Android Studio setup was canceled Hatası ve Çözümü

Yazar:



Android Studio kurulumu sırasında "Android Studio setup was canceled" hatası ile karşılaştıysanız eğer bu sorunun sebebi SDK Manager paketlerinden kaynaklı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu hata sizin karşınıza "Your Android SDK is missing, out of date, or is missing templates. You can configure your SDK via Configure | Project Defaults | Project Structure | SDKs" uyarısı şeklinde de çıkabilir.

Bunun için ise,

C:\Users\ZW\AppData\Local\Android\sdk yolunu takip ederek SDK Manager uygulamasına ulaşarak güncel olmayan paketleri güncellemeniz, yüklü olmayan paketleri ise yüklemeniz gerekmektedir.

ZW yazan kısım benim bilgisayarımdaki kullanıcı dosyasının adıdır. ZW yazan kısım sizin bilgisayarınızda farklıdır. Kullanıcı klasörünüzün adını bilmiyorsanız, klasör klasör giderek SDK Manager uygulamasına ulaşabilirsiniz.



Klasör olarak adım adım gitmek için.
C -> Kullanıcılar -> (Bilgisayarınızda kullanıcı olan klasör) -> AppData -> Local -> Android -> SDK adımlarını takip edin. AppData klasörü kimi bilgisayarlarda gizli klasör olarak bulunur. Eğer AppData klasörünü bulamadıysanız, üstteki menüden Araçlar -> Klasörü Seçenekleri -> Görünüm kısmından, "Gizli dosya ve klasörleri göster" yapmanız gerekiyor.

SDK dosyasının içine girdikten sonra SDK Manager.exe dosyasını açın.Orada gördüğünüz tüm paketleri yükleyin. Zaten uygulamayı açtığınız zaman yüklemeniz gereken paketleri size gösterecektir. Tek yapmanız gereken şey butona tıklayarak yükleme işlemini başlatmak olacaktır. Yüklü olmayan paketler varsa yüklenecek, güncel olmayanlar var ise bu işlemden sonra güncellenecektirler. Bunun için


Paket yüklemeleri bittikten sonra Android Studio açıksa, kapatıp yeniden açın. Sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.

2 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim