Messenger Kullanıcı Adı Nedir? Nasıl Alınır?

Yazar:



Messenger'in bilgisayarlar için web sürümünün geliştirilmesinin ardından Facebook, Messenger için kullanıcı adı özelliğini de aktif etti.

Bakınız : Facebook Messenger Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Messenger kullanıcı adının, Facebook kullanıcı adınızdan herhangi bir farkı yok. Mesela Blogkafem'in Facebook kullanıcı adı www.facebook.com/blogkafem iken, Messenger kullanıcı adı m.me/blogkafem olmuş. Yani sadece link kısmı değişiyor. Kullanıcı adı kısmı Facebook hesabınızın kullanıcı adı ile aynı. Bunun için sadece Facebook kullanıcı adına sahip olmanız yeterli oluyor.

Henüz bir Facebook kullanıcı adına sahip değilseniz,
şu yazıyı inceleyebilirsiniz : Facebook Profiliniz İçin Kullanıcı Adı Almak

Messenger Kullanıcı Adları Ne İşe Yarayacak?
Bir arkadaşınıza ait messenger linkine tıklandığı takdirde link, direkt olarak Messenger uygulamasına yönleniyor ve mesaj göndermek istediğiniz kişiye ait mesaj gönderme penceresi geliyor. Böylece Messenger web sürümünün geliştirişmesiyle beraber artık sadece messenger kullanıcı adınıza tıklanarak size mesaj gönderilebilecek. Bu sayede birbirini hiç tanımayan fakat iletişime geçmek isteyen kişiler kolaylıkla, Messenger'in web uygulaması üzerinden birbirleriyle iletişime geçebilecekler.

Bu uygulama özellikle kurumsal firmaların işine yarayacak gibi görünüyor. Kurumsal bir firma, sadece Messenger kullanıcı adını kullanıcıları ile paylaşarak, kullanıcılarının Messenger'in web sürümü üzerinden kendilerine ulaşabilme imkanları olabilecek.

Örneğin Blogkafem'e Facebook üzerinden mesaj göndermek isterseniz tek yapmanız gereken şey m.me/blogkafem linkine tıklamak olacak. Messenger'e kullanıcı adınız ile giriş yapmışsanız eğer, direkt olarak mesaj gönderme penceresi karşınıza çıkacaktır.

4 yorum:

  1. Messenger kullanıcı adımı nasıl değiştirebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook sadece 1 defa değişiklik hakkı veriyor. Eğer bu hakkını kullanmamışsan www.facebook.com/username adresinden Facebook kullanıcı adını değiştirebilirsin. Facebook kullanıcı adın değiştirdiğin zaman, otomatikmen Messenger kullanıcı adın da Facebook kullanıcı adınla aynı olacak şekilde değişecektir.

      Sil
  2. Bende kullanıçı işmi yapamıyorum varıdı Sildim değiştirmek ama şimdi olmuyor neden

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim