ASUS Bilgisayarlarda Unutulan BIOS Şifresini Kaldırmak (Programsız)

Yazar:



Asus bilgisayar kullanıyorsanız ve şifreli olduğu için administrator yetkisi ile BIOS'a giriş yapamıyorsanız, bu şifreyi aşarak admin yetkisi ile BIOS'a erişebilmenin basit bir yolu var.

Bu yazıdaki yöntem tüm bilgisayarlar veya tüm ASUS bilgisayarda istinasız olarak çalışır mı bilmiyorum. Onu sizin denemeniz lazım ama ASUS'un K55V serilerinde kesinlikle çalıştığını söyleyebilirim. Bizzat denediğim bir yöntemdir.

1) Öncelikli olarak bilgisayarınızı normal bir şekilde açın ve bilgisayarın tarihini 23/11/2011 olarak ayarlayın. Bu ayarı yaparken aynı zamanda internet saat sunucusu ayarını devre dışı bırakın.

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayar başlayacağı sırada F12'ye art arda basarak BIOS şifre ekranının gelmesini sağlayın.

3) BIOS şifre ekranı geldikten sonra kutucuğa herhangi bir şey yazın ve daha sonra silin. Sonrasında ise ALT tuşuna basılı kalarak R tuşuna basın. ALT + R kombinasyonunu uyguladıktan sonra karşınıza şöyle bir ekran gelmesi gerek:

ALT + R yaptıktan sonra üst görseldeki ekran karşınıza geldiyse eğer, Caps Lock açık olacak şekilde şu şifreyi yazın : A1AAABBA

Şifreyi girdikten sonra artık BIOS'a admin olarak erişmil olacaksınız ve BIOS şifresi otomatik olarak pasif olmuş olacak. Yani artık BIOS'a hiçbir şifreye ihtiyaç duymadan admin rolünde açabileceksiniz.

Konuda belirttiğim tarih ve şifre eşleştirmesi işe yaramazsa eğer, tüm tarih ve şifre eşleştirmelerine şuradan ulaşabilirsiniz : ASUS BIOS Sıfırlama Tarih ve Şifre Eşleştirmeleri

Anlattığım yöntemi bir arkadaş video olarak sunmuş. Eğer isterseniz buraya tıklayarak bu anlattıklarımı videolu olarak görebilirsiniz. Konuyla ilgili yazmak istediklerinizi alttaki yorum kutucuğu aracılığıyla iletebilirsiniz. Kolay gelsin.

2 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim