Sosyal Medya Hesaplarının Güvenliği İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazar:



İnternet, hayatımızda önemli bir yer işgal ediyor. Artık her yerden tek bir tuşlamayla internetin sihirli dünyasına ulaşabiliyoruz. İstediğimiz bilgiye zaman ve mekandan bağımsız olarak, kaynak problemi çekmeden çok zengin bir içerik ortamında ulaşabiliyoruz. 

İnternet artık bir amaç olmaktan çıkıp bir araç haline geldi. Gerek Facebook, gerek Twitter gerekse de Google+ vb. sosyal medya platformları ile hepimiz artık birer dijital kullanıcıya dönüştük.

Kişisel bilgilerimizi dijital dünyaya açtığımız bu noktada, kişisel veri güvenliğinin önemi ön plana çıkıyor. Sosyal medyada insanlarla etkileşim kurduğumuz andan itibaren, onların bizi tanımasını ve hakkımızda bilgi sahibi olmalarına olanak tanımış oluyoruz. Bu andan itibaren kişisel verilerimizin güvenliği daha da fazla bir önem arz ediyor. Peki biz dijital dünyada güvenliğimizi nasıl sağlayabiliriz?




Herşeyden Önce Güvenli Parola Seçimi
Hangi sosyal platformu kullanırsak kullanalım, 3.şahıslar zayıf halkayı buluna kadar tüm hesaplarınızı tek tek kontrol edebilir ve koymuş olduğunuz basit bir parolayı tespit edip amaçlarına ulaşabilirler. Öncelikle oluşturduğunuz parolalarda mutlaka büyük harf, küçük harf, özel karakterler ve rakam bulundurmalısınız.

Farklı Platform için Farklı Parola
Güvenlik uzmanları bu konuda önemle vurgu yapıyorlar. Çünkü, tüm hesaplarda kullandığınız tek bir şifre sizi daha kolay bir hedef haline getirebilir. Üçüncü şahıslar parolanızı kendi yöntemleriyle tespit ettiklerinde bu parolayı daha fazla bilgiye ulaşabilmek için diğer hesaplarınızda da deniyebilirler. O yüzden hesaplarınızda farklı parolalar seçmeniz daha güvenli olacaktır.

Sosyal Mühendislik Tehlikesi
Gelişen teknoloji ve bilişim beraberinde yeni kavramları da beraberinde getirmekte. Bunlardan birisi de "Sosyal Mühendislik" denilen kavramdır.

Nedir Peki Sosyal Mühendislik?

İnsanları etkileme sanatı diyebiliriz kısaca. Bu tabiri kullanan bazı tehlikeli kişiler, en büyük güvenlik açığının insanın kendisi olduğunu düşünüp, saldırlarını bizzat kullanıcının kendisine düzenlerler. Buarda saldırıyı düzenleyen kişi,farklı kişiliklere bürünüp insanları kandırarak normal şartlarda alamıyacağı kişisel bilgilerinizi sizden kolay bir şekilde, kandırma sanatını kullanarak elde edebilirler.

Peki böyle bir saldırıya mağruz kaldığımızı nasıl anlayabiliriz?

  • Email adresinize gönderenin belli olmadığı spam mailler bir  tehdit olabilir.(zararlı kod,resim içine gizlenmiş zararlı yazılım)
  • Kendini polis,savcı,jandarma olarak tanıtıp sizden telefon vasıtasıyla para isteyen kişiler.(dolandırıcılık girişimi)
  • Pishing yöntemi. Örnek olarak; taklit edilen bir bankanın emaili üzerinden sizden istenen kredi kart numarası, kart şifresi gibi güvenli olmayan bağlantılar üzerinden gönderilen mailler.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim