MYSQL 10061 Hatası : Failed Connect to MySQL [Çözüm Yöntemi]

Yazar:



Ne zamandır bu konuyu internet üzerinde araştırıyordum. Çeşitli forumlar ve web siteleri konu ile ilgili yardımcı olmaya çalışmışlar. Onları da denedim fakat pek bir faydası olmamıştı. Çeşitli deneme-yanılma yöntemleri sonucu çözümü ulaştım sonunda.

Kurulumunda falan sorun yok zaten de bu sorunla karşılaşanlar asıl sorunun server oluşturmada meydana geldiğinin farkına varmışlardır.

Bakınız :
Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız.


Sizde bu sorunla karşı karşıya kaldıysanız eğer, şimdi anlatacaklarımı adım adım takip edin.

1) Sizde şuanda bilgisayarınıza kurulu olan MySQL'e dokunmayın. O bilgisayarınızda kalsın. Açık ise kapatın ve şu linke tıklayarak https://dev.mysql.com/downloads/mysql/ sisteminize uygun olan "MySQL Community Server"i indirin.

2) İndirme işleminiz tamamladıktan sonra, inen RAR dosyasına sağ tıklayarak "Extract Here" yapın. Eğer Türçe ise "Buraya Çıkart" yazacaktır zaten. RAR'dan çıkarttığınız klasör şimdilik orada dursun.

3) Yerel disk C'ye girin. Yerel Disk C'nin içindeki Program Files klasörünü açın ve onun içindeki MySQL klasörünü bulun. Eğer orada MySQL klasörü yoksa geri gidin. Yine yerel disk C içinde bulunan Program Dosyaları(x86) klasörüne bakın. MySQL klasörünü bulun ve açın.

4) RAR içinden çıkartmış olduğumuz klasörü MySQL klasörünün içine atın. MySQL klasörü içinde başka bir dosya daha olacaktır büyük ihtimalle. Onun içine değil, hemen altına atına RAR'dan çıkarttığımız klasörü atın.

5) RAR içinden çıkartıp, MySQL klasörüne attığımız klasörün içine giriyoruz şimdi. Orada bin adında bir klasör olacaktır. Onu açın. Onun da içinde mysqld.exe adında bir programcık olması gerekiyor. Ona çift tıklayın. Karşınıza güvenlik duvarı uyarısı gelecektir ve erişim izni isteyecektir. Tüm tikleri işaretleyip "Erişime izin ver" butonuna tıklayın ve tüm klasörleri kapatın.

6) Şimdi ise, daha önceden kurmuş olduğunuz ve hata veren MySQL'imizi açmaya geldi sıra. Buraya kadar yazdıklarımı adım adım uyguladıysanız eğer, artık hata almamanız gerekiyor. MySQL'inizi açın. Şimdi ise deneyelim bakalım, hata alacak mıyız?


(+) 'ya tıklıyoruz.




Ben MySQL Work Bench'i indirmiştim ben C# için ve ayrıca MySQL Connector dosyasını indirmeniz gerekmektedir veritabanı bağlantısı için. Konuyla ilgili sorularınızı, yorumlarınızı veya aklınıza takılanları alt kısımdan yorum olarak belirtebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Mysqld.exe yi çalıştıramıyoruz. Yardımcı olursanız memnun olurum...

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim