. Hani Paint vb. programlardaki CTRL+Z olayı gibi bişey. Bannerlerin iyi olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri de çok farklı tarzda yazı tipleri olması bence.

Eğer banner yapmak isterseniz, kendiniz belirlediğiniz ebatlarda boş bir .jpg  uzantılı resim atarak istediğiniz banneri kendi hayal gücünüzü de katarak hazırlayabilirsiniz. Banner yapmak için sadece "Süsle" sekmesindeki araçları kullanarak çok iyi bannerler yapabilirsiniz. Geri kalan tüm sekmeler ise, eğer hali hazırda bir fotoğrafınız var ise veya bannerinizi bitirdikten sonra ortaya çıkan çalışmanız üzerinde ufak tefek oynamalar yapmak isterseniz diğer sekmelerdeki özellikleri kullanabilirsiniz.

7 yorum:

  1. indirip denicem bu program güzele benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Hocam indirmenize gerek yok. Sistem online çalışıyor zaten. Program sitenin içine entegre edilmiş. Tek yapmanız gereken siteye girmek olacak. Tüm yapmak istediklerinizi sitenin içinden yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Ben cooltex kullanıyordum acil durumlarda buda gayet iyi.

    YanıtlaSil
  4. Cooltex hazır sunması açısından sizin dediğiniz gibi acil durumlarda kullanılabilir ama yeterince profesyonel bannerler üretmek zor oluyor Cooltext'te.

    YanıtlaSil
  5. Boşuna para verdik desene. Ben gidip para ile yaptırıyordum. hiç gereği yokmuş. Şuna bak ya..

    YanıtlaSil
  6. Neyse ki öğrenmiş oldunuz. Çok çok profesyonel bannerler yaptırmadığınız sürece başkalarına para ödeyerek banner yaptırmanın gereği yok. Bu siteden kendinize istediğiniz banneri ücretsiz bir şekilde yapabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim