Virtualbox'ta Fare İmlecenin Gözükmemesi Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Sanal makinedeki işletim sisteminiz üzerinde çalışırken fare imleciniz işlev gördüğü halde gözükmemesi gibi bir sorunlar karşılaşıldığı zaman bu sorun normal şartlarda, siz sanal makinedeki işletim sisteminin içerisindeyken alt kısımda beliren ufak menüden bu sorun halledilebiliyor.

Yapılması gereken tek şey, alt kısımda belirlen menüdeki "Girdi" kısmından "Fare Bütünleştirme" seçeneğini aktif etmek olacaktır. Sanal makinedeki işletim sistemini tam ekran şeklinde kullanıyorsanız, alt kısımdan çıkan ufak menü işinizi görmeyecektir. Çünkü öyle bir durumda o alt kısımdaki menü de görünmez hale gelip ortadan kaybolabiliyor.

Alt kısımdaki menünün, pencerenin üst kısımlarında görülebilmesi için Virtualbox kısa yolu olan Home + C tuş kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra pencereniz küçülecektir. Pencere küçüldükten sonra tekrardan Home + C işlemini tekrarladığınız takdirde, pencerenin üst kısmında bir menü görünecektir.



Ekran görüntüsünden de göreceğiniz üzere, "Fare Bütünleştirme" seçeneğini aktif ettiğiniz takdirde fare imlecinizin gözükmemesi sorunu ortadan kalkacaktır. Daha sonra Home + F tuş kombinasyonu ile sanal makinenizin içindeki işletim sisteminizi tekrardan tam ekran konumuna getirebilirsiniz.

Home tuşu, klavyede yer alan 2 farklı Ctrl tuşundan, klavyenin sağ tarafında yer alan Ctrl tuşuna karşılık geliyor.

8 yorum:

  1. kardeşim eyw da o sekme aktif değil zaten bizde biliyoruz o anlattığını
    görünüyor ama tıklanmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Adam

      Sil
    2. ben de hala o hata var sen de çözüldümü knk

      Sil
    3. knk sen hallede bildinmi sorununu ?

      Sil
    4. Arkadaşlar eğer sorun yaşıyorsanız, Virtualbox'taki misafir eklenti kalıbı ismi verilen eklentinin kurduğunuz işletim sistemine eklenmiş olduğundan emin olun ve tekrar deneyin. Eğer virtualbox sizde ingilizce ise, ingilizcesi "Guest Additions" olarak geçiyor. İşletim sistemi açıkken, Virtualbox menüsündeki tek bir tıkla eklentiyi kurduğunuz işletim sistemine ekleyebiliyorsunuz. Buraya tıklayarak Misafir Eklenti Kalıbı'nı nasıl işletim sisteminize ekleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

      Sil
  2. ya bende fare bütünleştirme oto açılıyo fare küçük kutucuktan çıkamayo virtualbox u da kapatamıyorum ben bole bi hata alıyorum nasıl fare bütünleştirmeyi kapatcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar üzerine basarsan kapanması gerekiyor.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim