Blogger Yazılarının Altına "Devamını Oku" Linki Yapmak

Yazar:



Blogger'in bloggercileri sevindirecek en iyi özelliklerinden biridir bu.Yapımı çok basit, bloggerin her temasında olmuyor ama bloggerin kontrol panelindeki kendine ait şablonlarda çalışıyor.

(Sitenizin temasında bu özellik çalışmıyorsa buraya tıklayın.)

Eski kayıt düzenleyicisini kullanıyorsanız .. ;

Bloggerin eski düzenleyicisinde yazdığınız yazının "arasında" herhangi bir yerine ;
<!-- more -->


kodunu koyduktan sonra bu koddan önceki kısım anasayfada gözükür sonraki kısımı ise "devamını oku" linkinden sonra gözükür.

Şimdi de bu durum yeni kayıt düzenleyicide nasıl olur anlatalım.

Şuanda blogger kullanıcalarının çoğu eski kayıt düzenleyici kullanmaktadırlar.Eğer sizde eskisini kullanıyorsanız yeni düzenleyiciye geçmek için burya tıklayın.

Ayarlar kısmından güncellenmiş düzenleyiciyi de seçtikten sonra yeni kayıt kısmına giriyoruz ve artık karşımızda yeni kayıt düzenleyicisi.

Aşağıdaki resme bakalım şimdi..
[blogkafem.jpg]
Blogunuz için gerekli yazıyı yazdıktan sonra, yazınızı nerden kesmek istiyorsanız yukarıdaki resimde kırmızı ile de işaretlediğim "atlama aralığı" butonuna tıklıyorsunuz.

Butona tıkladıktan sonra ok işareti ile de gösterdiğim gibi bir şerit gelecek.O şeridin üstünde kalan kısım blogda görünecek olan yer.Şeridin altında kalan yazılar ise "devamını oku" linkine tıklandıktan sonra blogda görünecek olan yazının tamamı olacaktır.

Şimdide o linke ne yazacağını belirlemeye geldi.Mesela bazıları "yazının devamını okumak için tıklayın" yazmayı tercih eder yazının altına bazıları da "devamını okumak için tıklayın" bazıları da sadece "devamı" yazmak ister tercih sizin onu da da yapmayı öğreteyim.

Blogger kumanda panelinden --> yerleşim kısmına girdikten sonra "blog kayıtları" yazan bir yer var onun altında da "düzenle" var ona tıkladıktan sonra aşağıdaki karşınıza resimde görüldüğü gibi "anasayfa seçenekleri" adında bir sayfa gelecek.


[blogkafem2.jpg]


Bu sayfada bulunan "Kayıt sayfası bağlantı metni" kutucuğunu karşısına ne yazarsanız blog kayıtlarının altında o yazı link olarak gözükür.Burdaki gerekli ayarı da yaptıktan sonra "kaydet" yapıyorsunuz ayrıca yerleşim kısmından da birkez daha kaydet yapıyorsunuz.Hepsi bu kadar. :)

2 yorum:

  1. Merhaba.. Öncelikle teşekkürler. Ben, yazı başlığı altına ve yazı sonuna gatget nasıl eklenir konusunu sorumak istiyorum. Hiç bir yerde bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bunu şimdilik kodla çözüyorum ancak daha kullanışlı olduğu için gatget kullanmak istiyorum. Teşekkürler
    http://eniyikektarifleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar... Ben bahsettiğiniz konuya daha önce blogumda değinmiştim zaten.

      Şuradaki >> http://www.blogkafem.net/2013/03/bloggere-ust-bilgi-gadgeti-eklemek.html

      yazımı okuyarak istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim