Critical Error 0100 Sentora Database Sorunu ve Çözümü (Linux/Ubuntu)

Yazar:



Başlıkta belirttiğim hatanın tam olarak açıklaması ve ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Critical Error: [0100] - Unable to connect or authenticate to the Sentora database (sentora_core).  We advice that you contact the server administrator to ensure that the database server is online and that the correct connection parameters are being used.

Hatadan da anlaşılacağı üzere sorun, sunucuya yüklü olan veritabanı servisinin çalışmayı durdurmuş olmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, mysql sunucusu herhangi bir sebepten dolayı çalışmasını durdurursa böyle bir hata ile karşı karşıya kalırsınız. Bunun için sırasıyla deneyebileceğiniz 3 basit yöntem vardır.
  1. Sunucunuzu yeniden başlatın.
  2. MySQL'i SSH üzerinden yeniden başlatın.
  3. Sunucunuzu gereksiz dosyalardan temizleyin.
Sunucunuzu yeniden başlatmak büyük ihtimalle sorununuzu çözecektir fakat; sorununuz halen devam ediyorsa, şu komutu kullanarak MySQL sunucunuzu yeniden başlatmayı deneyin. (Not: Sunucunuzun Ubuntu oluduğunu varsayıyorum.)

serive mysql start

yada

serive mysql start

Start veya Restart komutu sonrasında "start: Job failed to start" hatası alma olasılığınız muhtemeldir. Şayet "Job failed" hatası ile karşı karşıya kaldıysanız, sunucunuzun disk kapasitesi dolmuş olabilir. Bunun için hemen terminalden,
df -h

komutunu verin. Disk kapasitenizi kontrol edin. Eğer disk kapasiteniz doluysa, diskinizde nelerin fazladan yer kapladığını görebilmek adına şu komutu kullanabilirsiniz :

find /home -type f -size +500000k -exec ls -lh {} \; | awk '{ print $9 ": " $5 }'

Bu komut size, sunucuzda çok fazla alan kaplayan kayıtları gösterecektir. Şayet sunucunuzda yer kaplayan dosyalar gereksiz olduğunu düşündüğünüz log dosyaları ise, bunları silerek sunucuzu rahatlatabilirsiniz. Daha sonrasında ise sunucuzu yeniden başlatarak Sentora'nın Database hatasından kurtulabilirsiniz.

Sunucuda yeterli alan olduğu halde aynı hatayı almaya devam ediyorsanız, alternatif yöntemleri internette arayabilir veya şu linteki; https://askubuntu.com/a/517776 çözüm yöntemini inceleyebilirsiniz.

Size tavsiyem sorunu çözme aşamasını, sunucuya ssh üzerinden müdahale etme konusunda bilgi sahibi olan biriyle yapmanızdır. Şayet konuyla ilgili bilgi seviyeniz yetersizse, sunucunuzda daha farklı sorunlara sebep olabilirsiniz. O sebeple bu işlemleri yaparken oldukça dikkatli olmakta ve işlemleri yaparken neyin olduğunu bilerek yapmanızda fayda var.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim