PostgreSQL'de Otomatik Olarak Artan Sıralamayı Sıfırlamak

Yazar:



Bildiğiniz üzere, veritabanınızda integer veri alacak şekilde tanımladığınız sütunlar, veritabanına her veri eklendiğinde otomatik olarak artacak şekilde ayarlanabiliyor.



Daha önceden MySQL kullanmışlığınız varsa eğer, Mysql'de "AUTO_INCREMENT" komutu ile gerçekleştirilebilen bu olay, PostgreSQL'de "SEQUENCE" komutu ile gerçekleştirilebiliyor. Böyle bir durumda, veritabanından herhangi bir veri silindiğinde, veritabaına yeni veri eklense bile, silinen veriye verilen integer değer, başka hiçbir veriye verilememektedir.

Mesela veritabanımızda id sütunu olsun ve her yeni veri eklendiğinde bu sütun +1 artarak eklenen o verinin id değeri olarak belirlensin. Veritabanına üç tane veri eklediğimizi varsayalım. Bu durumda verilerin id numaları, eklenmes sırasına göre 1, 2, 3 şeklinde olacaktır.. Bu verileri silip tabloyu boşalttığınızda ve tekrardan veri eklediğinizde tablonuzdaki ilk verinin id değeri 1'den başlamayacaktır. Bu sefer ki sıralama verilerin eklenmes sırasına göre 3, 4, 5 olacaktır. Yani tablonuzdaki ilk verinin id değeri 3 olacaktır.

Tablonuzdaki veriler sıralanırken ilk verinin id değerini tekrardan 1'den başlayıp, artmaya devam etmesini sağlamak için PostgreSQL'de çalıştırmanız gereken komut şudur :
 ALTER SEQUENCE "tabloadi_id_seq" RESTART 

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim