SMS Şifresi (Güvenlik Kodu) İle Facebook Hesabının Güvenliğini Arttır!

Yazar:



Sosyal medya olmazsa olmazlarımız arasına girdiği bugünlerde, sosyal medya deyip geçtiğimiz bu siteler aslında bizlerin kişisel bilgilerini barındırmasından dolayı bizim için çok önemlidirler. Peki etrafta dolanan korsanlara karşı Facebook hesabımızın güvenliğini nasıl arttırabiliriz.

Facebook, birkaç yıl önce geliştirmesine karşın bir çok kişinin bilmediği bir yöntem olan tek kullanımlık SMS şifresi ile Facebook hesabınızın çalınma ihtimalini veya şifresi çalınsa bile hesaba giriş yapılmasını %99 engelleyebiliyoruz. İnternetin ve bilgisayarın sınırları olmamasından dolayı her zaman ki gibi %1 de olsa bir pay bırakıyoruz.

Peki Nedir Bu Tek Kullanımlık SMS Şifresi?

Güvenliği arttırmak açısından daha çok bankaların internet şubelerine girişlerde kullanılan bir yöntemdir. Eğer hali hazırda bir internet şubesine sahipseniz ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Tek kullanımlık SMS şifresi ile her Facebook'a girişlerinizde Facebook cep telefonunuza bir kod yollar. Kullanıcı adınızı girdiniz ve şifrenizi girdiniz daha sonrasında ise Facebook'a giriş yapmak için giriş butonuna bastınız diyelim. Eğer tek kullanımlık SMS şifresi özelliğini, ayarlardan aktif etmiş iseniz, kullanıcı adınız ve şifreniz doğru olsa bile Facebook'a giriş yapamazsınız. Facebook sizden, aşağıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere, bir kod ister.



Bu kodu alabilmek için ise, " Kodunu bulamıyor musun? " seçeneğine tıklıyorsunuz ve daha sonrasında ise, karşına gelecek olan ekrandan " Güvenlik kodunu bana kısa mesajla gönderin " seçeneğine tıklıyorsunuz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de gördüğünüz üzere :


15 - 20 saniye içerisinde kodunuz telefonunuza gelecektir ve siz kodu kutucuğa girdikten sonra Facebook hesabınıza giriş yapılacaktır. Aksi takdirde giriş yapamazsınız. Bu da demek oluyor ki şifreniz başkaları tarafından çalınsa bile telefonunuz sizde olduğu sürece Facebook hesabına kesinlikle hiç kimse giriş yapamayacaktır.


SMS Şifresi (Güvenlik Kodu) Sistemini Nasıl Aktif Edebilirim?

Facebook hesabınızın sağ üst köşesinden " Ayarlar "a girin. Daha sonra ise, " Güvenlik " yazan kısma tıklayın. Orada " Giriş Onayları " yazan seçeneğe tıklayıp, "Bilinmeyen tarayıcılardan hesabıma erişmek için güvenlik kodu istensin" seçeneğini işaretledikten sonra, tek kullanımlık SMS şifresi özelliğini aktif edebilirsiniz. Güvenlik kodunun gönderileceği telefon numarası yazılı değil ise, ilk önc telefon numaranızı yazın. Eğer daha önceden bir telefon numarası girilmiş ise, bunun kendi telefon numaranız olup olmadığını kontrol edin, ondan sonra giriş onaylarını aktifleştirin.


Sık Giriş Yaptığım Tarayıcıda Değil, Başka Tarayıcılarda Kod İstesin

Bunu ayarlamak çok basit. Kodu girdikten sonra Facebook size "Tarayıcıyı kaydet"  ve  "Kaydetme" şeklinde 2 seçenek sunacaktır size.


Eğer ki;

"Tarayıcıyı kaydet" yaparsanız; o bilgisayarda bir daha asla kod sorulmaz ve normal bir şekilde Facebook hesabınıza daha önceden olduğu gibi girmeye devam ederseiniz.

"Kaydetme" yaparsanız; bir önceki tanımın tam tersi olacaktır. O tarayıcı için bir sonraki girişlerde de Facebook sizden kod isteyecektir.

Bu sebeple, kendi kişisel bilgisayarınız ve cep telefonunuz dışındaki hiçbir bilgisayarda "Tarayıcıyı Kaydet" yapmanızı öner-mem! Facebook her girişinizde size kod yollasın, daha sağlıklıdır. Merak etmeyin, Facebook bu şekilde milyonlarca kod yollayabilir. Siz yeter ki isteyin. :)

Bakınız, örnek kod :


Bu kodlar tek kullanımlıktır. 1 defa kullanıldıktan sonra bir daha kullanılamazlar. Bu sebepten dolayı yazının bazı kısımlarında sms ile gelen bu güvenlik kodu için "tek kullanımlık sms şifresi" dedim. Sistemi güvenilir yapan da budur zaten. Yollanan kod, sadece o an için geçerli olan bir koddur. Bir defa giriş için kullandıktan sonra bir daha işe yaramaz. Her girişinizde Facebook'tan yeni bir tane istemelisiniz.


Önceden Kaydetttiğim Bir Tarayıcıyı Daha Sonra Nasıl Silebilirim?

Facebook hesabınızın sağ üst köşesinden "Ayarlar"a girin. Daha sonra ise, "Güvenlik" yazan kısma tıklayın. Oradan da "Güvenilir Tarayıcılar" yazan seçeneğe tıklayın. Karşınıza kaydettiğiniz tarayıcılar çıkacaktır. Bu kısımdan, daha önceden kaydetmiş olduğunu herhangi bir tarayıcıyı kaldırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim