Twitter'da Reklam Yollayan Uygulamaları Kaldırmak, Nasıl Kaldırılır?

Yazar:



Twitter'da kullanılan uygulamaların bazıları reklam amaçlı olarak, hesap sahibinin hiçbir izni veya bilgisi olmadan, web site reklamlarının Tweet'lendiğine mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Facebook duvarında kullanıcının bilgisi olmadan paylaşılan reklamlar gibi yani. (bakınız)

Bir kaç basit adım ile sizi adınıza yollanan reklam Tweet'lerinden kurtulmanız mümkün.

Bilenleriniz vardır elbette fakat Twitter'da henüz yeni olan arkdaşlar, altta gördüğünüz görselleri adım adım takip ederek uygulamanız takdirde reklam yollayan uygulamadan rahatlıkla kurtulabilirsiniz...





"Erişimi Kaldır" butonna tıkladıktan sonra sayfayı yenileyiniz. Uygulamanın kalmış olduğunu göreceksiniz... Konuyla ilgili görüş, öneri veya isteklerinizi alt kısma yorum olarak bırakabilirsiniz. ;)

58 yorum:

  1. çoktandır bu uygulamayı bekliyordum teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. allah razı olsun valla

    YanıtlaSil
  3. Yardımcı olabildiğime sevindim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Reklam Tweet'ini açıp, silme ikonuna tıklayarak silebilirsin.

      Sil
  5. Tweet üzerine gelip "Sil" yapabilirsiniz. Sistemden kaynaklı sorunlar olabiliyor bazen. Eğer silinmiyorsa daha sonra tekrar deneyin veya farklı tarayıcıları deneyebilirsiniz ama mutlaka silinir yani. Silinmemesi gibi bir durum olamaz.

    YanıtlaSil
  6. Android uygulamasında nasıl kaldirabilirim uygulama iznini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihazdaki tarayıcı ile Twitter'ı açarken, tarayıcı ayarlarından normal site olarak açmasını sağla Twitter'ı. Siten masaüstü görünümünde açıldıktan sonra ise, yazıda anlattıklarımı uygulayabilirsiniz.

      Sil
  7. Ben bu tweetleri atan uygulamayı ayarlar> uygulamalar sayfasında bulamıyorum, ne yapmaliyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne uygulama var ise, hepsini kaldırın. O uygulamalar bazen başka adlar altında orda olabiliyorlar. Örneğin; turkcell, avea, müzik uygulaması vs. tarzında.

      Eğer dediğimi yaptıktan sonra sorununuz halen devam ediyorsa...
      O zaman kullandığınız cihazda (telefon yada tablet), Twitter'ı kullanan bir program olabilir. Çünkü marketlerden indirilen uygulamalar belli izinler istiyorlar ve çoğu kişi o uygulama izinlerine pek önem vermeden kafalarına göre uygulama indirebiliyorlar. O yüzden Twitter'da işin bittiği zaman çıkış yaparsan herhangi bir sorun kalmayacaktır yada kesin çözüm olarak o uygulama her ne ise onu kaldırmak daha mantıklı olacaktır. Virüs taraması yapabiliyorsan cihazını tarata da bilirsin.

      Sil
  8. gerçekten çok sağol ya çok işime yaradı bıkmıştım bunlardan :D

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım benim twitterda da tarayıcıdan girdiğimdede uygulamalar diye bi sekme yok ne yapmam lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt olarak öyle bir sekme yok zaten. Sağ üst köşeden çark işaretine tıklayıp ayarlara girin. Daha sonra sağ taraftaki menüde "Uygulamalar" yazan kısma tıklayacaksınız.

      Sil
  10. reklam atan uygulamayı nasıl tespit edebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulama ismiyle, reklam olaraka atılan Tweet'teki adres site ismi farklıysa tesbit etmek zordur. Bunun için ise, bildiğin uygulamaları bırakıp bilmediklerinin hepsini kaldıracaksın.

      Sil
  11. ben kaldırdım ama yineede takipçi geliyor uygulamada gözükmüyor ama yinede kaldırılmamış napıyım ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldırdığınızdan eminseniz eğer gelmemesi gerekiyor. Uygulamalar için "Erişimi Kaldır" butonuna tıkladıktan sonra, sayfayı yenileyiniz ve uygulamanın silinip silinmediğini kontrol ediniz. Uygulamanın tamamen kalktığından emin olunuz. Çünkü kaldırılmış bir uygulamanın reklam yollaması teknik olarak mümkün değildir. Uygulamaları kaldırdıktan sonra Twitter şifrenizi ve mail adresinize ait şifreyi değiştirmenizi tavsiye ederim.

      Sil
  12. Ben dedikleriniz hepsini yaptim . Fakat hala uygulamalar menüsünü bulamiyorum . Ayarlara tıkladim fakat sagda bir menü çikmadi ve uygulamalar diye bir seçenekte çikmiyor napmam gerekiyo ?

    YanıtlaSil
  13. Ben erişimi kaldırdım ama tekrar geri almak istiyorum ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamasını kaldırdığınız hizmeti tekrar kullanacağınız sırada, uygulama otomatik olarak yeniden hesabınızda aktif olur.

      Sil
  14. Bunu telefodan nasil kaldircaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığınız cihazın marka ve modeli nedir?

      Sil
    2. General mobile discovery

      Sil
    3. Telefonunuzdaki Google Chrome tarayıcısını açın. Sağ üst köşedeki "alt alt 3 nokta" simgesine tıklayın. Açılacak olan yerden "Masaüstü Site İste" seçeneğini işaretleyin. Daha sonra ise www.twitter.com sitesine girin. Normal bilgisayardaki Twitter'ın açıldığını göreceksiniz. Twitter'a giriş yapın ve fotoğraflarda anlattığım adımlar izleyin. Yani; giriş yaptıktan sonra kaldırmak istediğiniz uygulamayı kaldırabilmek için, "Ayarlar --> Uygulamalar --> Erişimi Kaldır" yapacaksınız.

      Sil
    4. O üç nokta cikmiyor malesef. Chrom u aciyorum iki saniyo gorunuyor sonra kayboluyor
      tiklayasiya kadar.

      Sil
  15. Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim Deniz. Her zaman beklerim. :)

      Sil
  16. Benım telefonum blackberry bold pekı ben nasıl yapıcam yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonuna Opera Mobile uygulamasını indir. Ayarlardan "Desktop" özelliğini aktifleştir. Daha sonra www.twitter.com sitesine gir. Normal bilgisayardaki Twitter'ın açıldığını göreceksiniz. Twitter'a giriş yapın ve fotoğraflarda anlattığım adımlar izleyin. Yani; giriş yaptıktan sonra kaldırmak istediğiniz uygulamayı kaldırabilmek için, "Ayarlar --> Uygulamalar --> Erişimi Kaldır" yapacaksınız.

      Sil
    2. Ayarlarda deskop ıle ılgılı bırsey bulamadım maalesef

      Sil
    3. Opera Mini değil, "Opera Mobile" kurmanız gerekiyor ama. Ona dikkat edin.

      Sil
    4. Opera mınıyı ındırmısım :) Sımdı oldu gercekten harıka bır sıte anında cevap ve bılgı cok tesekkurler yardımlarınız ıcın..

      Sil
    5. Yardımcı olabildiğime sevindim dostum. Her zaman beklerim. Arada bir ziyaret etmeyi ve sitemizi arakadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın. :)

      Sil
  17. Galaxy trend litede nasi yapicam acil yardim lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihazınızda Android işletim sistemi yüklü olduğu için, Deniz hanıma önerdiğim yöntem ile sorununuzu çözebilirsiniz.

      Sil
  18. vallahi çok iyi bi paylaşım teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için ben teşekkür ederim dostum. Her zaman beklerim.

      Sil
  19. Iphone 'da twitter.com sitesine girdiğimde mobile sürümüne yönlendiriyor bunun için ne yapmam gerekiyor browser ise safari standart browser yani ve chrome ve benzeri uygulamada kullanmak istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer safarinin "siteleri masaüstü olarak aç" tarzında bir özelliği var ise, onu kullanarak Twitter'ın masaüstü sitesini açabilirsin. Şayet safari öyle bir özelliğe sahip değil ise, Google Chrome veya Opera Mobile indirerek bunu gerçekleştirmek zorundasın. Google Chrome veya Opera Mobile ile bunun nasıl yapıldığını ise, üst kısımdaki yorumlarda arkadaşlara anlattım. Oradaki bilgileri baz alabilirsin.

      Sil
    2. Safarinin öyle bir seçim etiketi bulunmamakta lakin bununla beraberinde sadece twitter'da bu mobile sitesine yönlendiriyor . Benim sorunum uygulumayı kaldıramamak değil sadece safariden neden bunu yapamıyorum .

      Sil
    3. Yapamazsınız çünkü, Safari'nin öyle bir özelliği yok. Kısacası Apple yetkilileri Safari'yi yaparlarken o özelliği eklememişler.

      09 Eylül 2014'te iPhone6 ile beraber iOS 8 resmen indirilebilir durumda olacak. O tarihten itibaren telefonunuzu iOS 8'e güncelleyebilirsiniz. iOS 8 ile beraber dediğiniz özelliğin Safari'ye eklenmesi bekleniyor.

      Sil
    4. ++Ekleme :
      iOS 8 ile beraber iPhone'a da öyle bir özellik geldi.
      Detaylar için linke tıklayın : http://www.blogkafem.net/2015/08/safari-ile-siteleri-masaustu-site-gorunumunde-acmak.html

      Sil
  20. Kardeş benim telefonda nokia asha 300. O işlemi buradan nasıl yapabilim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nokia Asha internet tarayıcısını kullanarak m.opera.com adresine gir ve cihazınla uyumlu olan Opera Mobile uygulamasını telefonuna indir. Opera Mobile internet tarayıcı uygulamasını telefonuna indirdikten sonra; Opera Mobile ayarlarından "Desktop" özelliğini aktifleştir. Daha sonra www.twitter.com sitesine gir. Normal bilgisayardaki Twitter'ın açıldığını göreceksiniz. Twitter'a giriş yapın ve fotoğraflarda anlattığım adımlar izleyin. Yani; giriş yaptıktan sonra kaldırmak istediğiniz uygulamayı kaldırabilmek için, "Ayarlar --> Uygulamalar --> Erişimi Kaldır" yapacaksınız.

      Not : Siteleri "Desktop" olarak açma özelliği Opera Mini tarayıcılarında yok bu yüzden de Twitter'ı bilgisayardaki gibi açabilmek için, Opera Mini değil, Opera Mobile internet tarayıcısını indirmen gerekmektedir.

      Sil
  21. Birader benim tel. Galaxy Ace ben nasıl yapabilirim sence??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki yorumlarda gerekli açıklamaları arkadaşlara yaptım zaten. Eğer telefonuna Opera Mobile kurulabiliyorsa, sana da arkadaşlara önerdiğim yöntemi uygulamanı öneririm dostum. Bunun için yorumlara attığım cevapları incelemeni öneririm. Mesela Deniz adlı arkadaşa yazdığım çözüm yöntemini uygulayabilirsin.

      Sil
  22. Kardesim twetterda uygulama diye yazan buton yok ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'a telefonundan değil, bilgisayarından girmelisin ve Twitter'ın yeni haline göre, sağ üst köşedeki profil fotoğrafına tıkladıktan sonra, açılacak olan sayfadan, sol menüde "Uygulamalar" diye bir seçeneğin olduğunu görebilirsin.

      Sil
  23. Kardeş benim tel note 2 playstore dan twitter ın uygulamasını indirdim orjinalini yani ama uygulama kaldırmaya gelince 3 tane üst üste noktaya tıklıyorum en aşada ayarlara tklıyorum ama hiç bi yerde uygulama ayarını bulamıyom bi bilgin varmı yardmcı olursan çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Note 2 telefonuna Google Chrome indir. Telefonunuzdaki Google Chrome tarayıcısını açın. Sağ üst köşedeki "alt alt 3 nokta" simgesine tıklayın. Açılacak olan yerden "Masaüstü Site İste" seçeneğini işaretleyin. Daha sonra ise www.twitter.com sitesine girin. Normal bilgisayardaki Twitter'ın açıldığını göreceksiniz. Twitter'a giriş yapın ve fotoğraflarda anlattığım adımlar izleyin. Yani; giriş yaptıktan sonra kaldırmak istediğiniz uygulamayı kaldırabilmek için, "Ayarlar --> Uygulamalar --> Erişimi Kaldır" yapacaksınız.

      Sil
  24. twitterımda uygulamalar kısmına bakıyorum uygulama yok yalnız kendi kendine takip ediyor ve dm ye bu kişilerden mesaj düşüyor. Lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamaları kaldırdığınızdan eminseniz ve halen aynı sorun devam ediyorsa Twitter şifrenizi değiştirin.

      Sil
  25. Merhabalar. Ben twitterımı sadece kendi telefonum üzerinden kullaniyorum. (Telefonumun modeli General Mobile ) Geçtiğimiz günlerde hesabima bir iphone kullanicisinin Şubattan beri girdiğini farkettim. Daha sonra şifremi degistirdim. Fakat 10 gun sonra yine bir Iphone kullanicisi hesabima giriş yapmiş. Şifreyi tahmin etmesinin, bilmesinin imkani yok. Acaba bu nasil olmuştur? Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iPhone kullanıcısı değildir. Mesela uygulama geliştiriciler, uygulamalarına rastgele isimler veriyorlar. Kimisi Turkcell yazıyor, kimisi Avea Müzik falan yazıyor, kimisi iPhone'un adın kullanıyor. Amaçları ise Twitter tarafından uygulamalarının kapatılmamasını sağlamak. Senin kullandığın uygulama her ne ise, o uygulamanın adıdır sadece o iPhone dediğin.

      Sil
  26. Telefondan giriyorum nasıl kaldirilir? ?

    YanıtlaSil
  27. Telefonunun tarayıcısından Twitter'a gir. Daha sonra Twitter'ı masaüstü görünümünde aç ve kullanıcı girişi yap. Ondan sonraki adımlar ise konuda anlattığım gibidir.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim