Türkçe Siri İle Çalan Şarkının Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebiliriz?

Yazar:



iOS 8 güncellemesi ile Apple cihazlarına gelen birçok yeni özellikten bir tanesi de Siri'nin çalan şarkıyı bulabilme özelliğidir. İnternet sitelerinde veya forum sitelerinde yüzeysel olarak, Apple kullanıcılarının asistanlığını yapan Siri'ye çalan şarkıyı bulabilme özelliğinin eklendiğinden bahsedilse de detaya girilmemesi dikkatimi çekti.

Bildiğiniz üzere Shazam, çalan şarkının kime ait olduğunu bulabilme konusunda piyasadaki lider mobil uygulamalardan bir tanesidir. Apple ve Shazam'ın yapmış olduğu işbirliği neticesinde ise artık Siri de çalan bir şarkının kime ait olduğunu kolaylıkla bulabiliyor. Eğer Apple cihaz kullanıyorsanız ve bu yenilik hakkında yeteri kadar bilgiye sahip değilseniz bu yazı ile bu işlemin ne kadar kolay bir şekilde yapıldığını görebilirsiniz.

Uygulamadan yararlanabilmek için elbetteki öncelikli olarak Siri'nin cihazınızda aktif aktif olması gerekmektedir. Eğer aktif değil ise Ayarlar -> Genel -> Siri kısmına girerek Siri'nizi aktif hale getirebilirsiniz.

Bu yazıda sizlere ilk önce İngilizce Siri aracılığıyla çalan şarkının kime ait olduğunu nasıl öğrenebileceğinizi anlatacağım daha sonra ise, Türkçe Siri ile çalan şarkının kime ait olduğunu nasıl öğrenebileceğinizi anlatacağım. İlk önce İngilizce Siri'den başlayalım.

Asistanınız Siri'yi açmak için Home tuşuna uzun basın ve eğer Siri'yi İngilizce kullanıyorsanız "What is song playing?" dedikten hemen sonra Siri'ye dilediğiniz bir müziği dinletebilirsiniz. Çalan şarkının kime ait olduğu hakkında bir bilginiz yok ise bunu Siri sayesinde anında öğrenebilirsiniz.



Türkçe Siri İle Çalan Şarkının Kime Ait Olduğunu Öğrenmek

Eğer ki Siri'yi Türkçe kullanıyorsanız, Siri'ye "Bu Şarkı Kimin?" dedikten Siri size "Dinliyorum..." diyecektir. Hemen ardından ise dinlediğiniz müziği Siri'ye dinletebilirsiniz. Türkçe Siri sayesinde, aynen İngilizce Siri'de olduğu gibi, çalan şarkının kime ait olduğunu anında öğrenebilirsiniz. İşte bu kadar basit!

Siri'ye eklenen bu özellik sayesinde artık cep telefonunuzdaki Shazam uygulamasını silebilirsiniz. Zaten hiç yüklemediyseniz, yüklemenize de gerek yok. Siri'nin bu özelliği, telefonunuzda Shazam olsa da olmasa da çalışıyor. Boş yere Shazam'ı kurup da telefonunuzdaki hafıza alanınızı doldurmanın gereği yok.

2 yorum:

  1. çalan şarkıları blma özelliği hoşuma gitti daha neler var neler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siri çok yetenekli bir asistan. Özellikle Türkçe Siri ile bunu daha iyi gördük. :)

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim