İsdemir'de Staj

Yazar:



Zorunlu yaz stajı olan üniversite öğrencileri için staj yeri bulmak ciddi bir sorumluluktur. Çünkü iş, staj yeri bulmakla bitmiyor. Staj yeri bulmak kadar, staj yapacağın yerin, ülke genelinde yapmış olduğu isim, büyüklük ve size katacakları da çok önemlidir. Sonuçta staj, iş hayatına atılan ilk adımdır ve özgeçmişinizde yer alacak önemli bir kriterdir.


Hatay'da veya Hatay'a yakın çevre illerin birinde yaşıyorsanız eğer, bir Oyak şirketi olan İsdemir, staj yapabilmeniz açısından mükemmel bir yerdir. Stajını İsdemir'de yapan biri olarak bana çok şey kattığını söyleyebilirim.

İsdemir'de staj yapmak güzel ama orada staj yapabilmek için bir takım şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Her sene şubat-mart ayı gibi staj başvuruları alınmaya başlar ve nisan-mayıs gibi başvurular sonuçlar. Başvurunuz kabul edildiği takdirde SMS ile size bilgilendirme mesajı atılır.

İsdemir'de Staj Yapmak İçin Gerekli Kriter

Staj başvurularında not ortalaması, belirleyici kriterdir. İsdemir'e başvuracaksanız, bulunduğunuz döneme kadar ki GNO'nuzun yüksek olması gerekmektedir. Not ortalamalarına göre yapılan sıralamada adaylar, ilgili bölümler bazında belirlenen kontenjan sayılarına göre seçilmektedirler. Bu tarz bilgilere ve staj ile ilgili diğer genel esaslara, başvuru sırasında zaten belirtilmektedir. Bu sebeple bunları uzun uzun belirtmeme gerek yok. Her sene şubat ayında, başvurular alınmaya başladığı andan itibaren https://isdemir.com.tr/kariyer/staj-basvurulari/ adresi üzerinden gerekli olan tüm koşullar, imkanlar ve belli başlı esaslar belirtilir. Başvuru yapmadan önce bu esasları okursanız, yapmak istediğiniz stajla ilgili gerekli olan tüm bilgileri edinmiş olursunuz.

İsdemir her sene bir çok meslek dalındaki öğrencilere staj yapma ve iş hayatına hazırlanma tecrübesi kazandırmaktadır. Ülkemizdeki belkide bir çok şirketin yapmadığını yapıp, çeşitli meslek dalındaki yüzlerce öğrenciye staj yapabilme imkanı sağlıyorlar. Stajyerlerin ise tüm sorumluluklarını, şirkete mali anlamda getireceği yükleri ve daha fazlasını üstlendiklerini düşününce, ülkeye nitelikli elemanların kazandırılması açısından gerçekten de büyük bir sorumluluk üstlendiklerini söyleyebilirim. Bu anlamda İsdemir'i tebrik etmek gerek.

İsdemir'in Sağladığı İmkanlar

Staj sırasında bir stajyer olarak bile kendinizi son derece özel hissediyorsunuz. İsdemir'e girdiğiniz andan itibaren hemen hemen şirket sınırları içinde her yerde güvenlik görevlileri ve güvenlik kontrolleri yapılmaktadır. İsdemir için, başlı başına kurulmuş ayrı bir şehir desek yeridir.

Şimdi de biraz İsdemir'in sağladığı imkanlardan bahsedelim.

1) Ulaşım
Staj süreniz boyunca tüm ulaşımınız İsdemir tarafından karşılanıyor. İsdemir'in özel otobüsleri her gün sizi, evinize en yakın duraktan alıp staj yapacağınız binanın önüne kadar bırakıyor. Akşam staj çıkışında ise yine sizi staj yapacağınız binanın önünden alıp, evinize en yakın durakta sizi indiriyor.

2) Yemek
Öğle arası yemeğiniz ise yine İsdemir tarafından karşılanıyor. Stajyer veya normal bir personel ayırt etmeksizin herkes aynı yerde aynı yemeği yiyor. Size stajın başında verecekleri Sodexo kartı ile staj süreniz boyunca ücretsiz yemek yiyebiliyorsunuz. Verdikleri şeyler sadece ücretsiz yemek değil elbette.

3) Kıyafet
İster sahada isterseniz de ofis ortamında staj yapın, İsdemir'in kendi kıyafet  kurallarına uymak zorundasınız. Bu sebeple bir adet kask, İsdemir tişörtü, İsdemir ceketi, özel gözlükler ve özel olarak tasarlanmış bir adet bot ücretsiz olarak stajyerlere verilmektedir. Bu kıyafetleri giyme zorunluluğu İsdemir elemanı olan herkes için geçerlidir. Kask dışında geri kalan tüm kıyafetler ve ücretsiz olarak verilen özel tasarlanmış bot sizde kalıyor.

4) Sosyal Tesislerden Faydalanma
İsdemir'de staj yapan öğrenciler, İsdemir sınırları içerisinde yer alan tüm sosyal tesislerden faydalanma imkanına da sahip oluyorlar.

Stajın ilk 3 günü İsdemir'in tanıtımı, İsdemir teknik gezisi, İş sağlığı ve güvenliği seminerleri ile geçiyor. Üçüncü gün sonunda tüm stajyerler ait oldukları birimlere dağıtılmaktadır.

İsdemir Stajım ve Ufak Bir Tavsiye

Ben 2015'in yaz ayında, İsdemir'de Bilgisayar Mühendisiliği öğrencisi olarak, İsdemir'in Yazılım Geliştirme Ünitesi'nde stajı yaptım ve İsdemir'de staj yaptığımdan dolayı oldukça mutluyum. Gerek çalışma ortamı olsun, gerek oradaki mühendislerin desteği ve bize olan tutumları olsun gerekse de staj süresi boyunca geliştirdiğim projenin bana kattıkları ve öğrendiğim yeni teknolojiler olsun, her şey çok güzeldi benim açımdan. 

İsdemir'de Oracle teknolojileri kullanılıyor. Staj sürem boyunca ben, Online İsdemir Anket Sistemi projesini geliştirdim. Projenin geliştirme aşamasında kullandığım teknolojilerin tamamı genel olarak şunlardır Projemi geliştirme aşamasında kullandığım teknolojiler genel olarak şunlardı :
  • Eclipse
  • Java
  • JSP
  • PL/SQL
  • HTML
  • CSS

İsdemir'de yazılım üzerine stajı yapacak olan arkadaşlara önerim, eğer ki bu bahsettiğim teknolojilere yabancıysanız, staja başlamadan önce mutlaka ama mutlaka kendiniz bu konulara çalışıp bir temel edinin. Böylece staj süreniz sonunda somut bir ürün ortaya çıkarabilirsiniz.

Bulunduğum depertmanda her mühendis, birkaç stajyerden sorumluydu. Yani stajyer olarak size, bir danışman atanmaktadır. Projenizi geliştirirken danışmanınız, sizin projenizin gelişimini takip ediyor. Aynı zamanda takıldığınız konularda size yardımcı oluyor.

Siz de İsdemir'de staj yapacaksanız eğer, size önerim büyük bir şirkette staj yapmanın sorumluluğunu üzerinizde hissedin ve ona göre davranın. İsdemir'e kabul edilmenin değerini de bilin. Size verilen görevler, işler veya projelerin, sizin gelişiminizde etkili olacağını unutmayın ve verilen her işi yapmaya ve öğrenmeye hevesli olun. Hatta ve hatta bu önerilerimi sadece staj süresince değil, bundan sonraki tüm iş hayatınızda kulağınıza küpe edinmenizi tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Merhaba metalurji malzeme muhendisligi okuyorum staj yeri sıkıntısı basladi bende de ama bi sey sorucam bazi yerler tanıdıklars oncelik veriyor yani amcasi dayısı babasi varsa eğer onun referansiyla çok rahatlikla girebiliyor. Benim boyle yerlerde calisan amcam dayim yok ama isdemir i hem staj hemde staj sonrasi hayatimda gercekten cok istiyorum ne yapmaliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. İşe giriş konusu hakkında herhangi bir yorum yapamam ama staj için bahsettiğin şey doğru değil. Gerekli kriterleri sağlayan herkes orada stajını yapabilir. Benim de orada çalışan bir tanıdığım yok. Başvurumu yaptım ve kabul edildim. Her sene İsdemir staj başvurularının açıldığı bir zaman dilimi olur. Önceden Şubat - Mart ayları gibi oluyordu. Sen her ihtimale karşı sürekli olarak "https://isdemir.com.tr/kariyer/staj-basvurulari/" adresini takip et. Staj başvuruları zamanı geldiği zaman orada gerekli şartlar ve başvuru linki yer alacaktır. Eğer genel not ortalaman kriterleri karşılıyorsa staja kabul edilme ihtimalin de yüksek olacaktır.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim