Uçuk İçin İlaçsız/Merhemsiz Tedavi Yöntemleri

Yazar:



 
Görüntü kirliliğinden ibaret olan şu uçuktan nefret ediyorum. Zaten kim sever ki. Normalde uçuk çıkmadan önce, henüz kaşınma aşamasındayken, bir peçeteye kolonya döküp kaşınan yere 10-15 dakika boyunca bastırınca daha çıkmadan yok oluyordu. Bu yöntemi daha önceden bir çok kez denemiştim. Faydasını da göreceğinizden emin olabilirsiniz. Aklınzda bulunsun.

Bu sefer kolonya taktiğini uygulayamadım ve uçuk giderek şişti duduğımda. Krem almayın, bırakın kendiliğinden geçsin diye yöntemler okmuştum internette. Krem kullanmak, uçuğa sebep olan "herpes" virüsünü daha da güçlendiriyormuş, diye okumuştum. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi. Zaten merhem istesem de alamazdım. Haftasonu olduğu için de nöbetçi eczane bakmakla uğraşmak falan bayağı bir zahmetli olabilir diye vazgeçtim.

Öyle bir kaşınıp rahatsız ediyor ki geçmesini bekleyemedim. İnternette "uçuk tedavisi için doğal tedavi yöntemleri" şeklinde aramalar yapıp bir an öncek kurtulmak istedim. Zaten verdiği görüntü kirliliği bile insanı rahatsız etmeye yetiyordu. İnternette arayayım dedim ama aramaz olaydım. Çünkü ne denediysem fayda etmedi açıkçası. Özellike buz yöntemini falan önerenler olmuş. Buz bence o virüsü sadece kristaliza hale getiriyor. Soğuğun etkisi gidince virüs yeniden aktif olup tekrardan kaşıntıya sebep oluyordu. Hiç denemeyin yani. Sarımsak da önerenler vardı ama hiç denemedim. Soğan denedim ama fayda etmedi. :)

Daha sonradan arkadaşımın önerisini denedim. Diş macunu sür dedi. Hakikatende farketti biraz. Kurumu oldu biraz uçuk üzerinde. Diş macununun ilk defadan etki etmesini beklemeyin hemen. Eczaden aldığınız merhem ile bile en az 4 günde iyileşebiliyor dudaktaki uçuk. O yüzden sabırlı olun derim ben. Geçene kadar hergün deneyin. Günde bir kaç kez tazeleyin. Uçuğu kuruttuğunu farkettim. Ne zamandır bloga da yazı yazmıyordum. Hem iyi bir içerik hem de tavsiye olmuş oldu. Bilmeyenler için bu "diş macunlu tedavi" yönteminin akıllarında bulunmasını istiyorum. Bu yazı da öylece blogun bir köşesinde kalsın işte.

Uçuk hakkında daha geniş bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

28 yorum:

  1. Güzel yazı olmuş gerçekten. :)

    Bende sürekli uçuk çıkıyor. :( Çok stres yapıyormuşum ondan dolayıymış. :/ Geçiyor ama birkaç gün sonra tekrar çıkıyor. Off! Sanırım şu sınavı atlatana kadar idare edeceğim. İlaç falan da kullanmak istemiyorum. O kremlerin tadı iğrenç yaa. Yanlışlıkla tadına baktım da. :/

    Şu uçuk çıkmadan kaşınma aşamasındayken kolonya sürmek çok mantıklı aslında. Yapacağım bundan sonra. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim 3gen. Kolonya yöntemi kaşınma aşamasında gerçekten de çok etkili. Hani çıkmadan, çıkmaya yakın zamanlarda selpağa kolonyayı dök boyunca kaşınan yere basılı tut. Çoook hafif acıma vs. olabilir ama hiç çekme elini, iyice bastır ve 10-15 sonra elini çek, selpağı da çöpe yolla. :)

      İyi çalışmalar dilerim. Sınavı çok fazla kafana takmamaya çalış.......
      Neyse, yorumun devamını da senin sitende yaparım artık. :) Ne zamandır bakamıyordum zaten senin bloga. İyiki hatırlattın kendini. :)

      Sil
    2. Arkadaslar bendede cok ucuk cikiyordu inanilmaz derecede biri cikiyo iyilesmeden oburu cikiyordu b vitamini eksikligindende kaynaklaniyormus bemix diyr bir vitamin var onu ictigimden beri birtane bile cikmadi cok sukur krem olarak ise vectavir kullaniyorum cok iyi bir krem tavsiye ederim...

      Sil
    3. Değerli yorumun ve tavsiyelerin için teşekkürler Aslı.

      Sil
  2. Necati Ergin
    Arkadaşlar
    Uçuğa veda etmek istiyorsanız işte size tavsiyem: Önce kandaki demir ve Ferritin düzeylerinizi kontrol ettirin.Büyük ihtimalle , ferritin düzeyi (yani vücut depolarınızdaki demir miktarı) en düşük olması gereken 34 ün altında çıkacaktır.Eğer vücudunuzdaki
    demir depolarını doldurursanız, uçuğa veda etmişsiniz demektir.Neden demir? Anlatması uzun olur.Şu kadarını söyleyeyim:Nefesimiz ile aldığımız oksijen atomları,demir molekülleri tarafından vücudumuzun bütün dokularına taşınır.Oksijen ise hayat demektir. Demiri pekmez veya kuru üzüm ile alabilirsiniz.İnşallah Artık bir daha uçuk çıkmaz.Deneyin.İyi olursanız, bana küçük bir dua edebilirmisiniz? sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyla alakalı ve oldukça faydalı olan bilginizi bizlerle paylaştığınız için kendi adıma ve siteye girerek yorumunuzu okuyacak olan, binlerce ziyaretçim adına çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık Necati bey. Böyle faydalı bir bilgiyi bizlerle paylıştığınız için bir sürü kişinin duasını alacağınızdan emin olabilirsiniz.

      Sil
  3. çok güzel şeyler yazmış

    YanıtlaSil
  4. Bu durum h.simplex virüsünü kaptıktan sonra genital bölgede ve dudakla sıkça rastlanan bi durum. Bitkisel olarak zeytinyağı ve çörekotu yağı faydalı. çok az içmekte fayda var. Sadece uçuk değil faydaları saymakla bitmiyor. Uçuk kremlerini tavsiye etmiyorum. Hele de çıkmadan önce kullanırsanız dudaklarını kurutup tamamını paramparça ediyor. Krem kullanmadan geçerse uçuk uzun süre tekrarlamıyor ayrıca. Krem virüsü öldürmüyor sadece o bölgeden uzaklaştırıyor. Sonra başka bölgelerde kaşıntı ve uçuk yapabiliyor. Deneyimle sabit. Uçuğu mumla ararsınız krem kullanımı sonrası olayları yaşayınca. kaşınmaya başlayınca çörekotu yağı sürün. arada soğuk bir press yapabilirsiniz. Buz veya başka cisimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuya yaptığınız ek bilgilendirmeler için teşekkürler.

      Sil
  5. Bende de surekli ucuk cikiyor arkadaslar bir ara doktora gideyim dedim bir suru ilac yazdi ondan sonra bunlari kullansan bile sonra cikma ihtimali var dedi ben de almadim olaclari internetten okuduguma gore herkeste farkli bir nedenden dolagi cikiyomus ve kalici bir virusmus yani diyelim ki stresten cikiyorsa her stres yaptigin zaman cikar . Yani once bunun ne sebepten dolayi olustigunu bulup sebep olan seyden uzak durmaya calisacaksiniz.bunun ilacla tedavisi cok da mumkun degil yani. Ha su ucuk kremleri ucuk ilk cikmaya basladiginda biraz etki edebilir ama ucuk biraz ilerledi mi maalesef onun kuruyup iyilesmesini beklemelisiniz. Bende cocuklugumdan beri cikar benimkinin sebebi korku gece korkuyorum gordugum ruyalardan dolayi ve sabah uyandigimda dudak şiş . Işte ben de gece elimden geldigince erken uyuyup kotu seyleri dusunmemeye calisiyorum . Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuzu bizimle paylaştığınız için teşekkürler :)

      Sil
  6. 3 gunum var nisanima ve dudagim oldukca kabarik ne yapabilirim. cildum cok hassas soylediklerinizi yaptim fakat iyce artti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eczanelerde gayet uygun fiyatlı uçuk kremleri var. Mesela Aklovir adındaki uçuk kreminin fiyatı 1-2 TL gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Onun dışında Zovirax adından bir marka daha var. Fakat Zovirax'ın 10 TL gibi mecazi anlamda "dudak uçuklatan" bir fiyatı var. Uçuk üstüne uçuk yani. :) Her ikisini de kullandım. Uygun fiyatlı olan Aklovir işini görecektir. Her ikisi de bayağı etkili ama hem ucuzluk hem tüpünün daha büyük olması sebebiyle Aklovir daha cazip duruyor. Bunlar dışında farklı markalarda vardır elbette ama benim bildiklerim bunlar.

      Sil
  7. Zovirax pahali ama cok etkili oluyor kullanmaya basladigim andan itibaren etkisini gorebiliyorum. Bakalim suan ucuk cikiyor yibe dia macununu deniyorum sonucunu yazacagim yine :)

    YanıtlaSil
  8. Ayrica tahta bir kasigin arkasini isitip ucugun uzerinde bekletmekte ozellikle cikma asamasindayken cok etkili oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçsız, doğal yöntem önerin için teşekkürler Ata. :)

      Sil
  9. Dis macunu pek bir ise yaramadi arkadaslar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macun kurudukça yenileyip tekrardan sürmen gerekiyor ve gün boyunca bunun birkaç kez yapman gerekiyor Ata :) Şahsen ben sonuç aldığım için bu yazıyı yazmıştım zaten :)

      Sil
  10. Ucuk sanki beni öldürecek düsmüyor yakamdan denemediğimde hic bir sey kalmadi inanin gecmiyor en son sarimsak denedim 3 kere sürdüm günde galiba cok fazla sürdüm deri resmen yandi 😀😀 az önce ucuk duasi var diyor birde onumu okusam zarari olmaz en azindan😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun. :) Hızlı çözüm için, Zovirax yada Aklovir tarzı ilaçlar kullanmalısınız. Zovirax pahalı, Aklovir daha ucuz bir ilaçtır ama ikis de etkilidir. 2 günde kurtarır sizi uçuk belasından. Doğal yöntemler, ilaca göre daha uzun sürüde uçuğu gideriyor.

      Sil
  11. Diş macunu çıkmak üzere olan sivilceler için de çok güzel bi yöntem gece sivilceyi sıktıktan sonra sürüyorum ve sabah kalktığımda sadece biraz kızarıklık oluyo ama sivilcenin büyümesini de engelliyor. :D

    YanıtlaSil
  12. Uçuk insanın yakasını bırakmayan bi illet... Ama çözümü biraz daha kafa karıştırıcı aslında. İlaçsız yöntemler arasında ilk kaşıntı aşamasında evinizde var ise "kantaron yağı" sürün demedim ve gayet başarılı buldum. Onun dışında ilaç konusuna gelirsek eğer birden fazla uçuk kremi kullanın. Sabah zoviraks öğlene doğru vectavir vs... olayın özü farklı kremi kullanmak. Bol uçuksuz günlere.

    YanıtlaSil
  13. Bende de çıktı dudagimin kenarında çok kötü duruyor bu yüzden okula gitmek te istemiyorum dediğiniz dis macunu yöntemini denicem inşallah işe yarar bu arada sizinki dis macunla kaç gün de gecti

    YanıtlaSil
  14. Merhaba uçuk sorunu çoğu zaman bende de oluyor çok sinir bozucu bir şey ben çıkacağını farkettiğim zaman kaşınma olduğunda tentürdiyot damlatıyorum üzerine de terramiycin sürüyorum sarı olanını gün içinde 2 defa yeniliyorum hemen etkisini gösteriyor kurutuyor bu da benim yöntemim umarım işinize yarar 😊

    YanıtlaSil
  15. Değerli yorumlarıyla bize deneyimlerini aktarıp, uçuktan kurtulmak konusunda bize bilinmedik ve ekstra bilgiler veren arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. :)

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim