Windows Phone Store'daki Uygulama Sayısı Ne Kadar?

Yazar:



Microsoft Nokia'yı aldıktan sonra Windows Mobile işletim sistemlerine verdikleri önemi daha da arttırarak Nokia Lumia serilerini piyasaya sürseler de satın alan kullanıcılar sürekli olarak uygulama azlığı yönündeki şikayetlerini dile getirdiler. Microsoft'un yayınladığı son rakam ise Windows Phone kullanıcılarını kısmen de olsa sevindirecek türden.

Şirket, "Rakamlarla Microsoft" sayfalarında paylaştıkları istatistiklere göre Windows Phone Store'daki uygulama sayısının 300.000'i aştığını resmen duyurdu. Ayrıca şirketin yaptığı açıklamaya göre Windows Phone Store için uygulama geliştiren geliştiricilerin sayısının geçen yıllara göre %50 artış gösterdiğini de belirtti.


Windows Phone Store haziran 2012 yılında 100.000 civarında uygulamaya sahip iken, aralık 2013'te 200.000 uygulama ve verilen bilgilere göre haziran 2014'ten itibaren de 300.000 barajını aştıkları söyleniyor. Aralık 2013'ten, haziran 2014'e kadar geçen 6 aylık gibi kısa bir sürede geliştirici sayısındaki artışa bağlı olarak +100.000 uygulamanın Windows Phone Store'a eklenmesi ile şuanda 300.000'den fazla uygulama ve oyun Windows Phone Store'da bulunuyor.

Windows Mobile'ın rakipleri iOS ve Android'in kendi marketlerinde 1 milyondan fazla uygulamaları olduğunu düşünürsek eğer, Windows Phone Store'un uygulama çeşitliliği açısından kendini geliştirmesi için bayağı bir çalışması gerektiğini söylemek yanlış olmaz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim