Bu hatanın sebebi bir çok şeye bağlanabilir. Mail ayarlarınızı doğru bir şekilde yaptığınıza eminseniz ve denediğin her türlü yönteme rağmen halen sorununuz devam ediyorsa, muhtemelen bu yazıda anlatacağım çözüm yöntemini henüz denemediniz.
Hatanın çözümünü anlatmaya geçmeden önce, birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Şayet mail gönderme işlemini Gmail uzantılı bir mail üzerinden göndermeye çalışıyorsanız şu iki yazıyı incelemenizi tavsiye ederim. Bakınız :
- Laravel 5 İle Gmail'den Mail Gönderme Ayarlarının Yapımı
- Mail Gönderiminde “Username and Password not accepted" Hatası ve Çözümü
Laravel kullanıcısıysanız ayrıca, şu yazı da işinize yarayabilir.
Ufak bir hatırlatmalardan sonra, "StreamBuffer.php line 265: Connection could not be established with host smtp.gmail.com" hatasının çözüm yöntemini anlatmaya devam edebilirim. Üstte belirttiğim ilk iki linke tıklayıp o yazılara göz attıysanız eğer ve ayarlarınızla ilgili yanlışlarınızı düzelttiyseniz sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir fakat; ayarlarınız doğru olduğu halde halen aynı hatayı alıyorsanız yazıyı okumaya devam edin.
Çözüm:
Hatanın çözüm yöntemi oldukça basit. Bunu 2 adımda göstereceğim.
1) Proje dosyanızda yer alan StreamBuffer.php adlı dosyayı açın. Dosyanın yolunu bilmiyorsanız, proje dosyanızı açtıktan sonra, Windows'un pencere üzerinde yer alan arama özelliğinden yararlanarak ufak bir arama yapabilirsiniz.
Arama yapmak ile zaman kaybetmek istemezseniz, projenizi açtıktan sonra şu adımları takip edin :
vendor -> swiftmailer -> swiftmailer -> lib -> classes -> Swift -> Transport
Son olarak Transport dosyasını açtığınızda, karşınıza gelecek olan dosyalar arasından StreamBuffer.php dosyasını bulun ve açın.
2) Hataya dikkat ederseniz 265. satırda bir sorun olduğu belirtilmiş. O halde StreamBuffer.php dosyasında 265. satıra gelin ve aşağıdaki görselde kırmızı daire içerisine aldığım iki kısmı 264 ve 265. satırlara görseldeki gibi ekleyin.
Son olarak dosyayı kaydedin ve projenizi test edin. "StreamBuffer.php line 265: Connection could not be established " hatasının gittiğini göreceksiniz. Bizzat deneyip, test ettiğim bir yöntemdir.
0 yorum:
Yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler;
1. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur. (URL kısmını boş bırakabilirsiniz.)
2. Anonim olarak yaptığınız yorumlar "Adsız" olarak gözükmektedir.
3. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uymaya özen gösteriniz.
4. Küfür,hakaret,mail adresi veya konu ile ilgisi olmayan reklam amaçlı website adresi içeren yorumlar yayınlanmamaktadır.