CocaCola ve Pepsi Şifrelerini Üreten Programlar Nasıl Yapılıyor? [Video]

Yazar:




CocaCola'nın ve Pepsi'nin kampanyalarında kullandığımız kapak şifreleri nasıl üretiliyor merak ettiniz mi bilmiyorum ama bu yazımda C# programlama dili ile o şifrelerden üreten bir program nasıl yapılıyor videolu olarak onu göstereceğim

C# programıyla ilgiliyseniz eğer, C# dili ile bir program yazabilmek için öncelikle Visual Studio adlı programı kullanmamız gerektiğini de biliyorsunuzdur. Bilmiyor iseniz de şuanda öğrenmişsinizdir. Herhangi bir dille de şifre üreten program yazılabilir ama ben bunu C# dili ile göstereceğim.

Buyrun siz videoyu izleyin ama video yüklenirken yada videoyu izledikten sonra muhakkak ki video altındaki açıklamalarımı da okuyun ve kesinlikle bu tarz programların ürettiği kodları kampanyalar dahilinde kullanmayınız!



Yukarıdaki videoyu izlediyseniz eğer, CocaCola ve Pepsi şifrelerinin nasıl üretildiğine de şahit olmuşsunuzdur. Amacım, C# ile ilgili olan arkadaşlara veya bu kod üretme işinin nasıl olduğunu merak eden arkadaşları aydınlatmaktı ve en basit haliyle bu işin mantığını göstermekti sadece. Kesinlikle bu tarz programların ürettiği kodları kampanya dahilinde kesinlikle kullanmayınız, zararlı çıkabilirsiniz. Çünkü bilgisayar bu şekilde kat trilyonlarca çeşit kod üretebilir.

Ufak bir matematik hesabı yapacak olursak, 8 karakterli bir şifrenin her bir karakteri için 35 farklı karakterden sadece birinin gelmesi durumu var ortada. Yani 35'in 1'li kombinasyonu hesabını yaparsak 8 karakterin her biri için 35 farklı karakter geleceğini düşünürsek; 35x35x35x35x35x35x35x35 = 2.2518754x10 üzeri 12 gibi bir sayı eder. Bu kadar büyük bir sayı kaç kat trilyon yada kent trilyon eder okuyabilir misiniz? Şahsen ben okuyamadım.

Bu kat trilyonlarca çeşit şifre arasından CocaCola'nın yada Pepsi'nin veritabanında saklı olan sayılarla, programla üretilen sayının eşleşme ihtimali çok çok çok düşük bir ihtimaldir. Ayrıca bir defa kullanılan kodun bir daha kullanılmadığını da göz önüne alırsak bu imkansıza yakın bir şeydir. Kaldı ki şirketler bu işi yaparken çok farklı algoritmalar ile kodlarını üretmiş olabilirler. Benim videoda göstermiş olduğum mantık, bu kod üretme işinin nasıl yapıldığına dair gösterilebilecek en basit mantıktır.

Buraya tıklayarak kaynak koda ulaşabilirsiniz. Çok fazla istek gelmesi üzerine kaynak kodları paylaşıyorum. Arayüzün yapımı tamamen size kalmış. Ben linkte sadece otomatik kod üretme kodunu paylaştım.

17 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yazıda da belirttiğim gibi amacım, C# ile ilgili olan arkadaşlara veya bu kod üretme işinin nasıl olduğunu merak eden arkadaşları aydınlatmaktı ve en basit haliyle bu işin mantığını göstermekti sadece. Bu ve buna benzer programların ürettiği kodları CocaCola ve Pepsi kampanyaları dahilinde kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.

      Sil
    2. Kardeş sen yapımını göstermemişsinki yaptığın programı tanıtmışsın resmen?

      Sil
    3. Video dahilinde gördüğün tüm kodlar, programın kodlarının tamamıdır. Videoyu durdurup inceleyebilirsin.

      Sil
  2. Yapımını açıklayıcı bir şekilde yaparmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceki yorumda da dediğim gibi, video dahilinde gördüğün tüm kodlar, programın kodlarının tamamıdır. kısa bir koda sahip ve kolay anlaşılabilir olduğu için pek bir açıklama gereği duymadım. Anlayamadığın yerleri bana sorarsan eğer sana yardımcı olabilirim. Yaptığım tek şey sayı ve rakamları bir dizi de tutmak ve bu diziden de random olarak 8 tane eleman alıyorum. Bunlarda bir şifreyi oluşturmuş oluyor.

      Sil
  3. Programın kodlarını da paylaşsaydın güzel olurdu (Kod derken programın ürettiği değil programın kendisini)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönde çok talep geliyor. Boş bir vaktimde programın kodlarını konuda paylaşırım. Programı direkt olarak paylaşmıyorum çünkü siteye her yaştan insan giriyor. Küçük yaştaki bireyler konuyu okumanda bu programın gerçekten kendilerine kod ürettiğini düşünerek, kodları gerçekten denemeye kalkışıyorlar. Bu yüzden direkt olarak programı paylaşmayı uygun bulmadım.

      Sil
    2. Super ben calistira biliyom C++ biliyom ama bu proqrami calistir butonuna (f5) bastigimda yanlis var diyo yardimci olursan sevinirim

      Sil
    3. Bu programın kaynak kodları C++ değil C# ile yazıldı. Yani Visual Studio ile açman lazım kaynak kodlarını. Onun dışında aldığın hatanın ne olduğunu buradan benimle paylaşırsan sana daha iyi yardımcı olabilirim.

      Sil
  4. Program kodlarını paylaşabilir misiniz

    YanıtlaSil
  5. Kodları Ne zaman Paylaşmayı Düşünüyorsun Bide Bende Visual Studio Kurumlumda hata veriyor eskiden vermiyordu pc ye format attım böyle oldu

    YanıtlaSil
  6. Kodun paylaşılması için çok fazla istek gelmesi üzerine, programın kaynak koduna ait linki yazıya ekledim arkadaşlar. Son paragrafın ilk cümlesine tıkladıktan sonra yönleneceğiniz Yandex Disk sayfasından kaynak kodu indirebilirsiniz. Amacım, C# ile ilgili olan arkadaşlara ve bu kod üretme işinin nasıl olduğunu merak eden arkadaşlara bir şeyler gösterebilmek. Kesinlikle bu ve bu tarz programların ürettiği kodları kampanya dahilinde kullanmayınız.

    YanıtlaSil
  7. alı bey sıze nasıl ulaşabılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenin iletişim sayfasında (https://www.blogkafem.net/p/iletisim.html) yer alan formdan veya orada yer alan mail ve sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim