Türk Futbolunda Şike ! Nedense Hiç Şaşırmadım

Yazar:




Yıllardır hep diyorduk zaten.. Bu ligde şike var diye. Hatta daha da ileri gidip "Fenerbahçe Şike Yapıyor" diyorduk ama; nedense hiçbir Fenerbahçeli buna inanmıyordu ve üstüne üstlük diğer takım taraftarlarını onları çekememekle suçluyorlardı.

Şike olayları sadece bu sene değil daha önceki senelerde de vardı ama; sonunda yargı işe el attı ve işte en sonunda İlahi Adalet yerini buldu diyorum.Özellikle de son 9-10 yıldır Galatasaray ile oynadıkları derbilerde bu durum apaçık belliydi. Hakem bariz Fenerbahçe lehine kararlar veriyordu. Asıl iğrenç olan durum ise, başkalarının desteği ve hile sonucu kazandıkları maçlar ve şampiyonluklar ile sanki hak etmişçesine diğer takımlara laflar atmaları diğer takım taraftarlarının Fenerbahçe'ye karşı olan iyi niyetini yok etmekteydi. Sadece bunlarla değil, saha içinde de Fenerbahçeli futbolcuların sürekli olarak centilmenliğe aykırı hareketleri, her geçen gün Fenerbahçe karşıtı kişilerin sayısını arttırdı.Bursaspor şampiyon oluyor ve bu karşılık Fenerliler şampiyon olamadıklarına değil diğer takım taraftarlarının Bursaspor'un şampiyonluğuna sevinmesine isyan ediyorlar. Fener niye sevilmiyor diyorlar.. Eee bu kadar şeye rağmen, nasıl sevgi bekleyebilirsiniz ki diğer takımlardan?

Son maç olan Sivasspor - Fenerbahçe maçında ise, oyunun sonucu önceden belliydi zaten ve o maç ile ilgili bir seneryanonun önceden yazıldığı da oynanan oyundan da açıkça belli oluyordu.Fenerbahçe taraftarları ise "biz şike yapmadık,bunlar iftira, yok bilmem ne bilmem nee..." şeklinde isyanlarda.. Valla kusura bakmayın ama, yıllardır siz bunu farkedemediyseniz bu sizin sorununuzdur. Yani polisin başka işi yok, savcıların başka işi yok, canları sıkılmış hadi Fenerbahçe'yle uğraşıp iftira atalım mı diyecekler.. Yok daha neler! Polisin elinde bu kadar kanıt ve bilgi varken siz bunu inkar edemezsiniz. Türk polisinin bildiği bişeyler var ki bu olayı bu kadar titizlikle inceliyorlar ve gerekeni yapacaklarına da inanıyorum.

Olaylar sonucunda bir sürü ağır cezaların Fenerbahçe'yi beklediği söyleniyor. Bir kısım da bu fatura Fenerbahçe'ye kesilmesin diyor. PFDK'nın kurallarına göre o takımda şike yapan hangi yönetici olursa olsun o takım küme düşürülür. Peki Aziz Yıldırım bu kadar haltı yedikten sonra başına bunların geleceğini bilmiyor muydu? Elbetteki biliyordu. O zaman yapmasaydı. Madem yaptı hem kendisi hem kulubu gereken cezayı almalıdır. Türkiye içib daha temiz ve şaibesiz bir futbol için de bu cezalar gerekiyor. Bu cezalar verilmeli ki diğer takımlar böyle bişeye bir teşebbüs etmesin.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim