Mozilla Firefox 13 Çıktı !

Yazar:




Mozilla, Firefox'un 13. versionunu da yayınladı! Rakiplerinden geri kalmamak için sürekli güncellenen Mozilla Firefox 13 resmi olarak kullanıcılarına sunulmasa da şuan için bir link aracılığıyla Mozilla Firefox kullanıcıları tarafından güncellenmesi sağlanabiliyor. Bugün yada birkaç gün içerisinde Firefox 13'ün resmi olarak duyrulması bekleniyor.

Mozilla Firefox kullanıcısı olarak bende Firefox'umu 13'e güncellemedim. Firefox 13'ün en büyük yeniliklerinden biri yenilenmiş ana sayfa. Yeni sekme açar açmaz en çok girdiğiniz yada son en çok zamanlarda girdiğiniz 9 tane bookmark karşınıza çıkıyor ve sürekli girdiğiniz sitelere tek tıkla giriş yapmanızı sağlıyor.. İstediğiniz siteyi de sabitleyebiliyorsunuz. İstemediğinizi kaldırabiliyorsunuz.Mozilla Firefox 13'teki yeniliği de görebilmeniz açısından bilgisayarımdan bir görüntü aldım sizler için. Bakınız :




Benim gözüme çarpan bir diğer özellik ise, çok fazla sekme açıkken yeni sekme açarken veya kapatırken sekmenin ağır işlmesi giderilmiş ve sitelerde gezerken sayfayı aşağı ve yukarı kaldırırken sanki eskiye göre bir farklılık göze çarpıyor ama güzel bir farklılık biraz daha ağırlaştırılmış sanki ama güzel olmuş.

Eğer henüz Mozilla Firefox'unuzun versiyonunu 13'e yükseltmediyseniz, buraya tıklayarak güncelleyebilirsiniz.

EKLEME (08.06.2012) :  Mozilla Firefox yeni sürümünü resmen tanıttı ve sürümün güncellenmesi için tüm kullanıcılarına güncellemeyi duyurudu.. Güncelleyenler birde tanıtım videosu ile karşılaştılar..

İşte o tanıtım videosu :





Yazının son güncellenme tarihi : 08.06.2012

7 yorum:

  1. Firefox'u bir türlü beğenemiyorum ya her formatımda uruyorum ama hep başkaları kullanıyor. Çok sekme olunca kasma sorunu devam ediyormu hala

    YanıtlaSil
  2. Ben her zaman diğer tarayıcılardan daha çok sevmişimdir. O sekme sorunu bu son sürümünde giderilmiş. Yani sekme konusunda eskiye göre gözle görülür bir fark var. Zaten yazıda da bunu belirtmişim. :)

    YanıtlaSil
  3. Her şeye rağmen Chrome bence en iyisi, yaklaşık 4 yıl Mozilla kullandım, chrome çıkınca artık mozilladan soğurum ve hala chrome kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Valla Mozilla Firefox'un halen 1 numaralı tarayıcı olduğu görüşündeyim. Google Charome her siteyi çok iyi açma konusunda yeterli değil. Çok reklam yaparak, paralarıyla ün yaptılar. Oysa ki Firefox, kar amacı gütmeyen ve isteyen herkes tarafından geliştirilebilen bir tarayıcı.

    YanıtlaSil
  5. Firefox diğer tarayıcılara nazaran daha kaliteli çalışıyor. Google chrome vs. siteleri açarken zorlanırken, firefox sayfa veri aktarımını tamamladıktan sonra siteyi açıyor bu da tercih sebebi oluyor dolayısıyla

    YanıtlaSil
  6. Evet hocam. Size kesinlikle katılıyorum. Mozilla Firefox'un en iyi olma konusunda her zaman daha önde olmuştur zaten. Ayrıca, Mozilla'dan yeterince verim alabilmek için sürümünü sürekli olarak güncel tutmak ve hiç eklenti kullanmamak da en iyisi. Bazıları eklenti haricinde Firefox'a tema falan kurmaya çalışıyor. Ona da hiç gerek yok. Mozilla Firefox makyajsız daha güzel. :)

    YanıtlaSil
  7. İdm ile çakışma yaşayan arkadaşlar bunun eklentisini arayarak bu sorunu çözebilirler.Firefox gerçekten çok kaliteli bir tarayıcı.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim