Oyun İncelemesi: Görevimiz Vine

Yazar:



Bugünkü oyun incelememiz Türk yapımı bir mobil oyun olan "Görevimiz Vine" adlı oyun olacak. Bu yazı ile aynı zamanda mobil oyun tanıtımlarına da start vermiş olacağız.


"Görevimiz Vine" adlı oyun, merkezi İzmir'de yer alan ve Webtekno adlı internet sitesini de bünyesinde bulunduran İzmo bilişim tarafından geliştirilmiş. Oyunun yapımcılarının Türk olması sizleri kesinlikle "bu oyun olmamıştır kesin" gibisinden ön yargılar içine düşürmesin. Çünkü ülkemizde oyun geliştirme alanı yavaş yavaş büyüyen bir alandır. Daha iyi yazılımların çıkması ve ülke olarak bizden de çok iyi oyunlar çıkabilmesi için bu tarz Türk yapımcılara destek olmak gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde adımızı dünyaya duyurabilir ve oyun geliştirme alanında yol katedebiliriz.

Oyun İle İlgili Genel İzlenimlerim
Görevimiz Vine, Türk yazılım geliştiriciler tarafından geliştirildiği için, oyundaki karakterlerde kulllanılan üslubun da tamamen bize özgü bir üslupta olması dikkat çekiyor. Bu durum ise oyunun samimiyetini arttırıyor diyebiliriz. Onun dışında ise dersteki öğretmenin kafasının üzerinin kel olması veya karakterlerin bıyıklı olması da klasik Türk vatandaşı izlenimini bizlere fazlasıyla veriyor. Görsel olarak oyun, başlangıç aşamasında olduğu için fena sayılmaz diyebiliriz.

Oyunun Konusu
Oyundaki amaç, ders esnasında öğretmene ve sınıf arkadaşlarına yakalanmadan Vine videosu çekebilmek. Oyunun başlangıcında sadece öğretmene yakalanmamak için uğraşırken, ilerleyen bölümlerde ise oyun biraz daha zorlaşarak, arkadaşlarına da yakalanmadan Vine çekebilmen gerekiyor. Çektiğin her bir Vine sonrası, videodaki sayaç 1 artıyor. Amacın ise derste hocaya ve arkadaşlarına yakalanmadan maksimum sayıda Vine çekebilmek. Yakalandığın zaman ise oyun baştan başlıyor ve sonraki oyunda ise amacın önceki rekorunu kırmak oluyor. Rekor kırma olayı Flappy Bird'deki olaya benziyor diyebiliriz.

Oyun Nasıl Oynanır?
Öncelikle Son derece basit ve herkesin kolaylıkla kavrayabileceği tarzda bir oyun tasarlanmış diyebilirim. Oyunun başlangıcında, Vine çekmek istediğin karakteri seçiyorsunuz. Daha sonrasında ise oyun başlıyor. Seçtiğiniz karakter hangisi ise o karakterin üzerine basılı kalarak Vine çekmeye başlıyorsunuz. Karakterinize her basışınızda, karakterin üzerinde bir çubuk doluyor. Çubuk tamamen dolduğunda ise 1 Vine çekmiş oluyorsunuz. Amaç ise, az önce de dediğim gibi arkadaşlarına ve öğretmene yakalanmadan maksimum sayıda Vine çekebilmek.

Oyun şuanda Android cihazlar için Google PlayStore üzerinden ve Apple cihazlar için AppStore üzerinden indirilebilir durumdadır.

2 yorum:

  1. çok sacma bır oyun olmuş vıne ızlerken daha eglencelı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel görüşünüzdür bir şey diyemem ama; Türk yapımı olması sebebiyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum ben.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim