ÖSYM Aday İşlemleri Şifresini Unuttum! [Yeni Şifre Almak]

Yazar:



 


DİKKAT! Önemli Güncelleme (31.08.2013) : Merhaba arkadaşlar! Son zamanlarda bu sayfada yeni şifre alabilmek için anlatılanları deneyen arkadaşların bana ilettikleri bilgiler doğrultusunda; anladığım kadarıyla yeni şifre edinebilmeniz için burada anlattığım yöntemler artık eskisi gibi işe yaramamaktadır. 
Size tavsiyem, burada anlatılanları artık uygulamamanızdır. 

Yeni şifre almak için, bulunduğunuz yere en yakın olan liseye gidip, oradaki müdür veya müdür yardımcılarından ricada bulunurak, yeni bir "ÖSYM Aday İşlemleri Şifresi" edinebilirsiniz. Bunun karşılığında da 2-3 TL civarı bir işlem ücreti alınmaktadır.

Artık bilgisayar çağında yaşamakla beraber her işlem bilgisayarla halledilir oldu. Öğrenciler eskiden OSYM merkezlerinden gerçekleştirdikleri işlemlerini şimdi ise kendi OSYM panellerinden kendi kendilerine gerçekleştirebilemekteler.. Peki ya şifrenizi unutursanız?

Bu sistemi kullanabilmek için TC kimlik numarasının yanında bir de şifreye ihtiyaç olduğunu biliniyor. İlk başlarda OSYM merkezleri ve okullarda bize saçma sapan bir şifre verirler ve not almamıza rağmen kaybederiz yada aklımızda olsa bile karma karışık ve hiçbir kalıcığı olmayan bu şifreyi unutabiliyoruz. Peki şifrenizi unuttuktan sonra siz ne yapıyorsunuz? Okula gidip müdüre 3-4TL verip yeni şifre mi ediniyorsunuz? Eğer öyle yapıyorsanız o 3-4TL benden size harçlık olarak cebinizde kalacaktır. Çünkü işlem çok basit.

ÖSYM şifrenizi unutursanız yapmanız gereken tek şey, alttaki fotoğraftan da gördüğünüz gibi "Şifremi Unuttum" kısmına tıklayarak karışınıza çıkan formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir..

"Şifremi Unuttum" yaptıktan sonra karşınıza çıkan formu eksiksiz bie şekilde doldurduktan sonra sizden, güvenlik sorunuzun cevabı istenecektir. Güvenlik sorunuzun cevabını biliyorsanız, gerekli kısma yazarak şifreninizi rahatlıkla kurtarabilirsiniz.

Eğer Günvelik Sorunuzu Hatırlamıyorsanız Yapmanız Gerekenler

Güvenlik sorunuzu hatırlamıyorsanız yapmanız gereken şey, https://ais.osym.gov.tr adresine girdikten sonra, YU Numarası Edin yazan kısma tıklamak olacaktır.

   


Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi "YU Numarası Edin" yazan kısma tıkladıktan sonra karşınaza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.. Aşağıdaki bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra sistem size YU Numarası ve bir de şifre verecektir.



TC vatandaşıysanız "Uyruk" yazan kısmı "2527 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLANLAR" olarak belirleyiniz.
Sistemin size verdiği YU Numarası ve Şifreyi bir yere not edin. Arkadaşlar bakın bu kısım  önemli. Bunu yapmayan arkadaşlar sorun yaşıyorlar.. YU numarası ve şifrenizi bir yere not ettikten sonra; ÖSYM sayfasını kapatın. Siteden tam olarak çıkın ve daha sonra https://ais.osym.gov.tr adresine bir daha girin.. 

Siteye tekrar girdiğimiz zaman ise şu ilk resimdede gördüğünüz gibi Aday İşlemleri Sistemine Giriş yazan kısma daha önce not aldığımız YU Numarasını ilk kutucuğa, şifreyi de 2. kutucuğa girdikten sonra Bağlan butonuna tıklayın ve artık sisteme giriş yapmış olacaksınız..


DİKKAT! YU NUMARASI SORUNU VE SİSTEME TC KİMLİK NUMARASI İLE GİRİŞ YAPMAK İÇİN

Arkadaşlar dikkat! YU numarası yabancı uyruklulara ait olduğu içib sorun yaşar mıyım diye YU numarası hakkında sürekli sorular soruluyor bana. Eğer TC vatandaşıysanız, sorun yaşamamak için sisteme giriş yaptıktan sonra ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRMENİZ GEREKMEKTEDİR.

Yukarıdaki işlemleri yapıp, YU NIUMARASI ile sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimdeki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu formu doldurarak kendinize "YENİ ŞİFRE BELİRLEYİNİZ".

Kendiniz yeni şifre belirledikten sonra artık, sisteme kendi TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabileceksiniz.. YU numarası aldığınızdan dolayı da hiçbir sorun yaşamayacaksınız..



YENİ ŞİFRE BELİRLERKEN

Sisteme giriş yaptıktan sonra sizden eski şifreniz ve yeni şifreniz istenecektir.. (Yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi) Eski şifre kısmına sistemin verdiği yani not ettiğiniz şifreyi yazacaksınız. (YU Numarası ile verilen şifre) Yeni şifre kısmına ise siz kendi kafanıza göre belirlemek istediğiniz bir şifre yazabilirsiniz..

Şifrenizi değiştirirken sistemin şifreinizi kabul etmesi için şifrenizde yazacağınız rakamların dışında bir ekstradan  mutlaka en az 1 tane büyük harf, en az 1 tane küçük harf,  en az 1 tane rakam ve en az bir tane de özel  karakter (nokta, virgül, tire vs.) olması gerekiyor.  Örnek şifre : ad.soyad19

Şifrenizi benim üstte belirlediğim şekilde yaptıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız ama bazen sistemde hata oluyor ve "eski şifreniz hatalıdır." benzeri hatalarla karşılaşsanız bile çok fazla üzerinde durmayın. Şifreniz büyük ihtimalle sizi belirlediğiniz şekilde değişmiştir zaten.

 Siteden tam olarak çıkın ve daha sonra https://ais.osym.gov.tr adresine bir daha girin.. TC Kimlik numaranız ve kendi belirlediğiniz şifre ile sisteme giriş yapınız.

89 yorum:

  1. ösym şifremi unuttum. siteden de bulamamıştım sizin sayenizde buldum teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende unuttum nasıl ögrenebilirim

      Sil
  2. Rica ederim. Her zaman beklerim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben ösym şifremi unuttum sonra şifremı unuttum butonuna bastım serı ve serı numarası ıstedı onları da yazdım fakat hatalı dedı ne yapmam gerekıyo hıcbır sekılde gırıs yapamıyorumm

      Sil
    2. yu numarası sadece kımlıksız vatandaslara verılmıyormu

      Sil
    3. Evet öyle. Zaten yazı eski bir yazı ve yazı içerisinde de belirttiğim gibi bu konuda bahsettiğim yöntem artık işe yaramıyor. Çünkü ÖSYM sitesini yenileyip güncelledi. Şifrenizi ya ilinizdeki ÖSYM merkezlerinden alacaksınız yada sisteme e-devlet hesabınız aracılığıyla giriş yapacaksınız.

      Sil
    4. Bende unuttum nasıl öğrenebilirim yarın sınav var

      Sil
  3. Okula gidip şifre istediğimde 3 lira istiyor ve bu kadar basit bir şeye bende 3 lira vermedim. Sonra google'de aradım sitenizde buldum, teşekkürler şifremi geri alabildim.

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim.

    YanıtlaSil
  5. yu numarası içinde hata veriyor,,acaba evdeki pc den olabilir mi? tercihlerimi yapamıyorum,,deli olucam

    YanıtlaSil
  6. tercih sayfaları açılmıyor,,yoğunluktan mı acaba?

    YanıtlaSil
  7. tercihlerimi yapamıyorum,,deli olucam.sayfa açılmıyor,,yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Nurten, yoğunluktan değildir. YU numarası hatası varsa başka bir YU numarası ve şifre alın. Yeni bir YU numarası ve şifre aldıktan sonra da sisteme girerek "Şifre Değiştir" kısmından kendiniz yeni bir şifre belirliyin ve bundan sonraki girişlerinizde de TC Kimlik No ile kendi belirlediğiniz şifre ile giriş yapın.

    YanıtlaSil
  9. yaptığınız herşeyi yaptım ve sisteme giriyorum ama puan sonucumu görüntüleyemiyorum ne yapmak gerekiyo ??

    YanıtlaSil
  10. Sonuçlarınıza; { sonuc.osym.gov.tr } adresinden bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. ben çıkan şifreyle girebiliyorum ama değiştirirken hatalı şifre diyor yardım ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Adsız, sistemin sana verdiği YU NUMARASI ve ŞİFREyi bir yere kaydet. ÖSYM sayfalarını tamamen kapat. Daha sonra yeniden aç ve ondan sonra sisteme giriş yapmayı dene o kaydettiğin YU NUMARASI ve ŞİFRE ile.. Öyle bir hata almayacaksın. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise, şifreni de değiştirebilirsin zaten.

    YanıtlaSil
  13. merhaba arkadaşlart yu numarasıyla kendime bir şifre oluşturdum.fakat tc ile giriş yapmadığımdan sınav giriş bilgilerime girdiğimde görüntülenecek sınav yeriniz bulunmamaktadır diyor.nasıl ilerlicem osymden şifre almak şartmı:(

    YanıtlaSil
  14. merhaba arkadaşlart yu numarasıyla kendime bir şifre oluşturdum.fakat tc ile giriş yapmadığımdan sınav giriş bilgilerime girdiğimde görüntülenecek sınav yeriniz bulunmamaktadır diyor.nasıl ilerlicem osymden şifre almak şartmı:(

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Macide, yukarıdaki yazıda "Peki Kendi Şifremi Nasıl Koyabilirim?" başlığını incele. O kısımda yazılanları uygulayarak kendi şifreini belirle. Daha sonra ise, sistemden çıkış yap. Sayfayı kapat ve 1-2 dakika sonra yeniden aç ve TC Kimlik NO ile, yeni belirlediğin şifreyi yaz. Sorun ortadan kalkacaktır. ;)

    YanıtlaSil
  16. Ali merhaba Mecide ile aynı sorunu yaşadım ben de 2-3 dk sonra tekrar girdim soylediğin gibi , ama aday üyelik bilgileri bulunamadı cevabı geldi , nerede yanlış yapıyo olabilirim yardım edermisin ?

    YanıtlaSil
  17. @Hakan Çeliksoy :

    Merhaba Hakan. Bazen sistemden kaynaklı olarak bu tip sorunlar olabiliyor. Gün içide, farklı zamanlarda yukarıda anlattığım adımları en başından olmak üzere, yeniden denemeni tavsiye ederim. Ayrıca yeni "YU Numarası ve Şifre" aldıktan sonra; sistemin verdiği "YU Numarası ve Şifreyi" mutlaka bir kağıda yazarak kaydedin. Daha sonra tüm pencereleri kapatın. Siteye yeniden girin ve kağıda kaydettiğiniz "YU Numarası ve Şifre" ile sisteme giriş yapmayı deneyin.

    YanıtlaSil
  18. merhabalar ;

    TC no ile ve yeni belirledğm şifre ile giriş yapamıyorum.
    YU no ile ve yeni belirlediğim şifre ile giriş yapabiliyorum ancak 'sınav için başvurunuz bulunmamaktadır' cevabını veriyo.
    Denedim dün geceden bu yana belirttiğiniz tüm yolları ve faklı zamanlarda denemeleri ama halen aynı durumda.

    YanıtlaSil
  19. @Hakan Çeliksoy :

    Merhaba Hakan,

    "YU Numarası ve Şifre" ile sisteme giriş yapabildiğini söylemişsin. O zaman sisteme giriş yapar yapmaz yeni şifre belirle.. Ondan sonra Tüm sayfayı kapat. Kendi belirlediğin şifre ve TC Numaranı yazarak yeniden girmeyi dene.. Eğer durum değişmezse, "ÖSYM Başvuru Merkezi"ne git.. Yani size yakın en yakın lise hangisiyse, oraya git. Yardımcı olurlar.

    YanıtlaSil
  20. Ben de aynı durumdayım. YU numarası aldım.Şifremi de öğrenmiş oldum. Fakat şimdi TC no ile giriş yapamıyorum. YU numarasının açılımı da kısaca Yabancı Uyruklularmış. TC vatandaşıyım nolacak şimdi Ali Bey?

    YanıtlaSil

  21. @Serdarriko :

    Merhaba Serdar.Hem konuda hem de arkadaşlara yardımcı olurken ne yapmanız gerektiğini yazdım zaten. Tekrar aynı şeyleri yazmak gereksiz diye düşünüyorum. Tüm anlattıklarıma rağmen halen sorun yaşıyorsanız "ÖSYM Başvuru Merkezi"ne gidin. Yani size yakın olan herhangi bir liseye gidin. Orada size yardımcı olurlar.

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar ben de aynı sorunu yaşadım YU nosu yabancı uyruklu vatandaşlar için YU için şifre alıp sayfayı açabiliyorum fakat başvuru yaptığım sınav için 'kayıt bulunamadı' diyor üstelik şifre değiştirmesi de yaptm ama tc no ile giriş vermiyor.üyelik bilgileri kısmında ise yabancı uyruklu yazıyor ama sisteme tekrar kendi tc nonuz ve eski şifrenizle girince kabul ediyor yani hiçbir değişiklik yapılmamış gb

    YanıtlaSil
  23. @Adsız
    Merhabalar... Bu tür normal olmayan durumlarda herhangi bir devlet okulundan(lise) işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Zaten şuanda liseler, ÖSYM büroları olarak görevlendirilmişlerdir..

    YanıtlaSil
  24. şifremi unuttum lütfen yardımcı olurmusunu

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Adsız arkadaşım. Ben gereken şeyleri konuda belirtmişim zaten. Onun dışında ÖSYM bürolarından yardım alabilirsin.

    YanıtlaSil
  26. Kardeşim bu şekilde giriş yaptıktan sonra, eski girdiğin sınavlar gözükmüyor. Ve böylece eski hesabına ilişkin işlemler yapamıyorsun yanlısım mı var?

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Ali Bey..İşleminize uyarak Y.u numarası aldım.Ve bu numara ile şifremi + gizli sorumu değişebildim..Ancak bu y.u numarasını aldığımız ve kullandığımız için başımıza herhangibir zarar gelirmi???Yani uyruk bilgimiz devlet tarafından yabancı olarak sayılırmı.Yoksa herhangibir sorun oluşturmazmı?Oluşturmaz ise neden y.u numarası edin sayfasında sadece yabancı uyruklular içindir yazmakta??Lütfen cevap verirmisiniz endişeleniyorum..

    YanıtlaSil
  28. @Mustafa Oflaz
    Merhaba Mustafa. Eski bilgilerin gözükmeye devam edebilirsin ve eski hesabına ilişkin işlemler de yapabilirsin.

    @Kerim Osmanoğlu
    Merhaba Kerim. Eğer yabancı uyruklu değilseniz be her şeyi konuda anlattığım gibi yaptıysanız hiçbir sorunla karşılaşmazsanız merak etmeyin. YU numarası ile giriş yapmanın hiçbir sakıncası yoktur. Eğer istersen giriş yaparken TC Kimlik numarası da kullanabilirsin. Bunun için ise, sisteme giriş yapar yapmaz, yeni şifre belirlemeniz gerekiyor. Yeni şifrenizi belirledikten sonra artık "TC Kimlik Numarası" ile giriş yapabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  29. evet işlemlerin hepsini dediğiniz gibi yaptım ve (gizli sorumu bilmediğim için) şifremi değiştiremiyordum..Verdiğiniz bilgi sayesinde değiştirebildim.sağolun ancak y.u numarası alan bazı kişiler yabancı uyruklu gözüktüklerini söyleyip karşı çıktılar neden öyle oldu anlamadım

    YanıtlaSil
  30. @Kerim Osmanoğlu
    Evet Kerim. Haklısın. Onu yabancı uyruklular yapıyor. Bu sebeple, sisteme girdikten sonra kendiniz "mutlaka" yeni bir şifre belirlemelisiniz. Eğer yeni bir şifre belirlerseniz, sorun yaşamazsınız... O yüzden, YU Numarası ile sisteme girdiğiniz zaman, sisteme girer girmez kendiniz bir şifre belirleyin ve bundan sonra da TC Kimlik numaranız ve kendi belirlediğinz şifreniz ile giriş yapın.

    YanıtlaSil
  31. dediğiniz gibi yaptım. ama sace yu numarası ile giriş yapabiliyorum t.c numaram görünmüyor ?

    YanıtlaSil
  32. Merhaba Adsız arkadaşım! Onun açıklamasını ben yazıda yapmışım zaten. Hesaba giriş yaptıktan sonra şifreni değiştirmen gerekiyor. Kendi belirleyeceğin şifre ile bundan sonraki girişlerinde TC kimlik numarası ile giriş yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  33. dedıgınız gıbı yaptım fakat dıgerlerının dedıgı gıbı sadece yu numarasıyla gırılıyo umarım kotu bısey olmaz bu sene gırmem lazım sınava he bu arada ygs basvurusu yaptım tc numaramla sıfre bılgısayarda kayıtlı oldugu ıcın ama sıfremı goremıyorum nokta nokta olarak gozukuyo

    YanıtlaSil
  34. ben dediğiniz gibi yaptım şifre aldım ama tc ile giriş yapamıyorum hala yu ile giriş yapabiliyorum sadece.tc şifremi nasıl alabilirim? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. @Adsız
    Merhaba Adsız. Şifrem bilgisayarda kayıtlı diyorsun. Peki kullandığın tarayıcı nedir acaba? Mozilla Firefox, Chrome, IExplorer... vs.

    @Murat
    Merhaba Murat. YU kullanarak sisteme giriş yap ve sağ taraftan "Şifre değişikliği" kısmından kendi şifreni belirle. Kendi şifreni belirledikten sonra artık TC Kimlik numaran ve kendi belirlediğin şifre ile sisteme giriş yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  36. Merhaba adım can neyse bende dediklerinizi yaptım şifremi değiştirdim ama tc kimlik ile giriş yapamıyorum hala y.u ile giriş yapabiliyorum bunu düzeltmenin bi yolu varmı teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. Merhaba CAN. YU kullanarak sisteme giriş yap ve sağ taraftan "Şifre değişikliği" kısmından kendi şifreni belirle. Kendi şifreni belirledikten sonra artık TC Kimlik numaran ve kendi belirlediğin şifre ile sisteme giriş yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  38. Bu Yol Hiçbir İşe Yaramıyor Yabancı Uyruğa Geçtim Sayenizde Ne Olcak Şimdi İşler İyce Karıştı Aslı Astarı Olmayan Şeyler Paylaşıyosunuz Bizide Mağdur Ediyosunuz Böyle Bi İşlem Hiçbi İşe Yaramaz Siz Yabancı Uyruklu üyelik Aldırıyosunuz Şifre Değiştirmiyosunuz Yabancı Uyruklu Üyeliğin Şifresini Değiştirdiğimiz Zaman TC Üyeliğimizin Şifresi Nasıl Değişçek Saçmalık Boşu Boşuna İşleri Karıştırdınız pffff...

    YanıtlaSil
  39. Onur arkadaşım sakin ol. Yanlış bir şey yapmadın. Yazıyı dikkatli incele. Yazı içerisinde "YU NUMARASI SORUNU VE SİSTEME TC KİMLİK NUMARASI İLE GİRİŞ YAPMAK İÇİN" şeklinde bir başlık var. O başlığa ait yazıyı dikkatlice inceleyip uygularsani kendi belirleyeceğin "ŞİFRE" ve sana ait olan "TC KİMLİK NUMARASI" ile sisteme giriş yapabilirisin.

    YanıtlaSil
  40. Ya ben yu Numarasını aldım şifre değişikliği de yaptım ama
    hala tc kimlik numaramla giriş yapamıyorum.
    Yu numaramla giriş yapabiliyorum yani...
    şimdi benim bu Yu Numaramla Giriş Yapmamda Bir Sakınca Var mı?
    Sınava Girdiğimde Bir Problem Olur mu?

    YanıtlaSil
  41. Merhaba Fatih. Yazıyı dikkatlice okursan, TC Kimlik numaran ile nasıl giriş yapılacağını yazmışım zaten.

    YanıtlaSil
  42. Ben de dedikleriniz hepsini yaptım ama kendi TC numaram ile giremiyorum o YU numarası ile giriyorum :(

    YanıtlaSil
  43. Merhaba Adsız. Bahsettiğiniz sorunun anlatımı yazıda var zaten. Yazıyı tamamen okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  44. sayende şuan başvurusuz görünüyorum

    YanıtlaSil
  45. Merhaba Adsız arkadaşım. Yazı içinde gerekli açıklamalar yapılmıştır. Beklenmeyen bir durum ile karşı karşıya kaldıysanız ÖSYM bürolarından yardım almanızı öneririm.

    YanıtlaSil
  46. YOK KARDES YOK ! TC KIMLIK NUMARAMLA GIRIS YAPAMIYORUM . BU YUZDEN SINAV GIRIS YERİNİ GÖREMIYORUM . 4 SAATTIR UGRASIYORUM AMA OLMUYOR . YU NUMARASI YUZUNDEN KAYDIM GÖZUKMUYOR !

    YanıtlaSil
  47. Adsız arkadaşım. YU numarası ile sisteme giriş yaptıktan sonra yazı içindeki

    "DİKKAT! YU NUMARASI SORUNU VE SİSTEME TC KİMLİK NUMARASI İLE GİRİŞ YAPMAK İÇİN"


    başlıklı kısmı oku. Oradan yeni şifre belirleyerek bir sonraki girişlerinde TC Kimlik Numaran ile sisteme giriş yapabilirsin. Fakat; başlığı gerçekleştirebilmen için ilk önce aldığın "YU NUMARASI ve ŞİFRE İLE SİSTEME GİRİŞ YAPMALISIN!!"

    Eğer girilmiyorsa, sistemden kaynaklı bir hata olabilir.

    YanıtlaSil
  48. Gercekten hatasız yapdım dedıklerınızı ama tc kımlık numaramla kabul etmıyor . kaydım gozukmuyor . sınav giriş yerimi de ögrenemıyorum yardım ne olur yardım ya

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar ben de aynı sorunu yaşadım YU nosu yabancı uyruklu vatandaşlar için YU için şifre alıp sayfayı açabiliyorum fakat başvuru yaptığım sınav için 'kayıt bulunamadı' diyor üstelik şifre değiştirmesi de yaptm ama tc no ile giriş vermiyor.üyelik bilgileri kısmında ise yabancı uyruklu yazıyor ama sisteme tekrar kendi tc nonuz ve eski şifrenizle girince kabul ediyor yani hiçbir değişiklik yapılmamış gibi.

    YanıtlaSil
  50. Üyelik bılgılerımde Yu numaram yazıyor . Cıkıs yapıp tc kımlık numaramla denediğimde olmuyor ve kaydım gozukmuyor . Adsız arkadas nasıl yaptın bana anlat sınav gırıs yerımı ogrenmek ıstıyorum

    YanıtlaSil
  51. GENÇLER !! Dikkatlica OKUYUN !

    1. ADIm = YU Numaranızı ye şifrenizi aldıktan sonra, bir kenara kaydedin daha sonra sistemden çıkın ve siteyi yeniden açın.

    2. ADIM = Kaydettiğiniz YU Numarası ve şifrenizi elinizle girin sisteme. Kopyala yapıştır yapmadan!! Sisteme giriş yaptıktan sonra, "ŞİFRE DEGİSTİR" kısmından yeni şifre belirleyin daha sonra ise çıkış yapın siteyi kapatın..

    3. ADIM = Siteyi yeniden açın ve TC KİMLİK NUMARINIZ ile KENDİNİZ BELİRLEDİĞİNİZ şifreyi yazarak, sisteme girin.

    YanıtlaSil
  52. 1- Başvuruyu tc ile yaptıktan sonra şifreyi unuttum
    2- Yu numarası edindim
    3- sınav yerleri açıklandı ve başvuru yapılmadı diyor başvuru görülmüyor .
    bunun sebebi nedir ne yapmam lazım ? ösymye mi gitmek gerekli ? bilginiz var mı

    YanıtlaSil
  53. Başvuru ile ilgili sorun yaşadığın için ÖSYM bürosundan işini halletmeni tavsiye ederim. Size orada yeni şifrede verirler. Herhangi bir liseden de bu sorunu halledebilirsin diye biliyorum ben.

    YanıtlaSil
  54. dediginizi yaptım ama sınav bilgilerim yok ve yeni şifre almama ragmen tc ile girilmiyo yu ile giriliyor

    YanıtlaSil
  55. Arkadaşlar! Yukarıda anlattığım şekilde sorunlarını halledemeyenler lütfen ÖSYM BUROLARINDAN İŞLEMLERİNİ HALLETSİNLER !

    YanıtlaSil
  56. arkadaşlar bu yöntem başalarda işe yarıyor olabilir fakat şu an belli ki işe yaramıyor. ben de denedim aynen yazılanlar gibi yaptım fakat sonuç başarısız:(

    YanıtlaSil
  57. Arkadaşlar bende aynısını yaptımmm... okula gidin ve yeni şifre isteyinn aldığınız şşifreyi tc nizle ile girin hemen bir sayfa çıkacak orayı doldurun yeni şifreyi yazın ve güvenlik sorusu girin sorun çözülüyooo. burda yazılanı sakın yapmayınnn Ali bey in dediği önceden olabiliyomuş heralde ama şimdi yaramıyo. yapanlar dediğim gibi okuldan şifre istesinler veriyolar zaten geçici şifre sonra halletsinler

    YanıtlaSil
  58. admin ben dediiniz herseyı yaptım ama simdi tc numaram ıle giris yapamıyorum. lütfen yardimcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖSYM bürolarından bu sorununuzu halletmenizi tavsiye ederim. Liselerden veya üniversitelerin ÖSYM bürolarından bu işlemler yapılabilmektedir.

      Sil
  59. iyi günler.ben yabancı uyrukluyum.yu numarası almıştım ama şimdi unuttum.yarın yds sınavım var nasıl yu numaramı bulabilirim?teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemden, YU numarası edin yaparak edinebilirsiniz.

      Sil
    2. ben şiremi değiştiremedim napmam gerekıyor su yazı cıkıyor: The server was unable to process the request due to an internal error. For more information about the error, either turn on IncludeExceptionDetailInFaults (either from ServiceBehaviorAttribute or from the configuration behavior) on the server in order to send the exception information back to the client, or turn on tracing as per the Microsoft .NET Framework SDK documentation and inspect the server trace logs.

      Sil
  60. dedıgnızı yptm ama hata veryo yu no ve sfre vermıyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu anlattıklarım eski geçerliliğini artık yitirdi diyebiliriz. Yazının en başında büyük puntolarla yazdığım "Dikkat" başlıklı kısımda yazılanları uygulamak en mantıklı ve kesin yol.

      Sil
  61. herzaman girdiğim şifreyi unuttum ve yarın sınav var.sınava gireceğim liseden yarın yeni şifre alabilirmiyim sizce.yoksa pazar günü okul açık olsa bile sistem açık olmazı.fikri olan bilen lütfen yardımcı olabailirmi

    YanıtlaSil
  62. mevcut şifremi unuttum şifre yeni istiyorum yenilemem için mevcut şifrem i istiyor mevcut şifremi unnuttuğum için yeni şifre koyamıyorum yardım yeni tercih yapcam giriş yapamıyorum bakmadığım yer kalmadı yardım...

    YanıtlaSil
  63. ösym şifremi unuttum ve mevcut şifremi unuttum bildiğiniz link varmı

    YanıtlaSil
  64. Yazıda anlattığım yöntem bildiğim kadarıyla işe yaramıyordu ama eğer isterseniz siz yinede deneyin. Eğer olmazsa, Ösym bürolarından yada size en yakın liseden şifre sorununuzu halletmekten başka çareniz kalmıyor.

    YanıtlaSil
  65. bana yardım eder msnz sfremi değiştiremiorum unttuma tıklıorum güwenlik sorusu lazım dio ama güwenlik sorusu yeri cıkmıor yapamıorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetinden yada tarayıcından kaynaklanıyor olabilir.

      Sil
  66. yardımcı olabilir misiniz ? ben şifremi unuttum fakat gerekli bilgileri yazdıgımda seri no kısmında zorluk yasıyorum , kimliğimin üstündeki seri ve no numaralarını yazıyorum ama hatalı cıkıyor acaba baska turlu mu olmalı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemden kaynaklı bir hatadır veya seri no değil de cilt no vs. gibisinden şeyler isteniyordur belkide. Daha dikkatli işlem yapmanızı tavsiye ederim.

      Sil
    2. Aynı sorunu bende yaşıyorum.Kendi kimliğimin seri nosunu yanlış yazacak değilim ya.Okula gidip yeni şifre almamız için yapılıyor sanırım.Anlamadım.

      Sil
    3. Haklısınız. Önceden bu işlemler daha kolay yapılıyordu fakat; şuanda sistem değişmiş.

      Sil
  67. Şifremi unuttum kısmına tıklıyorum ama doldurulmuyor ne yapmam gerekiyo lütfen bana yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemde bazen aksalıklar olabiliyor. Yazının başında belirttiğim "Önemli Güncelleme" adı altındaki duyuruyu dikkate alarak, şifre işlemlerinizi herhangi bir okuldan yada üniversitelerdeki ÖSYM bürolarından yapmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  68. 2012 yilinda sinava girdim simdi evlendim ve vu yil tercih yapmak istiyorum eski sifremide unuttum su anda kimlik bilgilerim degismis oldigu icin yrni sifte alamiyorim ne yapabilirim cok azvaktim var cevap verir misiniz lutfen

    YanıtlaSil
  69. Uc kere hatali giris yaptim fakat sifremi biliyorum biraz zaman geçtikten sonra tekrar girebilir miyim

    YanıtlaSil
  70. Merhaba ben hiç bir şekilde yu numarası alamıyorum sistem sizin dediğini gibi değil yabancı uyruklu olmayanlara yani türk vatandaşı olanlara yu numarası vermiyor

    YanıtlaSil
  71. Merhaba arkadaşlar, konuda da belirttiğim gibi bu sayfada anlattıklarım önceden işe yarıyordu ama ÖSYM sistemi artık değişti. Şifre işlemleri için ÖSYM bürolarından yardım almanızı öneririm. İlginiz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  72. ÖSYM ŞİFREMİ BASVURU MERKEZINE GITMEDEN INTERNET UZERINDEN KENDIM ALAMAZMIYIM.TESEKKURLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru merkezine gitmek istemiyorsan ve e-devlet şifren varsa, https://ais.osym.gov.tr/ sitesine girip, "E-Devlet ile Giriş" yazılı olan yere tıklayarak, e-devlet şifren ile giriş yapabilirsin.

      Sil
    2. Peki e devlet ile de her şeyi öğrenebilir miyim ?

      Sil
    3. E-Devlet üzerinden sadece ÖSYM değil, ÖSYM harici devlet ile ilgili olan bir çok işlemini yapabilirsin. ÖSYM ile ilgili yapman gereken işlemlerin kısıtlı olabileceğini düşünüyorsan yaşadığın il yada ilçedeki en yakın ÖSYM bürosuna giderek bir ÖSYM şifresi alabilirsin.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim