Yanlışlıkla Sildiğiniz Verilerinizi EaseUS İle Geri Alabilirsiniz

Yazar:



Kimi zamanlarda önemli dosya veya klasörlerinizi yanlışlıkla silebiliyoruz. Böyle bir durumda, geri dönüşüm kutusundan istediğimiz veriyi geri yüklemek oldukça kolay olabiliyor. Peki ya geri dönüşüm kutusundan da silinen bir dosyanızı geri getirmek isterseniz, böyle bir durumda ne yapacağını biliyor musunuz?



Geri dönüşüm kutusundan da silinen dosyaları kurtarmak pek mümkün olmayan bir durum olarak bilinir. Kimi zaman internetten indirilen çeşitli programlar ise bu konuda başarısız olabilmektedir. Bu yazıda, sizi EaseUS adlı program ile tanıştıracağım. Bu program, kullanımı kolay ve geri dönüşüm kutusundan dahi silinen dosyaları ve klasörleri geri getirmek konusunda sizi üzmeyecek programlardan biridir.

Elbette ki sadece yanlışlıkla silinen veriler değil. Bilgisayar diskinizin zarar görmesi veya bir bilgisayar virüsünün sebep olduğu veri kayıplarını da kurtarmak mümkün. EaseUS programının 2 GB'a kadar ücretsiz veri kurtarma desteği var. Bu da demek oluyor ki 2 GB'a kadar olan verilerinizi ücretsiz olarak kurtarabilirsiniz. Sadece silinmiş veriler değil, biçimlendirilmiş veya erişilemeyen verileri de EaseUS ile geri kurtarmak mümkün.

EaseUS masaüstü programı ile fotoğraflarınız, belgeleriniz, videolarınız, sesli kayıtlarınız, e-postalar, ve sıkıştırılmış dosyalar dosyalarınız gibi en çok kullandığınız dosya tipleri başta olmak üzere, hemen hemen tüm dosya tiplerini geri kurtarmanız mümkün olabilmektedir. Buna ek olarak, tarama dosyalarınızı içe veya dışa aktarma özelliği de programda mevcut. Daha fazla özellikten ve sınırsız ve kurtarma özelliğinden faydalanmak için, programın PRO sürümünü de kullanabilirsiniz.

Programı Nasıl İndiririm?

Programı şu link üzerinden indirebilirsiniz, https://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm. Program boyutunun ortalama 40 MB boyutunda olması da indirmek için güzel olan sebeplerden bir diğeri. Zira program bu boyutu sayesinde, hem kolay indirilebilir hem de bilgisayarınızda çok fazla yer kaplamaz.


EaseUS Programının Kullanımı ve Özellikleri

Programı bilgisayarınıza indirdikten sonra, diğer Windows programlarında olduğu gibi oldukça basit bir kurulumdan sonra programı açabilirsiniz. Program ilk açıldığında sizi şöyle bir ekran karşılayacaktır. 


Görselden de gördüğünüz üzere program ilk açıldığında, size bilgisayarınızda yer alan diskleri listeleyecektir. Kurtarma yapmak istediğiniz diskin üzerine bir kez tıkladıktan sonra diski seçili konuma getirmiş olacaksınız. Disk seçimi yaptıktan sonra, "Tara" butonuna tıklayarak hemen tarama işlemini başlatabilirsiniz. Tarama işleminin başladığını ve yaklaşık olarak ne kadar süreceğini tarama işlemi ekranından görebilirsiniz.


Tarama işlemi bittikten sonra, programın tespit ettiği dosyalar, aşağıdaki görselde olduğu gibi listelenecektir. 


Bu görselde sizin daha önceden sildiğiniz dosyalar listelenmektedir. Bu listeden geri kurtarmak istediğiniz dosyanın veya klasörün üzerine tıklayıp seçtikten sonra "Kurtar" butonuna tıklayarak, silmiş olduğunuz dosyayı kolaylıkla kurtarabilirsiniz. "Kurtar" butonuna tıkladıktan sonra kurtarılan dosya, daha önceden silmiş olduğunuz konuma geri gelecektir. 

1 yorum:

  1. Gta v bf 4 uncharted 4 gibi oyunlari kaldiran bir bilgisyar almak istiyorum özellikleri ne olmali nasil bir bilgisayar olmali

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim