Mozilla Firefox Dil Ayarını Değiştirmek [Programsız ve Eklentisiz]

Yazar:



Bazı sebeplerden dolayı Mozilla Firefox'un dil ayarlarını değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için ise internette bir sürü eklenti bulmak mümkün ama ben bilgisayar üzerindeki herhangi bir işimi bir programa yada eklentiye yaptırmaktan ziyade manuel yapmayı tercih ederim. Hem zaten anonim eklenti veya programların ne derece güvenli oldukları tartışılır.

Firefox'un ayarlarında, dil değiştirmek ile ilgili bir seçenek var aslında ama o seçenek, gezindiğiniz internet sitelerinde tercih ettiğiniz "içerik" seçeneklerini kapsamaktadır. O yüzden ayarlar kısmındaki dil ayarını değiştirmek, tarayıcı dilini değiştirmeniz konusunda size yardım olmayacaktır. Bizim istediğimiz şey ise Mozilla tarayıcısının tüm menü ve seçeneklerindeki dil tercihini değiştirmektir. Bu yazıda tarayıcı dilinin nasıl İngilizce'den Türkçe'ye çevrileceği gösterilecektir.

Öncelikle Mozilla Firefox'ta boş bir sekme açın ve adres çubuğuna "about:config" yazın ve enter tuşuna tıklayın. Bu ifadeyi adres çubuğuna kopyala-yapıştır yaparak değil, elinizle yazmanız gerekiyor. Aksi takdirde istenilen sayfaya ulaşamayabilirsiniz.

about:config yazdıktan sonra karşınıza şöyle bir sayfa gelecektir.



Butona tıklayarak devam edin.

Butona tıkladıktan sonra sizi şöyle bir sayfa karşılayacak.

 


Bu sayfadaki arama kutusuna "general.useragent.locale" yazın. Ardından general.useragent.locale ifadesine sağ tıklayarak "Modify" ifadesine tıklayın.

Bakınız :


Son olarak karşınıza gelecek olan pencereye tr yazıp OK butonuna tıklayın.
 

Tüm bu işlemlerden sonra tarayıcınızı kapatıp yeniden açın. Mozilla Firefox tarayıcınızın tüm menü ve seçeneklerinin Türkçe olmuş olduğunu göreceksiniz. Dili İngilizce yapmak isterseniz eğer, kutucuğa en yazmanız gerekiyor. Konu ile ilgili düşüncelerinizi ve belirtmek istediklerinizi aşağıdaki yorum formuna yazabilirsiniz.

2 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim